Karakteristikat e futjes së ushqimeve plotësuese për fëmijët vitit të parë të jetës me të alergjive ushqimore


 • Futja e ushqimeve plotësuese për fëmijët me alergji ushqimore
 • Kushtet e futjes së ushqimeve plotësuese për fëmijët me alergji ushqimore

 • Futja e ushqimeve plotësuese për fëmijët me alergji ushqimore

  Një fëmijë me alergji ushqimore futjen e vonë të ushqimeve plotësuese është e padëshirueshme, sepse nga njëra anë, mund të çojë në një mangësi në trupin e fëmijës shumë substancave të rëndësishme, nga ana tjetër - është e nevojshme për të shpejt të hyrë atyre të gjitha ushqimet që mund të shkaktojnë reaksione alergjike përforcim.

  Koha dhe sekuenca e futjes së ushqimeve plotësuese produkteve për fëmijët me alergji ushqimore janë të përcaktuara në mënyrë individuale në konsultim me pediatrit ose allergist, shikuar fëmijën.


  Kushtet e futjes së ushqimeve plotësuese për fëmijët me alergji ushqimore:

 • Futja e ushqimit të ri duhet të jetë gradual - për herë të parë për të dhënë jo më shumë se 5-10 ml (d) vlerësimi të tolerancës së produktit gjatë ditës. Me sasi të mirë të tolerancës ndaj produktit të injektuar rritje të përditshme, duke argumentuar për 7-10 ditë para se të shumës së moshës së rekomanduar.
 • Është e këshillueshme për të mbajtur "ditar të ushqimit", duke e bërë atë informacion e produktit, me regjistrimin e detyrueshëm të transportueshmëri e tyre - ajo do të vazhdojë të lehtë të bëjë fëmijën e përditshme e racioneve përjashtuar nga vete vetëm ato ushqime që ai nuk mund të qëndrojë.
 • Mos filloni duke futur ushqime nëse fëmija ka shenja të acarimit ose paqëndrueshmërisë së sëmundjeve alergjike.


 • Veçanërisht e rëndësishme është zgjedhja e të ushqyerit të parë të produktit. Si e para ushqime të qumështit pa mund të rekomandojë qull (mungesën e mark-peshë, stools lirshme) ose pure perimesh (Tendenca për mbipeshë, kapsllëk).

  Përdorim më të mirë të qumështit pa ushqimet që nuk përmbajnë gluten - oriz, hikërror apo misri.

  Qull mund të holluar me qumësht të gjirit ose përzierje terapeutik qumësht, e cila është fëmijë ushqyer.

  Emërimi i ushqimeve bimore duhet të jetë e preferuar e produkteve industriale që përmbajnë vetëm një lloj të frutave që kanë një allerhyzyruyuschym të ulët të mundshëm.  Një shembull i produkteve të tilla mund të shërbejë perime pure brokoli, kungull apo lulelakër.

  Mish i fëmijëve me alergji ushqimore mund të administrohet në dietë më herët se fëmijët e shëndoshë. Preferencë është dhënë për salcë mishit me një komponent - për shembull, salcë mish qengji, mish derri me apo turqi.

  Futja e lëngje frutash dhe purees në dietën e fëmijëve me alergji ushqimore të kryer një datë të mëvonshme, që nga njëra-komponent fruta pure shkallë të ulët të allergenicity (mollë jeshile, dardhë), pastaj të emërojë lëngje.

  E djathë të qumështit krejt e lopës dhe rekomandoi plotësisht të përjashtuar nga dietë e fëmijëve në rast të alergjisë konfirmuar të proteinave të qumështit të lopës.

  Në vend të kësaj, ata përdorin blends të veçanta që janë të bazuara në proteina hidrolizuar shumë qumësht ose soje proteinave izoluar (përzgjedhje produkt është vendosur nga mjeku). Në faljen e sëmundjeve alergjike mund të hyjnë përshtatur përzierje e qumështit parasysh tolerancën e tyre individuale.

  Gjatë vitit të parë, dhe nganjëherë më të gjatë, në dietën e fëmijëve me alergji ushqimore nuk janë përdorur peshk dhe vezë. Me moshën, dietë e fëmijës bëhet më i larmishëm me produktet e ushqimeve të reja që përbëhet nga disa komponente.

  Përjashtimi nga dietë për të qenë vetëm ato produkte për të cilat intolerancë e provuar!  Përkundër faktit se organizimi i ushqimeve me alergji ushqimore paraqet disa vështirësi, subjekt i rregullave të thjeshta mund të sigurojë një shumëllojshmëri të ushqimit të fëmijës, të cilat janë burimet e ushqyesve të nevojshme për rritjen e saj harmonike dhe zhvillimit.