Bazat e të ushqyerit artificial dhe të përzier


 • Çfarë ju duhet për të ushqyer
 • Si për të përgatitur një përzierje
 • Feeding fëmijën
 • Rreth zëvendësuesve të qumështit të gjirit

 • Quajtur ushqyerit të përziera, në të cilin shuma e plotësimin e zëvendësuesve të qumështit të njeriut për foshnje më pak se 50% e furnizimit total. Nëse qumështi i gjirit përbën 2/3 - 3/4 të qumështit të përgjithshëm, të ushqyerit mbi efektivitetin e metodave të tilla të natyrshme.

  Duhet theksuar se, pavarësisht nga sasia e qumështit të gjirit, fëmija ende do të duhet për të aplikuar në gjoks dhe të kërkojë për të maksimizuar të vazhdojë qumështin e nënës të ushqyerit-së.

  Në këtë lloj dietë të ushqyerit është ende i lirë (nuk ka kohë të caktuar).

  Ju vetëm duhet për të kontrolluar sasinë e qumështit në të nënës dhe nuk ka sasinë e përzierjeve kompensuar.

  Kjo dokorm duhet të jepet pas aplikimit paraprak të fëmijës në gjoksin e tij.

  Translations për ushqim artificial nuk duhet të jetë shumë i shpejtë sa adaptim të ushqyerit artificial bëhet shumë e vështirë për shkak të papjekurisë fiziologjik i fëmijës. Recommended 7 - 8 herë në ditë ushqyerit, secili vëllim 80-120 ml, por në qoftë se një fëmijë ha një sasi të caktuar, ajo kërkon më shumë të shpeshta të ushqyerit pjesë më të vogla.


  Çfarë ju duhet për të ushqyer

  Në mënyrë që të procesit ushqim dorëzuar për ju sa më pak sherr Pick gjitha gjërat e nevojshme.


  Kjo do të ju kursejnë kohë dhe përpjekje. Gjëja kryesore që ajo ishte e përshtatshme për ju dhe për fëmijën tuaj, atëherë ju normalisht mund të gëzojnë socializing me njëri-tjetrin.

 • 4 - 6 shishe për kapacitet të ushqyerit e 125 dhe 250 ml
 • 4 - 6 nipples këmbimi për shishe
 • Sterilizator (për shishe të përpunimit dhe nipples). Metodat e sterilizimit - metodës avull, sterilizimin kimike, metodë mikrovalë, valë.
 • Furçë për shishe larëse
 • Termos ose thermocontainer për 1-2 shishe (shumë i dobishëm gjatë shëtitje të gjata, mirëmban temperaturën e dëshiruar pak orë fluide).

 • Si për të përgatitur një përzierje

  Para gatimit përzierje e qumështit duhet të shqyrtojë me kujdes mënyrën e përgatitjes dhe dozen e treguar në etiketën e paketës.  Përzierje u holluar në ujë ftohur vluar (40-50 gradë) menjëherë përpara ushqehet temperaturën e përzierjes nuk duhet kalon 36-37 gradë. Disa fëmijë pini qumësht në temperaturë dhome, por në qoftë se ju duhet të ngrohtë qumësht, përdorni një ngrohës të veçantë ose një tigan me ujë të nxehtë (qumësht të ngrohtë apo të ruajë më shumë se 20 minuta).

  Mos përdorni një mikrovalë për të ngrohur qumështin, si temperatura ajo është e shpërndarë në mënyrë të barabartë jashtëzakonisht dhe ekziston rreziku i djegur fëmijën.

  Kontrolloni temperaturën e përzierjes mund të kanalizuar disa pika në brendësi dore tuaj, ajo do të jetë gati për fëmijën tuaj nëse ju të ndaluar ndjenjë të ftohtë, ndërsa përzierje duhet të jetë e ngrohtë të mjaftueshme në temperaturën e trupit


  Feeding fëmijën

  Kur keni nevojë për të mbajtur ushqimin shishe në mënyrë që qafa u mbush plotësisht. Po aq e rëndësishme është vrimë në dalë. Nën vrima normale madhësisë lumë përzierje rrjedhat e parë dhe pastaj bie.

  Përzierje duhet të përgatitet menjëherë para se të ushqyerit. Në raste të veçanta, ju mund të gatuaj dy të ushqyerit, duke e mbajtur pjesën e dytë të frigorifer.

  Nëse një fëmijë nuk është i përgatitur pirë përzierje e qumështit, në çdo rast, nuk e lënë atë për të ushqyerit e ardhshëm.


  Rreth zëvendësuesve të qumështit të gjirit

  Baza e të shumtën e zëvendësuesve të qumështit të njeriut është qumështi i lopës.

  Përshtatur përzierje më afër qumështit të gjirit për të gjitha komponentët.
  Ata reduktuar, në krahasim me qumështin e lopës, proteina totale, dhe komponent proteina është e përfaqësuar nga një përzierje e kazeinë (qumësht proteina themelor i lopës) dhe proteina hirrë (dominuese në qumështin e njeriut) në një raport prej 40:60 ose 50:50 , e cila është e afërt me raportin në qumështin e njeriut (45:55).

  Proteina hirrë janë të tretet lehtë dhe absorbohet. Në këtë klasë zëvendësuesit e optimizuar edhe përbërjen e komponentit yndyrë qumështi (trudnoperevarivaemyy përmes kombinimeve të ndryshme të acideve yndyrore) yndyrë është tërësisht ose pjesërisht zëvendësohet nga një përzierje e vajrave bimore për përhapjen e acideve polyunsaturated yndyrore (luledielli, misër, kokosit, bimë eterovajore, sojë, vaj palme).

  br /

  Të zëvendësuesit kryesore karbohidrate për qumështin e njeriut është lactose, e cila zotëron një numër të pronave që janë të rëndësishme për foshnjat. Ajo nxit thithjen e kalciumit, një efekt bifidogenic (dmth, aftësia për të mbështetur rritjen e bifidobacteria), zvogëlon aciditetin në dy pika.

  Elementi më i rëndësishëm i përshtatjes ndaj qumështit të lopës femër është optimizimi i përbërjes minerale të përzierjeve (duke ulur sasinë e përgjithshme të kripërave në përzierjet krahasuar me lopë - kalcium, kalium dhe natrium, dhe anasjelltas futur një përzierje e disa elementeve gjurmë në lopë nivel më poshtë cilëve (zinkut hekur, bakër, jod, fluorit).  Përmbajtja e lartë e mineraleve në qumësht lope, kos dhe produkte të tjera të qumështit nuk përshtatura ushtron presion te madh mbi pajisjen renale tuba, në shkelje të bilancit fluide dhe electrolyte. Këto produkte nuk janë të rekomanduara për përdorim para 6 - 9 months të jetës.

  Në të gjitha këto blends janë produkte të specializuara për të ushqyerit terapeutik. Ky ushqim është për fëmijët me intolerancës ushqimore dhe alergji ushqimore, me mangësi lactase dhe galactosemia, phenylketonuria në, sëmundjet pankreatik dhe çrregullime të tjera të tretjes së yndyrave, me regurgitation vazhdueshme, të vjella, kapsllëk.  Qëllimi i ushqimit të cilësisë së të dhënave në fëmijët gjatë muajve të parë të jetës duhet të diskutohet me pediatrin tuaj.

  Informacion nga artikullin "të ushqyerit të përziera dhe artificiale"