Porsalindur në një dietë të akullore dhe pastaGrupi i shkencëtarëve australianë udhëhequr nga Jane Scott (Jane Scott) gjeti se jo të gjithë fëmijët e moshës katër javë marrin dietë normale. Ajo doli se prindërit kujdesen ofrojnë porsalindur akullore provoni, biskota dhe pije të buta të tilla si limonadë dhe lëngje. E gjithë kjo ushqim është shumë e pasur në yndyrna, në n%
D0? Nd shumë kripë dhe sheqer, dhe eksperimente të ngjashme janë në kundërshtim me rekomandimet e ekspertëve kryesorë në fushën e shëndetit, të cilat shprehin pa mëdyshje se deri në gjashtë muaj fëmija nuk duhet të marrë ndonjë ushqim tjetër përveç qumështit të gjirit.

"Një situatë e tillë më jep shqetësim të madh për shkak të hahet zakonet janë formuar moshë shumë të hershme dhe të mbeten me një person për jetën.

Një fëmijë nga djepi e përdorur për ushqim junk, trashje dhe të fitojnë rreziqe të rritet në një të rritur me problemin e peshë të tepërt, "- thotë Scott.

"Ushqim merr fëmija ka një ndikim të jashtëzakonshëm mbi shëndetin e tyre dhe mirëqenien gjatë gjithë jetës. Prindërit duhet të merrni mbështetjen maksimale të informacionit për çdo mjet për të vendosur dhënien e gjirit, sepse ajo është - vetëm të ushqyerit e duhur për një fëmijë ", - komentoi dhënave ekspert studim në trashje Claire Collins (Clare Collins).

Të gjitha problemet e trashje e fëmijëve fillon në shtëpi. Prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për nevojën për të gji për të siguruar shëndetin e tij çudit të mirë për jetën.