Shtatzënia Custom


 • Llojet e Twins
 • Planifikimi lindur binjakë

 • Shtatzënia dhe lindja - është gjithmonë një mrekulli, një dhuratë të pazakontë. Dhe siç pritej vetëm dy? Dhe tre? Nuk ka binjakët çudi dhe prindërit e tyre kështu që të tërheqë vëmendjen e të tjerëve - ndonjëherë në ekstazë, nganjëherë dashamirës. Ajo është me të vërtetë e rrallë. Binjakët përbëjnë rreth 2% të të gjitha foshnjave dhe triplets - vetëm 2% të të gjitha binjakët. Por, para se të bëhet një pronar i lumtur i një endacak dyfishtë, duhet të shkojë një rrugë të gjatë që mban të veçantë "jo-standarde" shtatzëninë.

  Fëmijët e lindur si rezultat i shtatzënisë të shumta janë quajtur binjakët. Përveç kësaj, ju shpesh mund të dëgjoni fjalën "binjakët", e cila në mënyrë të foluri të përbashkët është quajtur binjakë "jo të ngjashme".


  Llojet e Twins

  Binjakët janë të dy llojeve.

  Dizygotic (Dvoyaytsevi, jo identike) binjakët zhvilluar nga dy vezë të fekonduar. Kështu në disa raste pjekuria e njëkohshme e dy ose më shumë vezë të ndodh në një ose të dy vezore. Origjina e mundshme Mënyra e tretë binjakët dvuyaytsovyh: fertilizimi i dy ose më shumë vezë që maturohen në një gjëndër. Interesante, nganjëherë ndryshimi midis kohës së konceptim binjakëve dizygotic mund të shkojnë nga disa orë në disa ditë.
  Binjakët Dvoyaytsevi janë gjenetikisht jo më shumë i ngjashëm se vëllezërit e motrat e zakonshëm; ata janë përafërsisht njëjta frekuenca janë njëjta seksit dhe artikujt ndryshme.
  Monozigotë
  (Identike, identike) binjakët fituar nga fekondimit të vezës vetëm një spermës. Pastaj zigoti i formuar fillon për të ndarë normalisht, por me një kthesë interesante: ndarja më pas formuan embrioneve të ndara. Shkaqet e procesit të shkencës ende nuk është përcaktuar për shkak të kompleksitetit të mekanizmave biokimike që rregullojnë ndarjen e qelizave. Këto binjakët janë kopje pothuajse saktë të njëri-tjetrit, edhe pse, natyrisht, dallime të vogla në mes tyre ekziston ende. Pasi fillimisht identike në ADN-në e secilit embrionit mund të jenë mutacione të ndryshme. Arsyeja e dytë për nga dallimet - ndikimet jo-gjenetike, karakteristika këto zonat e mitrës së grave apo ndikimit të faktorëve të tjerë.

  Binjakët monozigotë ndodhin 5 herë më pak dizygotic. Ndër binjakët monozigotë dominuar nga djemtë.

  Çështje më vete - binjakët siamez. Ashtuquajturi binjakët identik, në shkallë të ndërfutur së bashku ndryshme. Arsyeja dashur - pas ndarjes embrionit në forma të veçanta. Më vonë ajo është, më të lartë rreziku. Binjakët bashkuara - shumë të rralla. Ata janë të lindur një herë në 10 milionë lindjeve.

  Shumë nga konceptues binjakët nuk ndalet lindjes. Për çdo palë e binjakeve te lindur përbënin 10-12 njerëz të cilët kanë pasur një binjak në barkun e nënës.


  Planifikimi lindur binjakë

  Mënyrë të natyrshme - pothuajse asnjë. Nëse shtatzënia ka ndodhur dhe ajo e di në lidhje me të, pastaj të ndryshojë rrjedhën e ngjarjeve në çdo rast e pamundur me çdo mjet, sepse në procesin e fertilizimit paraqet Rreth fëmijën e palindur, duke përfshirë se ajo mund të jetë një ose dy prej tyre do.

  Por ende disa faktorë të rritur gjasat e konceptues binjakët dvuyaytsovoy, ndërsa probabiliteti i binjakeve identike nuk është i lidhur me ndonjë faktorët trashëgues dhe mjedisore dhe konstante - një mesatare prej 3 për 1000 shtatzënitë, dmth 0,3%.

  Kështu, në gratë e moshës 35-39 vjet rritur gjasat e një konceptimi të tillë.

  Fakti që në periudhën e vonë riprodhuese në trupin e një gruaje rrit përqendrimin e hormonit që stimulon maturimin vezë. Kështu, të dy janë vetëm disa vezë të pjekur të gatshme për fekondim. Është e njohur gjithashtu se prodhimi i këtij hormoni ndikon në gjatësinë e ditës. Prandaj më shumë të ngjarë që të krijoj binjakët pranverë kur dielli fillon të ngrohtë në mënyrë të konsiderueshme.

  Nëse një familje ka qenë binjakët, lindja probabiliteti dvuyaytsovyh i binjakëve është më i lartë, më afër brez në të cilën ajo që ndodhi. Tendenca për lindjen e binjakeve dvuyaytsovyh ndodh vetëm në femra. Meshkujt me familje të tilla mund të transferojë këtë pronë të vajzave të tyre, por pasardhësit e këtyre shumë të meshkujve frekuencë të lartë të lindjeve të shumta është vërejtur.  Shpesh disa oocytes pjekur në gratë me një cikël të shkurtër menstrual - 20-21 ditë, dhe në gratë me anomalitë e mitrës, të tilla si prania e ndarëse në mitër ose mitër antlered (anomalitë e mitrës, në të cilën trupi nuk ka dardhë, si edhe në këmbë).

  Në vitet e fundit, për trajtimin e infertilitetit dhe sëmundje të tjera gjinekologjike kanë qenë përdorur gjerësisht hormonet që stimulojnë maturimin e vezë dhe ovulacionit. Si rezultat, pritur gjatë pas viteve të shtatzënisë infertilitetit është shpesh binjakët apo treshet! Me sukses zhvillimin e teknologjisë së in vitro fertilizimit (IVF) gjithashtu çoi në faktin se shtatzania me binjakë ose trinjakë pushuar të jetë një gjë e rrallë.

  Pranë-netsy pas IVF gjithmonë vëllazërore, shpesh heteroseksual, secili me pamjen dhe karakterin e tyre.

  Incidenca dukshëm më e lartë e binjakeve me trazirave të ndryshme sociale, luftërat.

  Informacion nga Catherine neni Svirsky "Binjakët: nga ngjizja të lindjes"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Binjakët
 • Planifikimi për shtatzëninë