Analiza e re do të ju kursejnë lindje të vdekur


Nëpërmjet analizave për të përcaktuar përmbajtjen e një proteine ​​të gjakut që tregon një mungesë të funksionit të placentës - trupin që siguron shkëmbimin e substancave në mes nënës dhe fetusit.

Në Shtetet e Bashkuara çdo dyqind lindjet përfundojnë në lindje të vdekur, ose të lindjes (periudhë rreth 20 javë) foshnje të thellë parakohshme dhe e paqëndrueshme. Për të zhvilluar këtë metodë, një potencial metodat diagnostike lindje e frytit të vdekur nuk ishte, edhe pse ajo është e njohur se hipertensionit, diabetit dhe në fund mosha e mesme shpesh çojnë në lindje të vdekur.

Gratë që bien në rrezik, ka nevojë për mbikëqyrje më të ngushtë në fazat e mëvonshme, dhe kontroll të rëndësishëm dhe të imazhit fetusit ultratinguj mund të ndihmojë për të zbuluar probleme.

Teknikat Autorët - Shkencëtarët në Universitetin e Kembrixhit thonë se, duke gjykuar nga rezultatet e testeve të gjakut që mund të bëhet mjaft shpesh në çdo periudhë të shtatzënisë mund të vlerësojë objektivisht gjendjen e fetusit dhe placentës.

Ekspertët nga Einstein College Albert e Mjekësisë, New York, i cili nuk ka marrë pjesë në punën, të gjeni se ajo është e sigurt dhe hap shumë të dobishme që do të identifikojë qartë gratë shtatzëna në rrezik për lindje të vdekur. Hapi i ardhshëm duhet të jetë për të përcaktuar se çfarë të bëjë me këtë njohuri.

Studimi i përfshirë 7934 gra që nuk ka bërë një test të gjakut gjatë 10 javëve të para të shtatzënisë. Ajo u gjet se në nivele të ulëta të proteinave në rrezik gjakut të lindje të vdekur është 40 herë më shumë se të mirëmbajtjes të lartë.


Vdekja shpesh erdhi fetusin në mes të 6 dhe 9 muajve të shtatzënisë.

Në grupin e 400 grave me proteina të ulët 7 lindjet e vdekura ndodhur, ndërsa në grupin me përmbajtje të lartë përbëhet nga 7534 shtatzënë vetëm 3. E megjithatë, pavarësisht rritur rreziku i lindje të vdekur nuk ka ndodhur aq shpesh, për çdo 50 shtatzënë saj.

Proteina, i quajtur Papp-A, apo proteinë plazma e lidhur me shtatzëninë është normale në gjakun e grave shtatzëna në përqëndrime të larta dhe është e domosdoshme për zhvillimin e fetusit.

Proteina e ulët e lidhur më parë me rrezikun e sindromin Down, anomalitë kromozomale, duke çuar në vonuar mendor dhe fetale vonesë të rritjes.

Në disa vende, analizat e gjakut për shtatzëninë e hershme ndihmon në parandalimin e lindjes së fëmijëve të sëmurë. Testi i ri ende nuk është përdorur në praktikën e përditshme mjekësore.

Shumë mjekë besojnë se është e nevojshme për të krijuar metoda të tjera për të zgjidhur këtë problem, përveç përdorimit të lindjes së hershme, sepse pesha e lindjes së parakohshme paraqet rreziqet shëndetësore.