Miq të rinj dhe frika e reja
Shumë fëmijë janë për fat të mirë të shkojnë në shkollë - ata kanë dëgjuar për atë në mënyrë shumë interesante! Fëmija fillon të rrethojnë shkollën bukur
Aksesore: portfelchyk, fletoret ngjyra, stilolapsa, dosjet. Ndërsa kjo
perceptohet si një lodër të re, por pas thirrjes së parë dhe në fund
Fëmija solemn linjë pret një jetë krejt tjetër.

Nga njëra anë, kjo biletë në jetën e tij të rritur: ai është i madh dhe ajo
të caktojë më shumë përgjegjësi se sa fëmijë nga kopshti.
Në të tjera
dore, 1-2 muaj fëmija i parë do të jetë shumë e vështirë për të marrë të përdoret për një jetë të re
dhe ne si të rriturit duhet të tregojnë dhe butësinë dhe vendosmëri, dhe të kuptuarit.

Nga
sa mirë fëmija përshtatet në shkollë varet nga të gjithë të saj
Jeta më tej social: rrjeteve në kolegj, në punë, me
miq me dikë që e doni.

Çfarë ndodh me një fëmijë muaj hershme, psikologët e quajnë përshtatje të
shkollë. Kjo është një sindromë e vërtetë përshtatje në përgjigje të stresit: trupi
Pretendimet sollën në një regjim të ri të ditës, tërësia e rregullave dhe trupi
reagon me të. Zbuloni se çfarë fëmija juaj është duke përjetuar stres,
është e thjeshtë: ajo ndryshon disponimin, të lumtur dhe të qeshur fëmijën papritmas
bëhet i errët dhe në asnjë ngut për të folur për shkollën, hahet keq, jo duke fjetur,


mos interesim në lodra të preferuar, ankohet për lodhje dhe dhimbje koke.

Vini re se për shkak të kësaj shumë fëmijë, përgjigje ndaj stresit është universale.
Në mënyrë të qartë, adaptim në shkollë varet nga karakteristikat individuale të psikikës
pak njeri: disa fëmijë shpejt derdhen në ekip, të mësohen të tjera
gjatë dhe të vështirë. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të marrë parasysh jo kërkojë fëmijën shumë
shumë.

Psikologët rekomandojnë gjatë përshtatjes "shkarkoj" psikologjinë e fëmijës dhe
Ora off nga hiking në film, teatër, miqtë nuk do të luajnë lojëra të zhurmshme para
gjumit, për të reduktuar kohën një fëmijë shpenzon duke parë TV dhe kompjuter

- Jo më shumë se një orë në ditë.

Kur ju jeni duke bërë detyrat e shtëpisë së bashku, të fillojë një pushim çdo fëmijë
15 minuta, si aftësi për të përqendruar është zvogëluar.
Ndërsa duke iu përshtatur për të mbrojtur sistemin nervor të fëmijëve është e dobishme për të dhënë fëmijën
Fëmijët qetësues. Vini re se droga nuk ka shkaktuar
të qenët i përgjumur dhe letargji - studenti duhet të mbajë një kokë të qartë për
ditë për të përballuar me programin mësimor. Një zgjedhje e mirë për
Fëmija juaj do të jetë "fëmijë Tenoten" që do të ndihmojë fëmijën tuaj jo vetëm
qetësuar, duke qëndruar aktive dhe i gëzuar, por edhe të përmirësojë përqendrimin dhe kujtesën.

Zakonisht adaptim përfundon 5-6 javë. Fëmija mësohet në shkollë dhe
shokët e klasës, të bëjnë të njohurit të reja, shokët, dhe ka filluar të ndihen
të rehatshme. Gjendja e fëmijës duke u themeluar, ai buzëqesh dhe ka shpesh
duke ndarë me ju historitë e jetës shkollore. Kjo është një shenjë e sigurt se
adaptim ishte i suksesshëm, dhe fëmijë përballen me stresin. Disa fëmijë
përshtatur për dy muajt e parë, dhe disa - disa muaj
në gjashtë muaj.

Nuk është përjashtim kur një fëmijë me vështirësi të përshtatur për të ndryshuar. I saj
Treguesit janë: performancë e dobët, sjellje e keqe dhe mungesa e vullnetit për të shkuar
në shkollë. Pse po ndodh kjo?

Arsyet janë të shumta. Të gjithë fëmijët janë të ndryshme, me të ndryshme
temperamentin, aftësitë, nivelin e gatishmërisë për shkollë. Nëse fëmija nuk ka
në gjendje për të vënë kontakt me fëmijët e tjerë, kur ai u rrit dhe u edukua në
shtëpi, ajo do të jetë e vështirë për të gjetur miq - ka një model
bashkëveprim me kolegët. Niveli i ulët i trajnimit gjithashtu parandalon sukses
të përshtatur: fëmija ndjen mbetur merr një rezultat të keq,
sheh se përpjekjet e tij janë të kota.

Si për të ndihmuar fëmijën tuaj nëse ai vonohet me procesin e adaptimit? Mos harroni se
aktualisht më e rëndësishmja dashurinë tuaj dhe mbështetje. Nga ndjenja se ai është i dashur në
Fëmija rrit besimin.

Kjo është hera e parë fëmijë e kupton
dikush do që të jenë miq me të, dhe dikush - jo. Kjo mund të jetë i dhimbshëm
zbulim. Në një moment për një fëmijë mund të jetë një shok që një mësues,
i cili e vlerësoi atë, duke treguar njohuritë e tij pakënaqësinë. Kjo është ekuivalente me "I
nuk më pëlqen ". Shpjegojini fëmijës tuaj se të mësuarit - është puna dhe suksesi do të
luftuar.

Zhvilloni interes njohës e fëmijës për arsimim është bërë për të një
një lojë interesante që është e bukur. Kjo është e sapolindur
Interesi në njohuri të reja.