A është fëmija im - hyperactive


 • Hyperactivity ose shqetësim?
 • Simptomet e hyperactivity

 • Hyperactivity ose shqetësim?

  Merrni, për shembull, baby vjetër. Nëse ai nuk mund të luajë me të njëjtën lodër mbi dy minuta dhe nuk pranon të dëgjojë si ju lexoni atij një libër, do të thotë se ai hyperactive? Në fakt, ka shumë të ngjarë, është fëmija më i zakonshëm dhe i shëndetshëm i shqetësuar, i zënë studjuar botën. Në fund të fundit, llogaria mesatare periudha për këtë grup moshë - më pak se 2 minuta! Zakonisht nuk diagnostikuar hyperactivity në fëmijët më të vegjël se 5-6 vjet si të qenë aktiv (dhe shumë aktive) dhe i shqetësuar në këtë parashkollor - absolutisht mirë.

  Literatura shkencore është i tillë si çrregullim hyperactivity përshkruar si një "mungesën e vëmendjes dhe / ose sjellje hyperactive-impulsiv nuk përputhen me moshën e fëmijës." Një fëmijë nën 6 vjet mund të caktohet diagnoza "hyperactive" vetëm në raste ekstreme ku ai tregon një të pazakontë "obezbashennyh" impulsivity që i vë jetën e tij në rrezik - ndodh rrugën para makinave apo hedhur nga lartësi të mëdha ndaluese. Fëmijët me hyperactivity pothuajse që nga lindja, lëviz, fle emocionuese, ata e kanë shqetësuar dhe oreksit, ata nuk shtoj në peshë. Frazë Zhvillimi në gjuhën e fëmijës është vonë.


  Ai hypertrophied aktiv, megjithëse i vështirë, shpesh i bllokuar qoshet, pika artikuj. Kjo është veçanërisht e vështirë dhënë lëvizjet e gishtit të vogël - buttons zastibannya, këpucë zashnurovyvanie. Është e vështirë për të mësuar atë që të rregulloj atë kokëfortë, rebel. Një fëmijë më të vjetër për ngritjen e një diagnozë të tillë duhet të tregojnë çrregullime të sjelljes (përgjithësisht të mosrespektimi i rregullave, dështimi për të bërë miq, problemet në arsim), më shumë se në çdo një të mjedisit, për shembull, si në shkollë dhe në shtëpi.

  Shumica e fëmijëve këtu, veçanërisht jo me simptoma të theksuara, nuk kërkon mjekim.

  Edhe pse ata gjithashtu kanë nevojë për shtim të vëmendjes në mësim dhe sjellje korrigjim, nëse është e nevojshme, mund të caktohet masazh dhe fizioterapi. Psikolog klinik Ty Colbert thotë se kur sjelljet "konsiderohet si patologji, mjek në çdo rast përshkruajnë barna nën pretekstin e krijimit të një çekuilibër kimik. Por që ndonjë çekuilibër atje, çdo gjë që e bën ilaçin - kufizojë aftësinë e trurit ".


  Simptomet e hyperactivity

  Simptomë kyçe e hyperactivity - jo një nivel të lartë të aktivitetit. Simptomat e saj primar - pamundësia për të përqëndrohet në për një kohë të gjatë dhe sjellje shumë impulsiv.

  Trazirat vogla në sistemin qendror nervor në këto fëmijë të çojë në faktin se ata nuk mund të koncentrohen në çdo qëllim njërën dhe lehtësisht të kaloni nga një aktivitet në tjetrin. Ky kusht i referohet të ashtuquajturit çrregullime minimale të trurit të shkaktuar nga mikroskopik konsideruar gjatë lindjes apo Mungesa e oksigjenit të fetusit.

  Aktualisht, ekspertët janë të prirur gjithnjë të braktisin termin "hyperactivity" në favor të termit "deficitit vëmendje". Për fat të keq, teste të veçanta për të diagnostikuar problemi nuk ekziston. Për të dalluar këto çrregullime nga trajtimi normale aktive kërkon vëzhgim të gjatë dhe sy shumë përvojë.

  Për të përcaktuar këtë ndryshim, psikologët duhet të dinë sjelljen dhe performancën e fëmijës në shkollë dhe në shtëpi. Zakonisht psikiatër apo psikolog thotë prindërve se fëmija i tyre vuan nga një çrregullim që ndikon në aftësinë e tij për të mësuar, i cili është i njohur shpesh si "paaftësi në të mësuar". Ky çrregullim është quajtur edhe "çrregullim Kujdes deficitin" (ADD) ose, më shpesh sot, "Kujdes deficitin Hyperactivity çrregullim" (ADHD). Në Suedi ajo është e njohur si një "çrregullim të vëmendjes, perceptimit dhe të kontrollit motor funksioneve", edhe pse në të pranishëm ekzistencën e çrregullimit të quajtur në pikëpyetje.

  Dr. Shulamit Luria, një psikiatër ushtrimin e Izraelit, thotë: "çrregullim Kujdes deficitin Hyperactivity çrregullim - një sindromë, jo një sëmundje.


  Simptomat janë aq të zakonshme, ne mund të konkludojmë se të gjithë fëmijët të arsyeshme këtë diagnozë. " Kujdes hyperactivity deficit disorder - nuk është një sëmundje, por sjellja e fëmijës. Nuk ka kritere objektive shkencore konfirmojnë ekzistencën në drejtim të diagnostikimit mjekësor "hyperactivity" (ADHD). Ju mund të zgjidhni vetëm disa shenja që tregojnë mundësinë e kësaj diagnoze: lodra humbje, lapsa dhe stilolapsa, lëvizjet shqetësuar, aktivitetit përgjithshme të fëmijës, mungesa e dëshirës për t'u përqëndruar në klasë, detyrat e shtëpisë, etj dështimit. Në një kohë ajo konsiderohej një sjellje e keqe. Për të vënë në një qoshe ose, në më të keq, të privuar nga të akullore.

  Probleme të mëdha të fillojë, zakonisht kur fëmija shkon në shkollë. Këta fëmijë të studiuar e vështirë, ata shkrimin drithërues, gjuhën e gabuar. Ato nuk mund të përqendrohen në studimet e tyre. Inteligjenca e fëmijës është absolutisht normale, dhe shpesh më e lartë se moshatarët e tyre, por ajo shpesh fillon të bie prapa në studimet e tyre, si i pavëmendshëm, impulsiv, i papërmbajtshëm llafazane, kundërshtim, nuk mund të përqendrohen në një temë. Kolegët nuk duan të komunikojnë me të, të luajnë dhe shpesh nervozizëm miq me fëmijët më të vegjël ose të pafavorizuar sociale, dhe nganjëherë ajo kthehet dëbuara në klasë apo në oborr, zgjedh si një klloun "të rregullt".

  Si një motor - nervozizëm, mobil, çuditshëm, këta fëmijë janë transferuar mësuesit dhe bashkëmoshatarët. Ata janë sulme pamotivuar sjellje të papërshtatshme, shpesh të shoqëruara nga agresioni. Duke adoleshencës hyperactivity motor zakonisht shkon, por aftësi të kufizuara të mësuarit, mungesa e vëmendjes, paaftësia për të koncentrohen janë të ruajtura. Në 15-20% të këto janë simptomat në moshën e rritur.

  Fëmijët shpesh vërejtur se mjekët e quajnë "Përjashtim të dyfishtë." Ato tregojnë një paaftësi të qartë për diçka, por talent po aq të dukshëm në një tjetër fushë. Duke analizuar biografinë e njerëzve të mëdhenj, shkencëtarët gjejnë shenja të ADHD në shumë.

  Besohet se një sindrom i ngjashëm pësoi Aleksandrin maqedonas, Leonardo da Vinci, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Alexander Pushkin, Benjamin Franklin, Leo Tolstoy, Thomas Edison, Albert Einstein, Edgar Allan Poe, Henry Ford, Ernest Hemingway, Pablo Picasso, Walt Disney .