Mosha e Tranzicionit


 • Përkraheni fëmijën tuaj
 • Pjekuria emocionale
 • Duke njohur pubertetin e tyre
 • Pjekuria Social dhe lirimin nga kujdesi prindëror
 • Maturimit dhe karrierës zgjedhje të zgjuar
 • Filozofia Jeta

  Përkraheni fëmijën tuaj

  Ne priren të fajësojnë të rinj për sjellje të keqe. Prindërit shpesh si për të luajtur një lojë të quajtur "A nuk është e tmerrshme?". Edhe në shekullin e IV para Krishtit Sokrati ka shkruar: "Rinia jonë e do luksin, ajo është e arsimuar keq, ajo qesh me eprorët e tij dhe nuk e respekton të moshuarit." Por fëmija juaj ka nevojë, mbi të gjitha, dashurie dhe mirëkuptimi, pa kjo do të ishte e vështirë për të mbijetuar adoleshencën, e cila është e krahasueshme në vështirësi me periudhën e fëmijërisë së hershme.

  Ajo ishte në këtë moshë, shumica e njerëzve kanë nevojë për mbështetje. Por, duke kaluar nëpër një moshë të tranzicionit, ne harrojmë atë.
  Dhe kështu ajo shkon nga brezi në brez.

  Gjatë kësaj periudhe një asgjë adoleshent është i përhershëm, flukset çdo gjë dhe ndryshimet. Rezultati kryesor i zhvillimit gjatë adoleshencës është blerja e vet "I" e saj, pikëpamjet e tij mbi jetën, të besimit dhe të fitojnë pavarësinë e cilësive të tilla si besnikërinë dhe të vërtetë. Nëse këto cilësi janë të formuara nuk është, ata nuk do të jenë kurrë. A nuk e shqetësojnë fëmija juaj rritet, vetëm të jetë atje dhe të përpiqen për të kuptuar se çfarë po ndodh.

  Çfarë ndodh pikërisht në një të riu gjatë kësaj periudhe?


  Pjekuria emocionale

  Gjithkush e di se si e paekuilibruar dhe të prekshme të riu. Kjo vjen nga paaftësia për të kuptuar ndjenjat e tyre. Dhe ndjenjat në këtë moshë shumë dhe ata mund të jenë baza e formimit të vetë-pavlefshmëri, të cilat do të humbni shumë e vështirë.

  Ndjenja e frikës se ai nuk është si gjithë të tjerët, duke i shtyre adoleshentët riu e kompanisë lider qeverisur, dhe të gjithë të tjerët t'i binden atij. Gjëja më e keqe është - është për të thyer jashtë nga turma, mos u bëni si të gjithë ata dele krimbur. Grup Teenage shërben si mbrojtje për të rinj, ku ai ndihet rehat, si një fshikëz.

  Detyra e prindërve është të ruajtjen e marrëdhënieve miqësore me të riu nuk e lë në harresë të rrethit të tij shoqëror. Kjo është shumë e rëndësishme sepse kjo është hera e parë që ai mund të takohet me krimit, alkooli dhe droga. Nëse takt dhe unobtrusively çmontimit të riu me situata të ndryshme të jetës, pastaj gradualisht ai do të formojë pikëpamjet e tyre dhe ata e shohin mjedisin e tyre në një dritë të ndryshme. Në të njëjtën kohë ju duhet të përpiqen për të rrëmbyer diçka adoleshent interesante dhe të dobishme.

  Nëse ai ishte që të bie prapa në shkollë, pastaj një nevojë për të mbajtur gjithçka nën kontroll dhe ndihmë në kohë, pasi kjo mund të shkaktojë një të riu në kompani të keqe, ku ai do të kuptojë dhe të tij "ndihmë".

  Nuk ka rrugë tjetër, sepse të gjitha ndalesat në adoleshencë nuk punojnë.

  Gradualisht i ri vjen për të balancuar dhe të menduarit logjikë. Dhe në qoftë se ai kishte shmangur konflikt apo konfrontim erdhi për të hapur, atëherë ai gradualisht mëson për të zgjidhur konfliktet logjikisht dhe me përgjegjësi, sipas situatës.

  Duke njohur pubertetin e tyre

  Manifestim interes aktiv në të seksit të kundërt është larg nga vendin e fundit në jetën e një të riu dhe është i lidhur ngushtë me zhvillimin e tij emocional. Dikush ka thënë diçka në lidhje me paraqitjen ose aftësitë e tij - dhe ajo dhemb aq shumë sa që mund të shkojnë në një gjendje të dhimbshme.

  Mëso kritik i deklaratave të tilla dhe të shohim me veten - një nga objektivat kryesore të periudhës. Kjo është gjetja e pubertetit e tij në formimin e saktë të qëndrimeve ndaj gjinisë së kundërt në personin që paraqitet cilësitë të tilla si besnikërinë dhe të vërtetë.

  Pjekuria Social dhe lirimin nga kujdesi prindëror

  Në grupin e adoleshentëve kolegëve vjen nga ndjenja e pasigurisë dhe bezdi veten e tyre për të arritur besimin dhe shkathtësi. Nga imitim prej skllavi për pavarësi. Nga shoqëria nelahidnosti për të komunikuar në mënyrë adekuate. Dhe e gjithë kjo vetëm, ju mund të ndihmojë atë vetëm në mënyrë indirekte, në heshtje formësimin pikëpamjet e tij, duke ndihmuar dhe mbështetur atë.

  Gradualisht ai pushon të kërkojë mbështetje nga prindërit e tyre dhe fillon të mbështetet në fuqinë e tyre.

  Maturimit dhe karrierës zgjedhje të zgjuar

  Teen kalon një periudhë besim në autoritetin me kërkesat e argumenteve. Nga faktet - në shpjegim. Nga interes të shumta sipërfaqësore të disa përhershëm. Dhe në fund formuar interesat e vërtetë, kryesisht interes për profesionin. Ai formoi gjithashtu gradualisht nga interesi prestigjioze profesionet - për të vlerësuar në mënyrë adekuate aftësitë e tyre dhe zgjedhje të pjekur të punësimit në të ardhmen.

  Filozofia Jeta

  Teen shkon rrugën nga indiferenca në çështjet publike është për të marrë pjesë me vetëdije apo jo të marrin pjesë në to, si në fund të adoleshencës ai ka formuar pikëpamjet e tij dhe pozicionin e saj.

  Nga ndjekje të kënaqësisë dhe shmangien e situatave të dhimbshme për të, ai vjen në sjellje, bazuar në një ndjenjë të detyrës.

  Detyra kryesore e prindërve në këtë periudhë - nuk fus të gjitha rreziqet adoleshente jetës dhe vështirësitë, përndryshe ajo do të mbetet për jetën personi i papjekur, i lirë nga një ndjenjë e detyrës dhe të paaftë për të marrë vendime të pavarura. Ne duhet të bëjmë çdo përpjekje për të formuar një të drejtë adoleshent opinion të pavarur për jetën, aftësinë për të sillen në shoqëri, edhe në qoftë se diçka nuk është në pëlqim e tyre dhe aftësinë për të në mënyrë adekuate nga çdo situatë në jetë.

  Fëmija juaj do të jetë mirënjohës për këtë mbështetje.

  Informacion nga neni Galina Romanenko "mosha e tranzicionit".