Foshnja Features gjumi


 • Dream porsalindur
 • Ndërrimin e gjumit dhe syçeltësi
 • Night qarë bebe

 • Dream porsalindur

  Për gjumë jo ritmin e porsalindur ndryshe nga fetusit gjumë ritëm. Ai nuk ka "natë" në të kuptuarit tonë. Pas "traditën" periudhë të fetusit në 3-4 muajt e parë të jetës fëmija mund të zgjoheni disa herë në natë. Vetëm periudhë e caktuar e gjumit natën e pandërprerë e vendosur nga javët e para të jetës, por në këtë rast ajo nuk i kalon 5-6 orë, dhe një mesatare prej 2,5-3 orë.

  Nga fjetur gjumë fëmijën i rritur ndryshon në mënyrë të konsiderueshme. Gjumi dhe i rritur, fëmijë dhe përbëhet nga faza: fle herët (kohë bie në gjumë), gjumin sipërfaqësor, gjumë të thellë, e cila nga ana mund të rrotullohen deri në 4-6 herë, dhe zgjimin përfundimtar.

  Për shembull, në fazën e porsalindur e gjumit të ngadalshëm të thellë vjen menjëherë pasi të bie në gjumë, dhe vetëm 20-30 minuta. Kohëzgjatja e letargji zgjat jo më shumë se një orë, pastaj ndryshon gjumë shpejt sipërfaqësore, gjatë së cilës fëmija mund të kryejnë lëvizje, kërcim, të ndryshuar shprehjet e fytyrës, ... ciklet e porsalindur të thella të gjumit cikleve shumë të shkurtër dhe sipërfaqësore gjumë e jo më të gjatë, kështu që ata flenë më mirë pak se në të rriturit. Nga kjo ata lehtë mund të zgjoheni, veçanërisht kur përjeton ndjenjë të ndryshme ndonjë siklet, më i rëndësishëm i cili - urisë, Si ata marrin periudhat më të vjetra të gjumit të thellë, zakonisht zgjas dhe sipërfaqe - shkurtuar, duke vazhduar të alternativ brenda natës në 4-6 herë.


  Ciklet Duration që përbëjnë gjumë normale, rritet me moshën 50-55 minuta në foshnjat për 1,5 orë në të rriturit.

  Në shtetin e të rriturve e letargji për backfilling duhet menjëherë, me ka shikimet lëviz palëvizshëm trupit, frymëmarrje muskujt të qetë dhe të thellë të relaksuar. Pas gati një aktivitet gjysmë trurit orë rrit përsëri, por në vend të zgjimit vjen lehtë (sipërfaqe) ëndërr në të cilën të bardhët e syve kryejnë lëvizje të pavullnetshme nën qepallat e mbyllura. Qendrat e trurit janë aktive. Shumë në këtë fazë e gjumit janë të ëndërroja, disa të tingujve dhe madje shqiptojë fjalë apo monologje, tjerr, batanije e korrigjuar, dhe pastaj i zhytur në një gjumë të thellë.

  Kjo alternuara periudhat e gjumit sipërfaqësor dhe të thellë ndodh çdo disa orë gjatë natës nga një i rritur shpenzon rreth 6 orë gjumë të thellë dhe për dy - në sipërfaqe.

  Në të porsalindur, megjithatë, në fillim, pasi bie në gjumë, gjumë mund lehtë urvatysya përmes zhurmës më të vogël apo prekje. Pra, nëse ju fëmija vhamuvavshy, duan të bëjnë biznesin e tyre, prisni deri sa ju të shihni muskujt në fytyrë të relaksuar, Cams roztysnulysya dhe fëmija më në fund u zhyt në një gjumë të thellë.


  Ndërrimin e gjumit dhe syçeltësi

  Ndërrimin e duhur të gjumit dhe syçeltësi është e rëndësishme. Ajo duhet të ndjekin nga muajin e parë të jetës, si ajo do të promovojë dhe shëndetin fizik në përgjithësi, dhe për të forcuar sistemin nervor, e cila nga ana e tij menjëherë të ndikojë në zhvillimin e ardhshëm të fëmijës në një perspektivë pozitive.

  Kjo porsalindur tren artificialisht në një gjumë të caktuar ritëm nuk ka kuptim - t'i japë atij mundësinë për të hyrë në mënyrën e duhur dhe thjesht një mendje me të.

  Ka një shumëllojshmëri e kohëzgjatjes standardet bebe gjumë, të cilat mund të ndryshojnë në varg prej 10,5 në 23 orë në ditë.

  Natyra specifike "përshkruar" gjumë porsalindur kaq gjatë, sepse ajo është shumë e rëndësishme për zhvillimin e tyre të duhur dhe rritjen ekonomike edhe promovimin maturimin e trurit. Eshtë gjatë gjumë është ruajtje të energjisë - përfshirë sistemin nervor qendror. Përveç kësaj, truri jo vetëm që duhet të kursejnë energji për ta bërë atë të mjaftueshme, por pjesa tjetër e të maturimit vazhdoi pa probleme.

  Instalimi i një fëmijë të fle një natë të gjatë e do të zhvillohet pas rreth 2-3 vjet. Besohet se suksesi i kësaj varet nga maturimin e rregullores ashtuquajtura tsyrkadyannoy sistem (e përditshme), e cila është e përcaktuar me sintezën e substancave të veta të veçanta të prodhuar nga gjëndrës pineale të trurit, dhe kjo është vetëm natën. Ajo melatonin - systematizer orë të brendshme të njeriut. Gjithashtu disa pjekuria i rëndësishëm përgjegjës për gjumë, strukturat funksionale të trurit. Për shembull, për shkak të moszhvillimit të faktorëve dhe strukturave për foshnjat premature 32-javë në veçanti nuk ka dallim në mes të ditë e natë kohë.

  Sleep Hulumtimet tregojnë se në rreth 2 muaj pakta fillon të dallojë ditën nga aktiviteti nate, edhe pse kjo nuk është shumë e dukshme - të paktën, jo si ne do të dëshironim prindërit.


  Night qarë bebe

  Sapolindur janë quajtur "mashtrues" ose "sinjalizues": zgjohen, ata bërtitnin, "të quajtur" prindërit, kështu që ata u erdhën atyre dhe zgjidhjen e sfidave veten e tyre për shkak të fëmijëve të tyre absolute pafuqisë ende nuk mund të trajtojë. Pak më vonë ata mësojnë samozaspokoyuvatysya. Dhe prindërit duhet të dinë paraprakisht rreth gjumit karakteristika të sapolindur dhe të jenë të durueshëm.

  Në foshnjat gjatë gjumit është një natë fiziologjik të qarë kur trungu fëmijë, por nuk zgjoheni.

  Kjo ka asgjë të keqe aty. Në raste të tilla, mos u bëni merak, thjesht shkoni për fëmijën, kontrolloni që të gjithë është mirë me të, prekte batanije e saktë. Nëse asgjë nuk gjeti serioz për të marrë masa aktive në këtë rast nuk është e nevojshme për të vazhduar për të kultivuar nuk kërkojnë vëmendje të përfshirjes pafund fëmijë të prindërve në paqe.

  Informacion nga Helena artikull Myaukinoy "fjetur fëmijë ..."