Abort


 • Sa shpesh ndodh kjo?
 • Kush duhet fajësuar?
 • Çfarë duhet të bëni?


 • Dështim (abort spontan, abort) - aborti spontan deri 20 javë.


  Sa shpesh ndodh kjo?

  Abort, ajo nuk është aq e rrallë. Statistikat tregojnë se 15-20% e shtatzënive përfundojnë në abort. Studimet shkencore sugjerojnë se në fakt shumë më tepër miscarriages më shumë se gjysma. Por ato ndodhin brenda 3-4 ditëve të para të shtatzënisë. Për shkak se gratë nuk e di edhe kush ishin shtatzënë - pas menstruacioneve tjetër ndodh, apo kohë, ose pas një vonese të shkurtër. Natyrisht, raste të tilla statistika mjekësore mund të marrin në konsideratë.

  Analiza e rasteve të raportuara të abortit tregon se 80% e tyre ndodhin në 12 javët e para të shtatzënisë. Ata janë quajtur abort të parakohshëm.


  Kush duhet fajësuar?


  Shkaqet e dështimit të fëmijës janë të shumta. Më shumë se gjysma e dështimeve të hershme të lidhura me defekte gjenetike. Më shpesh, ky ndryshim në sasinë dhe cilësinë e kromozomeve në qelizat e embrionit. Si rezultat i programit të shqetësuar gjenetike e embrionit. Kjo bëhet e paqëndrueshme, vdes dhe është larguar nga mitër natyrisht. Shumica e këtyre anomalive kromozomale - gabime të rastit gjatë zhvillimit të fetusit. Një pjesë shumë më e vogël nga fruti është trashëguar nga prindërit të cilët në këtë mënyrë mund të jenë nga jashtë shëndetshme.


  Në këtë rast, abort spontan - rezultat i seleksionimit natyror duke punuar kundër fetusit jo-praktike.

  Aborti spontan mund të shkaktohet nga infeksione të ndryshme, sëmundjeve kronike, imunitet të dëmtuar. Në lojë abortimi spontan një problem të rëndësishëm rolin gjinekologjike, keqformime të mitrës, qafën e mitrës të paaftë, çrregullime hormonale.

  Në abortimi spontan pak vjeshtë ndikim xhoko dhe peshat e moderuar heqjen. Fryti zakonisht është i mjaftueshëm të mbrojtura, dhe në qoftë se nëna është program i shëndetshëm dhe normal gjenetik fetale, rënia duhet të jetë me të vërtetë e tmerrshme të dëmtojnë embrionin.

  Megjithatë, në qoftë se këta faktorë janë mbivendosur mbi arsyet e mësipërme, ajo mund të shkaktojë një dështim.

  Arsyet abort përhershëm (dmth abortet e shumta spontane) pothuajse i njëjtë.

  Për të përcaktuar shkakun e dështimit të fëmijës në çdo rast të caktuar një ekzaminim të plotë, gjenetik, virologjik, gjinekologji, biokimike, etj


  Çfarë duhet të bëni?

  Simptomet e abortit spontan ndryshme. Ajo mund të jetë gjakderdhje nga trakti gjenital, dhimbje të barkut ose mbrapa më të ulët. Megjithatë, këto shenja mund të jenë arsye të tjera. Për të kuptuar këtë mundemi vetëm specialist.

  Për të identifikuar shkaqet e dështimit të fëmijës është përdorur shpesh për të studiuar qafën e mitrës ose ultratinguj. Nëse një ekzaminim mjekësor konfirmon praninë e abort kërcënuar, masat e emëruar për mbajtjen e shtatzënisë (tjetër krevat, ilaçe, akupunkturë, psikoterapi, etj.) Trajtim më të zakonshme është aborti spontan efektive.

  Shumë gra kanë përjetuar abort spontan nevojë për ndihmë terapist cilët mund të ofrojnë këshilla profesionale, janë në gjendje për të hequr efektet negative psikologjike të këtij fenomeni.