Mos ha tepër në shtatzëni


 • Ushqim i dëmshëm
 • £ pashmangshme
 • Standardet ushqimore
 • Ushqim i dëmshëm

  Shtatzënia nuk mund të përdoret si një justifikim për shfrenuar në thithjen e ushqimit junk dhe ëmbëlsirat. A keni probleme rezistojë jo për të ngrënë tortë, por hani disa kuleç dhe madje edhe pjesë e të cilave do të vyvernulo para se ju nuk pajtohen humane ndaj faktit të vogël-të në zemrën tuaj.

  Edhe pse unë në mënyrë të qartë të mbani mend se çfarë këtë dëshirë obsesive për të ngrënë dhe kjo është tani. Unë e di se kjo dëshirë mund të marrë formën e paranojës. Por edhe në mendjen e ju në këto momente ndezje idenë e dritës që çdo argëtim rastësor në frigorifer të ju sjell më afër me peshë të tepërt, e cila nga ana çon në një shumë probleme - nga dhimbje prapa në variçe venat.


  Ki pashmangshme lohrammy

  Shtim në peshë gjatë shtatzënisë është i pashmangshëm - është fiziologji. Edhe në qoftë se ushqimi juaj do të qëndrojnë peshë të shëndetshme dhe të sakta do të rritet me rritjen e fetusit dhe ndryshimet në gjëndrave endokrine dhe të mitrës. Por kjo është vetëm një ndryshim i mirë, sepse ka një bark e mirë dhe askush nuk do të ngatërrojë roundness tuaj me plotësinë normale.

  Kufizimet në ushqim po aq të dëmshme sa overeating. Shtatzënia plotësisht kompatibil me dietat privojnë ju rrezik fëmijën tuaj ushqyesve të nevojshme për zhvillimin e një trupi të vogël. Zakonisht gratë gjatë shtatzënisë shton 10 deri 15 kg.


  Është e rëndësishme që ju të trajtuar njerëzit i trashë, ose anasjelltas prirur për të thinness. Nëse ju jeni që mbante binjakë, normën tuaj të 16 deri në 20 kg.


  Standardet ushqimore

  Për gratë veçanërisht i shqetësuar me figurën e imponuar nga nevoja për të ngrënë për dy tani hidhërim. Në fakt, shumica e grave nuk kanë nevojë për ndonjë kalorive shtesë për 6 muajt e parë të shtatzënisë, dhe vetëm rreth dyqind kalori shtesë që ju duhet në tremujorin e fundit, kur fetusi po bëhet gati për të lindur dhe të fituar peshë. Dy njëqind kalorive ekuivalente me një banane të madhe, 2 feta e dolli depo ose patate të vogla në lëkurat e tyre me djathë integruar.

  Mundohuni të shtoni peshë gradualisht, pa ndryshimet e papritur dhe mbani mend se për çdo grua në varësi të saj hartimin këto rregulla janë të ndryshme.

  Më i lartë