Pelena e disponueshme


 • On pelena
 • Pajisja është pëlhurë me lajle e disponueshme
 • Kushtet e pelena e disponueshme
 • Ndrysho pelenë

 • On pelena

  Shumë mijëra vjet njerëzimi ka ekzistojnë më pak ose më shumë sukses pa pelena. Pelena reusable dhe mënyra të ndryshme të gatimit evoluar gjithashtu. Shekuj më parë, pelena janë bërë e kërp, liri, leshi, pas "thith" Fëmija u tharë mbi një zjarr, dhe jo e nxjerra larë vetëm duke përdorur sapun, por edhe sterilizuar duke përdorur valë dhe hekurosje. Shfaqja e garzë - pëlhura, përparësi kryesore e cila, përveç pastërtinë e mjedisit, ishte maksimal shpejtësi tharje të jetë e mundur - ka çuar në faktin se ajo është garzë reusable pelenë fitoi në mënyrë të vendosur simpatinë e përdoruesve në shumë vende.

  Pavarësisht popullaritetit të pelena pjesë e madhe e njerëzimit mjaft mirë pa kosto. Kjo është përgjigje për një pyetje të veçantë: "A është e mundur që të rritet një fëmijë të shëndetshëm pa pelena?" - A është mjaft e qartë: "Po dhe po përsëri!" Dhe kjo është shumë e rëndësishme, sepse shëndeti i fëmijës në një shkallë shumë të vogël varet nga cili lloj i pelenë të ndaluar personat e tu më të mirë të angazhuar nga ky kujdesin e fëmijëve. Blerje një numër të mjaftueshëm të pelena të shumta, ndryshimit në kohë plus trajtim të kujdesshëm higjienike - më shumë se e mjaftueshme për fëmijën natyrisht prodhuar nuk duhet përjetuar ndonjë problem.
  Por mos harroni se e konsiderojnë të kujdesit shëndetësor të fëmijës përveç prindërve të tij - absolutisht e gabuar. Kujdesi lartpërmendur (blerjes, larje, tharje, hekurosje) kërkon disa kohë dhe përpjekje. Nuk ka dyshim fakti se në 6 muaj pas lindjes shëndetësor, kohën e lirë dhe e jetesës së parë vëmendjes Nëna duhet të paguhet jo më pak se kujdesin e fëmijëve. Pampers - një mënyrë për të zgjidhur këtë problem. Dhe kjo është arsyeja pse, nga pikëpamja e autorit, njeriu që shpiku pelena vepër.

  Nëse ka pelena pelena dhe rrobat e tjera të fshirë si ndotja natyrore, e cila redukton numrin (dhe subjekt blerjes lahet dhe subjekt) disa herë.

  Mos harroni, edhe në qoftë se për disa arsye pelena zakonshëm garzë pelena tuaj më të mirë, ajo mund të jetë e vërtetë vetëm në lidhje me fëmijën. Në lidhje me ata të cilët kujdesen për një fëmijë, është e qartë dhe kategorikisht e gabuar.

  Në lidhje me pelena janë me të vërtetë vetëm dy problemet ekzistuese - çmimi dhe aftësia për t'i përdorur ato. Në aftësinë për të përdorur, ne do të flasim, por zgjidhjen e problemit të parë (kërkimin e fondeve shtesë) është plotësisht deri në ju. Unë ju siguroj - çdo gjë që ju ruani në shkruar me dorë larë, por ju të, dhe kostoja e rivendosjen e shëndetit. Unë nuk jam duke folur për këtë mundësi shumë e gjumit dhe të pushoni për mom për të mos marrë përsipër njësia pas kthimit në punë për papës - një balsam shërues për klimën morale dhe psikologjike në familje.

  Prandaj, në shëndetin e tyre nuk e pajis keq. Zgjeruar në mesin e miqve të tyre, familjen dhe kolegët sloganin: "Pampers - dhuratën më të mirë!" - Dhe e vështirësive financiare do të zgjidhet vetvetiu.

  "Ruajtja mbi Shëndetin" - një argument mjaft i rrëshqitshëm. Por llogarisin humbjet objektivisht ndodhin në refuzimin e pelena dhe pelenë zgjedhje të shumëfishtë, është e mundur. Që të gjithë mund të bëjnë vetë, dhe ne vetëm theksojmë drejtimet themelore financiare dhe të kushtueshme. Energjia elektrike: përdorin makinë larëse dhe hekuri, ngrohje të ujit (nëse gaz, kështu që ai nuk e bëri të lirë), ndriçim - hekur në errësirë ​​të natës nuk është shumë e bukur (do të thotë nuk ka hekur njeri, hekur dhe hekur).

  Ujit. Soaps, detergjenteve. Blerjen e një numri të konsiderueshëm të pelena dhe rrobat e foshnjës -. Këmisha, tuta dhe t D. (Dështimi i pelena ata kanë nevojë për 2-3 herë më shumë) garzë për prodhimin e pelena reusable. Veshje dhe pamjen e cila vuante nga washings të shpeshta. Qilima Pastrimi, mobilje veshur me susta dhe sende të tjera shtëpiake që i mbajnë ju të pastër gjasa.

  Konsideratat e mësipërme lejojnë për të formuar parim kryesor ideologjik të teorisë së pelena të përdorimit të përgjithshëm, pelena nuk kanë nevojë për një fëmijë! Pampers prindërit duhet fëmijën! Autori është i vetëdijshëm se prindërit normale dashur shumë njerëz janë të gatshëm të sakrifikojnë për mirëqenien e pasardhësve.

  Fakti se më shumë pelena përmirëson jetën e prindërve se fëmija nuk duhet të jetë i drejtuar në vetëshkatërrim. Mami dhe babi shumë mirë nga pelena dhe fëmijë - shumë. Sigurisht (në të cilën kohë ai do të përsërisë), kur përdoret siç duhet.


  Pajisja është pëlhurë me lajle e disponueshme

  Pëlhurë me lajle e disponueshme përbëhet nga tri shtresa kryesore, dhe secila nga këto shtresa të kryer funksione të përcaktuara. Shtresa e brendshme - një që është në kontakt të drejtpërdrejtë me lëkurën e fëmijës, në gjendje për të menjëherë të lejojë lagështi në një drejtim. Shtresa e dytë - superabsorbent që ndryshon gjendjen fizike të lëngshme dhe e kthen atë në një xhel.

  Shtresa e jashtme polimer nga njëra anë, nuk e mbron fëmijën dhe veshje, nga ana tjetër - ai kap pëlhurë me lajle dhe i jep një formë të caktuar. Toka Diaper drejtpërdrejt këmbët e provës për fëmijë, përfshijnë materiale elastike (përkufizimin kombëtar të "çamçakëz"), dhe në krye të pëlhurë me lajle shtrirë, duke mbuluar bel, ka një mbyllje velcro dhe rripin e lartë e pozicionuar për të përshtatet seamlessly një formë rrethi në pelena. Çdo komponentët pelenë mund të përdorni shprehje "options" e.
  Dhe opsionet - një shumë. Ajo është një grup i pronat e çamçakëz, shtresat, velcro dhe tregon cilësinë e përgjithshme të produktit, e përdoruesit të-mirëdashësi, kohëzgjatjen funksionimin e sigurt dhe, më e rëndësishmja, çmim.


  Zgjedhja Flakshëm pelenat

  Gjëja e parë për t'u marrë parasysh - për të cilët kemi blerë pelena. Për të cilat fëmija - seksit, të cilat pesha moshave?

  Peshë. Secila paketë të pelena janë numra me një dash mes tyre dhe dy shkronja - kg ose kg. Kjo është një i përafërt foshnjat peshë udhëzues, i cili projektuar këtë pelenë të veçantë. Shembujt 3-6 kg, 4,9 kg, 9-18 kg, dhe kështu me radhë. D. (Përsëri, opsionet). Nga njëra anë, në qoftë se fëmija juaj peshon 5 kg, dhe jo vetëm të vendosë - çfarë për të marrë (6/3 ose 9/4), në anën tjetër, por ju ende nuk jeni të mendoj, "si i ulur kostum" derisa ajo ishte vënë në. .. Më shumë logjike, sidomos për djemtë - pak për rritje, sepse është më mirë të le pak të lirshme sesa presion.

  Megjithatë, dhe kjo përsëri duhet të theksoj peshë - kjo është vetëm një udhëzues i përafërt. Për marrëdhëniet në mes peshës dhe dimensione priftërinjve - një fenomen mjaft konvencional. Rritja, shëndoshja e tepërt e trupit dhe përmasat e fëmijës ndryshojnë brenda kufijve të gjerë; mos harroni, për shembull, zgjedhje të kundërshtuar: një Shorty të gjatë hollë dhe të trashë. Është e qartë se në shembullin e parë është një probabilitet të lartë që një peshë totale prej 7 pelena kg 3-6 kg parametrave do të "ulur" në mënyrë të përkryer.

  Paul. Shumë besojnë se në bazë të pelenë baby seksi ndryshuar rrënjësisht formë. Në fakt ajo nuk është. Dallimi kryesor në mes të "djalit" dhe "vajzave" push - shpërndarje absorbues.

  Shpjegoni. Monitorimi i gjatë prindërore procesi i urinimit pasardhësit çuar në përfundime të habitshme. Ajo rezulton se "drejtimi i shokut kryesore", ose më mirë fut dërrmuese e jet, në thelb varet nga i cili, në fakt, pissing - djalë apo vajzë. Inxhinierë veçanërisht Insightful kanë përfshirë këtë fakt dhe në modele për djemtë zhvendosur shtresë absorbues më afër stomak, dhe për vajzat - qendër e majtë. Nuk është një shitje dhe modele aseksuale, më universale - prodhuesit, pa zhurmë më tej, të shpërndara në mënyrë uniforme absorbues për të nuk bëra shaka veten dhe klientët.


  Kushtet e pelena e disponueshme

  Kushtet e magazinimit. Paketa Shtyp i pelena vendosura mundësisht në afërsi të ngushtë të tabelës ndryshim apo nga tjetri, por një pjesë të veçantë të mobiljeve (bufe, tavolinë) që ju përdorni për të sjellë fëmijën në mënyrë (salcë, diapering, fshirje, varrosje, lubrifikim dhe kështu me radhë. N.). Zbulimin paketën pa bujë për disa pelena shqyer pak të ndjehen më mirë se jashtë. Përvoja tregon se pelenë që u lirua, detyrimisht bie në dysheme, shqyer, derdh qumësht ose ujë kopër - me pak fjalë, të pista para se fëmijës është e ndyrë.

  Nëse paketimi ka ardhur në gjendje e keqe, nuk do të jetë dembel për të përkthyer pelena në një qese plastike. Në lidhje me pelena të blera në dyqan: pelena nuk më pëlqejnë ekstremet në lagështia dhe temperatura e ambientit, lagështia është e kundërindikuar në parim. Ballkon, kuzhine dhe banjo përdorim si "pampersohranilischa" të padëshirueshme. Miri - që ishte e thatë dhe jo shumë të nxehtë. Ne vetëm mund të shpresojmë se ky qytet në shtëpinë tuaj atje.

  Ne kemi vënë mbi një pelenë. Sfida është në parim nuk të vështirë, veçanërisht që prej kësaj procedure ju do të kryejnë me qindra herë. Por disa lëvizje ngurtësi prindërore i parë, natyrisht, do të jetë i pranishëm.

  Pra, le të fillojë.

 • Ne konkludojmë fëmijën në ndryshimin tavolinë, bark deri.
 • Sigurisht që pjesa e trupit që do të jetë i mbuluar nga një pëlhurë me lajle, të pastër dhe të thatë. Nëse lagësht dhe pista - sipas organizojnë - dhe vendi im.
 • Pick up pelena dhe gjeni se ku ai para dhe prapa përfundojë ku. Prodhuesit pelena, e kuptuar se problemi nuk është e thjeshtë, të bëjë gjithçka për të ndihmuar prindërit të kuptojnë injorant. Për ta bërë këtë në frontin e pelena referohet vija të ndritshme me ngjyrë. Ne e përsëris, gati si një këngë ", ku bar - aty përpara."
 • Me një dorë merr fëmijën nga këmbët dhe të rritur gomar, një dorë - pelenë shqip.

  Ul gomar dhe simetri bindur në dizajn. Nëse është e nevojshme, korrigjohet (djathtas - majtas, lart - poshtë). Si rezultat i pelena dhe i vendosur nën shpinë duhet të jetë në bel. Unë tërheq vëmendjen tuaj: rritjen e fëmijës duke e këmbëve, është e dëshirueshme për të kontrolluar veten - jo domosdoshmërisht të kokës është i divorcuar nga tabela dhe (ose) ka ndodhur ngarkesën shtesë mbi shpinë qafës së mitrës. Nëse ju nuk jeni të sigurt për aftësitë e tyre, mund të bëjnë ndryshe: pëlhurë me lajle e Hapur, e vënë atë në tavolinë dhe pastaj preu ka një fëmijë të lartë.
 • Krijon alternuar fasteners djathtë dhe të majtë janë ende duke i kushtuar vëmendje për respektimin e simetrisë.

  Butësisht shpjegoj këmbët çamçakëz, të sigurt se ata (çamçakëz) janë prerë në lëkurë.
 • Kontroll i fundit: pelenë në mënyrë të barabartë ngjitur me trupin, nuk ka shtrembërime të dukshme mes pëlhurë me lajle dhe lëkurën e barkut mund të kalojë nënën gisht tregues. Si në muajin e parë të pelena jetës së shpenzuar shumë shpejt (në fjalët e prindërve, "fluturojnë"), përvojë në rritje të shpejtë donning. Saktësisht dy javë çdo gjë do të ndodhë automatikisht dhe ju lehtë mund të marrë pjesë në garat në pelenë zëvendësim shpejtësi.

 • Ndrysho pelenë

  Ndrysho pelenë domosdoshmërisht pas çdo "do të mjerimit të madh" - një rregull e patjetërsueshme.

  Çfarëdo shkalla e thithjen e urinës, ajo është, megjithatë, për disa kohë në kontakt me feces dhe rezultat i këtij kontakti është formimi i substancave irrituese e lëkurës foshnjës. Më e shpejtë e kontaktit është e ndërprerë - më mirë.


  Quite racionale për të zëvendësuar pëlhurë me lajle në një situatë ku për më shumë ose më pak kohë të gjatë nuk të jetë në gjendje për të kontrolluar (jashtë për një shëtitje, ngasin transportin publik, duke shkuar në klinikë) ose kontrollin e fuqise (gjumë natën, për shembull).

  Edhe në qoftë se një nevojë e madhe nuk ndodh, gjasat që forcat në fund të pelenë pas fjetur një natë, ose pas një festë - është shumë e lartë.

  Prandaj, fizibiliteti i ndryshimit.

  Nëse një lëkurë kontroll nën pelena lagësht doli - të ndryshojë menjëherë. Para se të ndryshuar këshillueshme për të siguruar që tabela ndryshimi është mushama, dhe top i saj - pelenë. Vë fëmijën unzips Velcro dhe rregullimin e tyre menjëherë për të mos dityu në Liplje, Postojna. Algorithm veprim më tej përcaktohet nga "korrupsion" të pëlhurë me lajle, si rezultat - ka tre opsione.

 • Implikimet e identifikuara realizuar me sukses nevojën e madhe. Sipërfaqja e brendshme e pelenë zakonisht nuk është i ndotur plotësisht, kështu që ju mund të lehtë edges thatë dhe të pastër të bëjë disa "pastrim", duke lëvizur nga kërthizë ndaj papës.

  Pas kësaj pelenë është hequr, palosur dhe fikse në atë pozicion Velcro të mos ndotur mjedisin. Tani tidies fëmijë. Ajo mund të sigurtë të shkoni në banjo dhe fëmijën pidmyty rehatshëm disa drejtë ujë nga tap. Përdorni sapun nuk është e nevojshme. Kur vajzat podmyvaniya rëndësishme drejtim "podmyvatelnyh" lëvizje - në barkun e nënës ndaj papës, dhe jo anasjelltas. Ju mund të sjellë ujin në dhomë dhe pidmyty fëmijës duke përdorur leshi pambuku, swabs garzë, rroba të buta (fanellë, për shembull). Shumë kompani prodhojnë peceta e veçanta të fëmijëve. Këto napkins janë veçanërisht të mira në një situatë ku "mjerim të madh" vetëm ndodh hidraulik.

 • Kur pelenë nuk është gjetur asgjë e dyshimtë. Kjo është shumë e qartë potyazhelelo pëlhurë me lajle, por sipërfaqja e saj e brendshme është i pastër dhe e thatë. Lëkurës foshnjës nuk është më pak e bukur - edhe të pastër dhe të thatë. Me një asgjë fëmijës tjetër për të bërë, pelena ndryshim, temë e mbyllur.
 • Found "pidmokannya" - Lëkurës foshnjës nuk thahet përmes kontaktit me urinë, përkatësisht, Sipërfaqja e brendshme e pelenë shumë të lagësht. Diaper shteruar patjetër burimet e tyre dhe të likuidimit të menjëhershëm. Pa ujë ju mund të bëni, por si për të marrë lagur (të gjithë të njëjtën garzë, pambuku, fanellë) dhe e thatë - është e nevojshme. Peceta në një situatë të ngjashme - ndoshta ideale.

 • Pika e fundit në listën e më përgjegjës për ndodhë takon kuptojnë rrënjësisht arsye "pidmochuvannya." Për një fëmijë, natyrisht, nuk ka ankesa, kështu që pyetja "Kush është fajtor?" Ju mund të jap vetëm dy mundësi: a) prindërit dhe b) pelenë. Shumica ende prindërit të cilët harrojnë për nevojën për të kontrolluar dhe nuk e bëri me kohë ndryshimin (overslept, zahulyaly, zamotalysya, i hutuar, dhe kështu me radhë. N.). Kjo nuk është një tragjedi - çdo gjë mund të ndodhë. Por nëse pas ndryshim ka shumë pak kohë ose në qoftë se pelenë u lag dy orë - nuk duhet të jetë në mënyrë të vendosur të mendojnë dhe të kuptoj se pse. Mundësitë e zgjedhjes:

 • pëlhurë me lajle cilësi - të mendojnë për ku dhe çfarë për të blerë, të vendosur;
 • pelenë për fëmijën tuaj të vogël - madhësi për të blerë më shumë kohë të ardhshme;
 • Drejtimi rrjedhë nuk përputhet me vendin ku Sorbent. Vajzat si kjo të ndodhë, por në qoftë se një djalë "veshur" në pelena "vetëm uprytul" dhe ende nuk është kuptuar me dispozitat e penisit - që nuk e kanë nënshkruar atë drejt këmbët, kështu që nuk është për t'u habitur që një pelenë lagësht ( kërthizë në këtë situatë nuk është shumë e thatë). Ndonjëherë një prind i plotëson opsion praktikë, në të cilën Pampers "shkon" në anët. Në këtë pikë unë mendoj se, para së gjithash, cilësia e çamçakëz (si një rast të veçantë si pëlhurë me lajle në të gjitha), ose që më me kujdes shpjegoj atyre në procesin e vënë mbi.

  Dhe i dyti i mundur shpjegim - model Pampers nën këmbët tuaja ...
 • Informacion nga neni Eugene Komorowski "pelena Flakshëm, një manual popullor (Pjesa 1)"