Vlen sherr


 • Ekzaminimi i detyrueshëm për të dy partnerët
 • Sondazhet janë të nevojshme për nënën
 • Analizat shtesë
 • Ekzaminimi nga një specialist


 • Në të kaluarën, kur prania e një familje prej dhjetë apo më shumë fëmijë konsiderohet
  normë të vdekshmërisë foshnjore dhe abort ishin
  si Givens. Tani në familje lëngshme takohen tre ose më shumë fëmijë.
  Edukuar shtatzëninë një herë ose dy herë në jetën time, një grua krejtësisht të ndryshme
  i referohet këtij "normale" kusht. Çdo dështim (e humbura
  shtatzënisë, abort spontan) merr rëndësi të madhe.
  Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme për të kaluar të gjitha provimet e nevojshme të krijoj
  - Vetëm prindërit mund të ndjehen se ata kanë bërë gjithçka

  lindja e një fëmijë të shëndetshëm.


  Ekzaminimi i detyrueshëm për të dy partnerët


 • Përcaktimi i gjakut dhe faktori Rh. Nëse një grua e Parë
  lloj gjaku, konflikt i mundshëm i grupit të gjakut në rastin e babait
  një grup tjetër fëmijë palindur. Konflikti është për shkak të mungesës së njerëzve
  Gjaku i parë me substanca të caktuara që janë në njerëzit me
  të gjitha grupet e tjera të gjakut. Edhe me faktorin Rh:
  Gjakut Rh-pozitiv përmban proteina të veçantë, dhe
  Gjakut Rh-negative - nuk ka. Për rezultatin e shtatzënisë dhe lindjes
  Rëndësia e madhe Rh konflikt. Zhvillimi i kësaj situate mund
  në prani të një grua është gjaku Rh-negative dhe a njeri -


  Rh pozitiv. Në shtatzëninë e parë Rh-pozitiv
  frutash, duke përfshirë mbi abortin, gratë mund të Gjakut
  formuar antitrupa specifike. Gjatë shtatzënisë në të tilla
  raste shpesh kanë komplikime (rrezikun e lindjes parakohe,
  zhvillimi i sëmundjes hemolitik të porsalindur - një reagim të fetusit
  Agresioni Antitrupat nënën). Por këto komplikime të ndodhin më shpesh në
  Shtatzënitë pasuese.
 • Në qoftë se një grua ka qenë faktor negativ Rh, në
  domosdoshmërisht të përcaktuar burrin gjakut Rh përkasin. Në
  Rh negativ babai i ardhshëm në rrezik atje. Nëse Rh
  pozitiv, duhet shqyrtimit të mëtejshëm për

  Antitrupat specifike dhe numri i tyre. Për të shmangur
  Grua rezus konflikt me gjakun Rh-negativ gjatë
  shtatzënia antirezusnyy administruar gama globulin që neutralizon
  substanca të marra nga nëna e fetusit. Kjo, nga ana tjetër,
  të parandaluar zhvillimin e antitrupave në nënave dhe akumulimin e tyre në gjak.
  Sidomos e rëndësishme para se të shtatzënisë testuar për llojin e gjakut dhe
  Rh është në qoftë se nuk shtatzënia e parë e planifikuar. Në këtë
  mund të ketë antitrupa që do të kërkojnë të kujdesshëm
  vëmendje e mjekëve.
 • Testimi për sifilis (reagim
  Wasserman), HIV, hepatitit B dhe C. Këto teste kanë në mënyrë të përsëritur
  marrë gjatë shtatzënisë, por ajo është më mirë për t'i dhënë atyre paraprakisht.

  Disponueshmëri
  Infeksionet do të kërkojnë trajtim përpara shtatzënisë.
 • Provim
  infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (klamidia, ureaplasmosis,
  mycoplasmosis, infeksion citomegalovirus, infeksion herpes). Në
  Zbulimi i këtyre sëmundjeve në gratë janë në analizën e përmbajtjes së kanalit
  qafës së mitrës, dhe njeri - përmbajtja e uretrës.

 • Sondazhet janë të nevojshme për nënën

 • Shpifjeve mbi florën. Kjo analizë është e nevojshme dhe tashmë shtatzënë
  gratë. Për të që të them nëse inflamacion në gjenitale më të ulët
  mënyra gra (në këtë rast është rritur numri i
  leukocytes) për të zbuluar praninë e Trichomonas dhe infeksionet gonococcal

  kërkojnë trajtim me antibiotikë. Pikturë duhet të jetë në shpifje
  flora normale mbizotërojë shkopin. Prevalenca COCCI tregon
  probleme në microflora e vaginës së gruas - të ashtuquajturit
  vaginosis bakterial ose rritje e jashtëzakonshme vaginal bakteret. Kjo është shpesh një shenjë
  është prania e shpifjeve "qelizat kyçe" (qelizat nga
  Mukoza vaginale prej tyre thithen nga mikrobet). Zbulimi nga
  Mikroorganizmave mikroskopi specifike - Gardnerella - gjithashtu sinjalizojnë
  telashe. Këto baktere normalisht pranishëm në vaginë
  Sasi shumë të vogla. Infeksion fungale dhe mikroorganizmave të tjera
  gjendje në sfond të tillë "microflora të dëmtuar" riprodhohet fuqishëm

  dhe të çojë në simptomat si shkarkimit, kruajtje. Rol
  Infeksionet vaginale kronike virale dhe bakteriale
  Origjina e ndërlikimeve të shtatzënisë nuk është provuar, por përqindja
  lindjes abort dhe parakohe në gratë me anomalitë
  në mënyrë të konsiderueshme më e lartë se në femra të shëndetshme. Prandaj, zbulimin
  Ndryshimet emërojë hulumtime shtesë dhe, nëse është e nevojshme -
  trajtim.
 • Hulumtimet e gjakut në pishtari-infeksioneve (pishtari -
  reduktimin shkronjat e para të sëmundjeve të studiuar). Analiza
  përcaktuar G imunoglobulinave antitrupave dhe M për
  toksplazmozës, herpes, citomegalovirus, rubeola.

  Prania e antitrupave
  imunoglobulina G tregon praninë e imunitetit dhe
  migruan kontakt me infeksion. Prania e imunoglobulinave
  M tregon përkeqësimin e infeksionit dhe kërkon në destinacionin e duhur
  terapi. Infeksioni primar Sidomos i rrezikshëm gjatë shtatzënisë në
  Mungesa sfond i antitrupave, ajo mund të shkaktojë keqformime fetale.
 • Rishikim
  një gjinekolog. Në ekzaminim, mjeku i kushton vëmendje të veçantë gjendjes
  qafën e mitrës: prania e qafës së mitrës ektopike (disa e quajnë atë
  erozioni), inflamacion i kanalit të qafës së mitrës (cervicitin) - dhe është
  strisho citologjike (qelizat e magazinimit të kësaj faqeje). Nëse gjetur

  patologji që kërkon trajtim, kjo duhet të bëhet para se të shtatzënisë. I ri
  Gratë nulliparous shpesh një i ashtuquajtur ectopia kongjenitale
  qafën e mitrës, e cila nuk kërkon trajtim të veçantë - vetëm
  vetëm vëzhgimi.
 • Teste konvencionale, urinalysis,
  Analizat klinike dhe biokimike të gjakut. Kjo do të zbulojë anemi
  (Mungesa e hemoglobinës në trup), reaksioni inflamator i gjakut,
  shqyrtojmë funksionin e veshkave për të përcaktuar nivelet e gjakut
  elemente, e glukozës në gjak gjurmë.

 • Analizat shtesë

  Nëse ju të gjeni të keq infeksion rezultatet e testimit (bakteriale
  vaginosis, candidiasis, veçanërisht gjatë kursit të gjatë dhe të vazhdueshme të sëmundjes)

  kryejë përmbajtjen bakteriologjike mbjellëse e qafën e mitrës, uretrës,
  ndjeshmëri vaginal për të antibiotikëve. Analizë
  do të përcaktojë përbërjen e microflora identifikimin e mikroorganizmave që
  të paraqitur në sasi të mëdha, dhe të korrigjohen duke përzgjedhur
  më efektive në këtë rast antibiotikëve.


  Prania e problemeve të fundit me shtatzëninë sugjeron
  dhe shqyrtimit për sindrom antiphospholipid. Si rezultat i kësaj,
  Sëmundjet ngjitëse në zhvillim përgjigjet e trupit
  formimin e antitrupave specifike (antitrupa antiphospholipid
  antitrupat kundër Gonadotropin njeriut chorionic, antigjenit lupus).


  Prania e këtyre substancave në sasi të larta prish normal
  zhvillimi i shtatzënisë (gestational sac refuzimit të mundshëm si
  material i huaj gjenetik). Këto teste duhet të merren për
  shtatzënisë, përqendrimet më të larta të zbulimit të antitrupave është kryer
  trajtim dhe monitorimin e dinamikës së numrit të antitrupave të përshtatshme
  shtatzënisë.

  Hemostaziohramma - Analiza në aftësinë e koagulimit të gjakut. Zakonisht
  në konsultim është donacion i detyrueshëm i gjakut në prothrombin.
  Hemostaziohramma analizë më e detajuar (përmban shumë
  pikë), ajo duhet të marrë gratë me të dyshuar
  Sindromi antiphospholipid, aborti në të kaluarën.


  Shkelja e koagulimit të gjakut mund të çojë në përkeqësimin e furnizimit
  fetusit, pamjaftueshmëri placental, humbi abort. Në këto
  Gratë e lindjes shpesh parakohshme, fëmijët malovahyh lindjes
  shenjat e uria oksigjenit.

  Nëse ka ndonjë ankesat që lidhen me menstrual parregullt
  ciklit të dyshuar Nivele të larta të hormoneve seksuale mashkullore
  problemet tiroide duhet t'u testuar për të përcaktuar
  nivelet hormonale. Ndonjëherë problemet hormonale janë të fshehura
  nuk e vetë manifestimit jashtë shtatzënisë. Një test i gjakut për qira hormonet
  5-7-ditore cikël menstrual.

  Përcaktimin e nivelit të hormoneve FSH,
  LH, estradiol, Hormoni, testosterone, DHEA-S, 17-oksiprogesterona.
  Explore dhe hormonet tiroide: TSH, T3, T4 antitrupave
  thyroglobulin. Këto hormone janë përgjegjës për funksionimin normal të vezoreve,
  mitër, mundësinë e fekondimit, shtatzënia zhvillohet. I tepërt
  hormonet seksuale mashkullore (testosterone, DHEA-S, 17-oksiprogesterona)
  mund të çojë në drejtim abort apo e para të
  varfëri për shkak të mungesës së ovulacionit. Gjëndër tiroide gjithashtu
  është i rëndësishëm në zbatimin e funksionit riprodhues (me
  Shkelja e punës së saj ndodh e infertilitetit, abortimet spontane) dhe

  Zhvillimi i fetusit. Hormonet LH dhe FSH pasqyrojnë funksionin e saktë
  rregullojë strukturat ovarian të trurit. Hormoni në
  rritur numri i prodhuar në tru gjatë
  shtatzënisë dhe laktacionit, promovimin e zhvillimit të colostrum dhe gjirit
  qumësht, por jashtë e shtatzënisë kjo çon në nivele të larta të abuzimit
  ciklet menstruale dhe infertilitetit. Estradiol tregon se si
  edhe në vezore të grave, ose grave të mjaftueshme
  prodhojnë hormonet seksuale.

  Papa gjithashtu për t'u përgatitur për konceptim. Nëse shtatzënia në
  martesa nuk ndodh brenda 12 muajve të jetës aktive seksuale pa

  mbrojtje, duhet të dorëzohet spermë (analiza cilësi spermës).
  Nëse në të kaluarën, prostatitis dhe sëmundjeve të tjera inflamatore
  urogjenital duhet të konsultoheni me një urolog.


  Ekzaminimi nga një specialist

  Para shtatzënisë një grua duhet të vizitoni terapist (matur
  tensioni i gjakut, EKG), dentare (shëndetin e dhëmbëve - një
  pikë e rëndësishme), një okulist, mjek Ent. Këto mjekët i detyrueshëm
  kalojë dhe gratë shtatzëna, por problemet e mundshme di më së miri
  paraprakisht. Prania e vatrave kronike të infeksionit në gojë, me
  nga Otolaryngology kërkon trajtim të detyrueshëm për shtatzëni. Nëse
  Sondazhi zbuloi disa probleme ose grua

  ekziston një specialist rreth një sëmundje - kërkohet
  Këshilla shtesë i mjekëve (specialist në sëmundjet
  Veshkave - nephrologist, kardiolog, endocrinologist, pulmonologist - në pulmonare
  sëmundje, Hepatology - me probleme të mëlçisë). Në profesionist duhet
  të merret leje për të shtatzënisë apo kryer përgatitore
  trajtim. Programi i përgatitjes për shtatzëninë, sigurisht, është
  vizituar një gjinekolog dhe ultratinguj e pelvisit.

  Ultratinguj legenit kryhen mundësisht jashtë në gjysmën e dytë
  Cikli menstrual. Ju duhet për të vlerësuar gjendjen
  endometrium, cikli i saj menstrual ditë korrespondencë, prania e

  Vezore shenja ovulacionit në këtë cikël. Dhe sigurohuni
  Mungesa e proceseve patologjike.

  Një numër i tillë i madh i testeve për gratë praktikisht të shëndetshme nuk duhet
  vë në siklet. Ajo nuk tregojnë praninë e sëmundjes dhe ndihmojnë
  parandalojnë shumë probleme kanë ndodhur gjatë shtatzënisë dhe
  shmangur duke marrë ilaçe që ndikojnë fetusin. Shëndetësor
  Fëmija juaj i ardhshëm fillon të jenë të përcaktuara tani.