Monumente prindërit për seksin teen


 • Për të folur apo jo për të folur me fëmijën tuaj në lidhje me seksin

 • Në kundërshtim me popullor në prindit
  Sipas mjedis, adoleshencë humbasin virgjërinë e tyre nuk është nën
  Pasionet e madhe dhe dashuria e madhe. Çdo gjë është shumë më prozaik. Më
  Vetëm një ngjarje e tillë si humbja e virgjërisë, të planifikuar paraprakisht,
  nganjëherë në mënyrë specifike me partnere, marrëdhënie afatgjata me
  e cila më tej gjasa.


  Shumë të rinj sot janë të vetëdijshme se përvoja fillestare shpesh
  sjell zhgënjim dhe turp. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz nuk duan
  të vazhdojë të takohet me partnerin e tij të parë - dëshmitar i tyre
  Paaftësia dhe burim i shqetësimit.

  Psikolog amerikan Melody Graham tha: "Rinia e sotme janë qasje shumë pragmatike për seksin.

  Ato fjalë për fjalë ndërmend kur humbur virgjërinë, me të cilët, dhe janë të vetëdijshëm se pse ata kanë nevojë për atë. Për seks sotme teen
  - Një lloj i fillimit ritual në moshën e rritur. Është si duke u
  pasaportë - një nga shenjat që ju bë një i rritur, i plotë
  anëtar i shoqërisë dhe tani ju duhet të përballoj. Lamtumirë
  Integriteti do të thotë lamtumirë fëmijërisë dhe në hyrje të të rriturve
  jeta. "

  Sipas ekspertëve të Institutit Amerikan për Planifikimin Familjar në
  Gjatë një nga sondazhet e opinionit në një pyetje të caktuar: "Pse ju
  seks? ";
  - 100% e djemve dhe vajzave u përgjigj: "Sepse të gjithë të përfshirë në këtë."


  Si
  Ajo është e trishtuar, por një sistem i tillë i vlerave në shoqëri.
  Për të qenë normale - është që të ketë marrëdhënie seksuale dhe të qëndrojnë
  i virgjër - kështu që të paktën duke u quajtur "dele e zezë".

  Për të folur apo jo për të folur me fëmijën tuaj në lidhje me seksin

  Shumë prindër mendojnë se në qoftë se një fëmijë flasin hapur për seksin,
  ajo është pra e mundur për t'i dhënë atij idenë nuk është i kufizuar në teori dhe
  përpiqen për të praktikuar në këtë fushë. Në fakt, ajo nuk është e
  po. Një ekspert në të planifikimit familjar Judith Patty thotë: "Prisni derisa fëmija pyet është, pra, një rrezik.
  Filloni bisedën kur fëmija është deri në ju

  emocionalisht kur ju keni është vetëm autoriteti i tij
  Në këtë mënyrë ju do të arrijë në nxitim. "


  Disa prindër shqetësohen se për shkak se ata nuk janë ekspertë në fushën e seksologji, atëherë ata mund të nuk duhet të transmetojë fëmijë seksuale
  informacion. Masters dhe Johnson shënim në lidhje me këtë: "Në të njëjtën
  rast për të mësuar fëmijët të kuptojnë parket çështje është aq e lehtë sa mësim
  shumë gjëra të tyre të tjera. Për shembull, për të treguar fëmijën se si
  për të punuar në kopsht, nuk është e nevojshme që të ketë një diplomë në
  bujqësia. Është absurde të pritet që fëmija fillon
  ju pyes për letrën nëse ju nuk tregoni atyre një abetare.

  Pikërisht
  Megjithatë, ne nuk duhet të presim derisa ai të flasin për seksin, të marrë iniciativën për të diskutuar mbi këtë temë. "

  Besohet se në më shumë liberalnychaty me adoleshentët, të shthurjes ata bëhen. Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por e kundërta është e vërtetë. Për shembull, në SHBA për të trajtuar problemin e seksit teen
  me pozicionin e ngurtë puritan. Dhe çfarë janë rezultatet e kësaj qasje? Në
  Sot në Shtetet e Bashkuara më shumë se 50% e vajzave dhe 60% e djemve në
  të moshës 15 deri 18 kishte pasur marrëdhënie seksuale.

  Por në Evropë (Francë, Gjermani, Holandë) të problemit
  qasje më liberale dhe e konsiderojnë normë zhizntineydzherov seksuale.

  Dhe
  Hulumtimet kanë treguar se pavarësisht nga qëndrimi liberal ndaj seksit, e bërë në Evropë, adoleshentët të fillojnë jetën e tyre seksuale për një vit apo edhe dy më vonë në krahasim me SHBA.

  Në SHBA, adoleshentët janë seksualisht aktiv mesatarisht rreth 16 vjet, dhe në Holandë - gati 18 vjet. Në Francë në 1000 vajzat adoleshente të moshës 15do '19 ka 9 përgjithshmë, Gjermani - 13, dhe në Holandë, i njohur për sexy e saj

  Shifrat korresponduese SHBA - 54,7 rast e lindjes
  vajzat adoleshente për mijë. Sipas shkencëtarëve, këto dallime
  jo për shkak të faktit se adoleshentët evropiane shpesh kanë aborte.


  Në të kundërt, në Holandë bëjnë aborte tre herë më pak se sa në SHBA, dhe në
  Francë dy herë më shpesh. Sa për AIDS, këtu të njëjtën pamje.
  Në Francë në 1000 emancipimit, për çdo njëmijë ka vetëm 7 nënat e reja. adoleshentët dhe të rriturit kanë një mesatare prej 0,75 infektuar me HIV ose të sëmurë, Gjermani - 0,20 në Holandë - 0,28 në SHBA, 2, 33.

  Informacion nga artikullin "idetë e gabuara të prindërve rreth seksit teen."