Përfitimet Materniteti pas 40 viteshKohët e fundit, në obstetrikë ishte në afat modë "pervorodyaschaya veror" që çoi në tmerrin e shumë grave që bëhen nëna pas 30-35 vjet. Sipas obstetër, publicitet negativ rreth rritjes së numrit të nënave të reja nuk ishte e bazuar edhe në rrjedhën e rrezikut fizik të shtatzënisë dhe lindjes. Nuk është sekret se kjo ndodh në të gruas pozdnorodyaschih numrin maksimal të problemeve në mënyrë që të krijoj, të kryer dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm, pa shkaktuar dëm me shëndetin e tyre. Megjithatë, si shkencëtarë nga Kolegji Mbretëror i pediatri dhe Shëndetin e Fëmijëve, fëmijët e grave që kanë marrë një shans dhe të vendosur për të pasur një fëmijë pas 40 vjetësh, shumë më e shëndetshme dhe zhyttyeradisnishymy sesa fëmijët e nënave të reja.

Shkencëtarët janë të ftuar të marrin pjesë në studim më shumë se një mijë femrave që kanë lindur fëmijë pas 40 vitesh me fëmijët e tyre. Gjithashtu, studimi i përfshirë një grup kontrolli të nënave të reja. Fëmijët e moshës shkonin nga nëntë muaj deri në pesë vjet. Ajo doli se ka pasur më pak aksidente pozdnorodyaschih me fëmijë në të cilat kërkohen shtrimin në spital. "Mature" nënë të gatshëm të japin fëmijëve më shumë kohë se më shumë rinore.

Gjithashtu gjeti se fëmijët e nënave më të vjetra kanë një fjalor të gjerë të moshës shumë të re dhe kishin normat më të larta të IQ. Hulumtuesit besojnë se gratë mbi 40 janë të balancuara dhe të qetë se sa nënat e reja 20-25 vjeç dhe më pak impulsiv dhe kanë një eksperiencë të madhe të jetës që mund të përcjellë tek fëmijët.