Fëmija i pavëmendshëm për të bërë


 • Ku e ka shtëpinë?
 • Çfarë ka ndryshuar?
 • Digital Tabela
 • Sprockets


 • Zhvillimi i aftësive të vëmendjes në fëmijë - një bazë e domosdoshme për shenjat e tyre të mira në shkollë. Këto aftësi përfshijnë aftësinë për të përqëndrohet (pa distractions) për të punuar në detyrë - të përqendrimit; mbajtur nën view informacionit të tij të dobishme të biznesit - të vëmendjes; monitorojë pajtueshmërinë me të gjitha termat e referencës që objektivat arsimore - shpërndarja e vëmendjes; i izoluar nga mjedisi vëmendjen (background) vetëm informacionin që kërkohet për gjendjen e specifikuar apo problem.

  Aftësia e të gjatë të mjaftueshme fëmijën të mos lodhem gjatë performancës afatgjatë të një detyre - durim, të qëndrueshme vëmendje.

  Mos e humbni shpresën në qoftë se fëmija juaj është i mungon-mendje. Kujdes mund të jenë të trajnuar. Kjo do të ju ndihmojë lojëra funny dhe detyrat që do të bëjnë trajnime me fëmijën jo vetëm të dobishme, por edhe emocionuese.


  Ku e ka shtëpinë?

  Lojë për zhvillimin e stabilitetit vëmendje. Pyetni foton e fëmijës paraqet shtatë kafshë të ndryshme, secili nxiton në shtëpinë e tij. Lines lidheni kafshët në shtëpitë e tyre. Ju duhet të përcaktojë se ku është shtëpia e të cilit, pa shpenzimet e një laps përgjatë linjave. Nëse detyra është e vështirë për fëmijën, atëherë le të përfundimisht të vënë mënjanë laps.

  Ju mund të luajnë këtë. Telefononi fëmija juaj të tjera fjalë: "tryezë", "krevat", "kupa", "laps", "mbajnë", "plug", etj


  Kec dëgjon dhe rreh duart e tyre kur takohen fjalë për kafshë të tillë. Nëse një fëmijë merr off përsëri në dhjetor nga fillimi.

  Në raste të tjera, të kërkojë fëmijën për të marrë up çdo herë që dëgjojnë fjalën për uzinës. Pastaj kombinohen detyrën e parë dhe të dytë, baby rreh duart e tyre kur ata dëgjojnë fjalët cilat tregojnë kafshëve dhe rritet në shqiptim fjalët që tregojnë se çdo bimë. Këto dhe ushtrime të ngjashme të zhvilluar vëmendje, shpërndarjen e shpejtësisë dhe switching të vëmendjes, dhe përveç kësaj, zgjeron aktivitetin e mendjes dhe njohës të fëmijës. Well mbajnë lojëra të tilla me disa fëmijë, dëshirë, pasion dhe fituesit të çmimit do t'i bëjë ata edhe më emocionuese.

  Për stabilitetin e vëmendjes jepni fëmijën tuaj një tekst të vogël (gazetë, revistë) dhe pyes, duke kërkuar çdo syth, kalojnë jashtë çdo letër (p.sh. "një"). Capture kohë dhe gabime. Shënime të Përditshëm rezulton në grafikë dhe analizuar ato. Gëzohuni me sukseset baby.

  Pastaj Golfing shpërndarjen dhe kalimi detyrave vëmendje ndryshim. Për shembull, ky: "Çdo rresht Zakresly shkronja" A "dhe shkronja" n "Nënvizo". Ose: "Zakresly shkronja" a ", në qoftë se ajo është e para shkronjës" p ", dhe nënvizojnë shkronja" a ", në qoftë se ajo është e para shkronjës" n ". Dhe të rregulluar kohën dhe gabime. Mos harroni të lavdërojmë fëmijën.


  Çfarë ka ndryshuar?

  Një lojë për vëmendje të trajnimit. Luaj më i mirë i disa fëmijëve. Të gjithë janë të një rangu. Lead është një fëmijë dhe ofron për të kujtuar pamjen e çdo lojë të partisë. Kjo është dhënë 1-2 minuta. Pastaj fëmijë largohet dhe shkon në një dhomë tjetër. Pjesëmarrësit e tjerë të lojës bëni ndryshime të vogla që i përshtaten apo hairstyle, ju mund të pin simbol ose, hiqni atë, prish ose kapem një buton, kaloni vendet me njëri-tjetrin, të ndryshojë hairstyle e saj, etj Pastaj mos harroni duhet të telefononi ndryshimet në bashkëluftëtarëve kostum që ai dështuar në njoftim.

  Nëse ju nuk jeni në gjendje për të mbledhur një kompani të madhe, ju mund të modifikoj këtë lojë emocionuese, vë në tryezë në frontin e një fëmijë 10 artikuj, kërkoni atë që të kthehet larg në këtë moment dhe të ndryshojë vendndodhjen e objekteve.

  Pastaj i pyet ata për të thënë atë që ka ndryshuar.

  Të gjithë djemtë kënaqësi të donte të marrin në konsideratë fotot. Ju mund të kombinuar biznesin me kënaqësi. Inkurajoni fëmijën tuaj për të parë në foto, ku, për shembull, tregon dy dwarves (ose dy kotele apo dy peshq). Në shikim të parë ata bëjnë të njëjtën gjë. Por pas duke kërkuar nga afër, ju mund të shihni se ajo nuk është. Le kec do të përpiqet për të identifikuar dallimet. Ju edhe mund të marr disa foto me përmbajtje të pakuptimtë dhe të kërkojë fëmijën për të gjetur mospërputhjet.

  Ka edhe ushtrime për të zhvilluar përqendrimin. Është e nevojshme për të përgatitur disa gjysmë-pikturuar fotografitë.

  Dhe fëmijë ka për të pikturuar gjysma e dytë e foto është pikërisht njëjtë si gjysma e parë e pikturuar. Kjo detyrë mund të jetë e komplikuar, duke ofruar fëmijën e parë dorisovat gjysmën e dytë të foto, dhe pastaj bojë atë. (Kjo mund të jetë një flutur, pilivesa, shtëpi, pemë, etj)


  Digital Tabela

  Trego fëmijën tuaj në tryezë me një grup të numrave, nga 1 në 25, të cilat janë rregulluar në asnjë mënyrë. Por, së pari sigurohuni që fëmijë e di nëse këto shifra. Tregojini atij: "Mundohuni të shpejt të gjetur, shfaqje dhe thirrje me zë të lartë numrat 1-25". Shumica e fëmijëve 6-7 vjet të kryer këtë detyrë për 1,5-2 minuta dhe pothuajse pa gabime.

  Një tjetër version të kësaj loje, do të përgatisë një tavolinë me 25 qeliza, të cilat shkruara rastësisht numrat nga 1 në 35, duke përfshirë 10 figurave të zhdukur. Kërkojini një fëmije për të gjetur dhe për të treguar të gjithë numrat në një rresht dhe të shtoni numrin e humbur (në qoftë se ajo nuk mund të regjistrojnë numrat, vetëm le të thërrasë ty). Fix kohën që duhet për një fëmijë për të kryer këtë detyrë. Nëse këto ushtrime ishin të vështira për një djalë apo vajzë, të bëjë një tabelë të thjeshtë, të tilla si 9 qelizave.


  Sprockets

  Për të kontrolluar vëmendjen e fëmijës zagotovte dy kufijtë 4x4, çdo zonë e cila është 16 cm, dhe 20 të vogla (në lidhje me madhësinë e 2 cm në diametër) yje.


  Vendos një yll në qelizat e fushë, tregojnë se fëmija është 1 sekondë dhe pastaj i pyet ata në shtëpi për të gjetur yllin si. Që nga 2, të rritur numrin e yjeve deri 10. Koha prezantim mbetet e njëjtë - 1 sekondë. Mos lejoni fëmijën tuaj për një kohë të gjatë për të kujtuar yjeve ndërhyrje - jo më shumë se 20 sekonda.

  Vini re çfarë pikë fëmijë është e vështirë për të kryer detyrën. Vlerësoni rezultate. Nëse fëmija juaj luan pa gabime 7-10 yjeve - të shkëlqyer 5-6 yje - një rezultat të mirë, 4 ose më pak - jo për të qenë "njeriu i mungon-mendje" mund të jetë vëmendje të trajnuar çdo ditë!

  Mos harroni të lëvduar student i ri për të inkurajuar atë me zell.

  Fat i mirë për ju dhe nxënës tuaj pak!

  Informacion nga neni Helena Severin "fëmijë pavëmendshëm."