Fëmijët tanë duhan


 • Pse të fillojë?
 • "Ndotur!"
 • "Tmerre"
 • "E pra, kështu që çfarë duhet të bëjmë?"

  Pse të fillojë?

  Well, përgjigja është fare e thjeshtë: kuriozitet dhe dëshirë për të të jetë si një bashkëmoshatarët "reputacion" apo burra të moshuar. Ata janë fëmijë! Në shtëpi - një ndërtesë të rehatshme, të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm - ka gjithmonë një tjetër shoqëri ku fëmija ndjen mbështetjen tuaj, që është ligje krejt të ndryshme. Këto ligje kanë tendencë të jenë krejt të ngjashme me ato që keni vendosur për vite me rradhë.

  Me pak fjalë, një herë mund të joshet. Ndryshoni këtë tualet shkollor ose park pranë shokët e klasës e shkollës, të sigurt dhe të suksesshme ... Ajo ishte në këtë pikë, nëse ju mund të shikojnë atë nga, mirë, duke marrë pjesë, ju mund të shihni fuqinë e parimeve të të synojnë, rezistenca e fëmijës suaj.

  Unë gjithmonë pëlqen hylyu të arsimit, në arsim, e cila nuk ka futur dënime dhe të bërtasësh dhe shembullit të tyre dhe komunikimit të shëndoshë të njeriut.
  Ose se, ose jo. Sigurisht, kjo cigare i parë mund të jetë e fundit, por ajo mund të mbetet i parë i ...

  Le të thonë se ju bëri të pamundurën në fazat e hershme të arsimit: jo duhani vetë nuk ishin të lejuar për të pirë duhan në miqtë fëmijët tuaj, fëmijë e bëri të qartë se cigaret e tilla dhe duke kërcënuar atë nëse ai zakuryt në të ardhmen. Por për garazhin tuaj e shkollës dhe fëmijë të mirë-me sjellje e mori, dhe lit up. Histori tjetër ka dy vazhdimin e mundshëm. Opsioni i parë: nuk i pëlqen pështyjë dhe të harrojmë.


  Opsioni i dytë: si, "Unë jam një trajtojnë të vogël dhe pastaj lehtësisht hedhin" dhe kështu me radhë. Besoni mua, unë nuk jam ekzagjeroj, kjo është e gjitha e mbuluar në fëmijërinë time - kjo është se si ajo është.

  "Ndotur!"

  Unë mendoj se një paketë cigare në duart e të rinjve apo në tavolinën e tij duket e shkuar jashtėzakonisht. Cigare - atribut i rritur. Unë atribut shumë e rrezikshme, kjo ne dimë. Nëse ju mendoni se në mënyrë të qartë, që të peshojnë të gjitha pro dhe kundër, mendoj se afat-gjatë dhe të kryejnë konkluzione të tjera të dobishme, fëmijët nuk duhet të pijnë duhan duket. Edhe dua. Por i hollë logjikë - një pronë e pandarë në të rriturit. Në fëmijët, ajo është e ndryshme.

  Dhe këtu është situatë: ju vyvudzhuvaty paketë famëkeq me xhepa të thellë shpinës ose të gjejnë atë nga bateri.

  "Shpresat thye - djali im do të tregtisë në çizmet e tregut!" - Ajo mund të mendoni se ju jeni. E pra, ky opsion është natyrisht gjithmonë e mundur. Por pse jo të marrë veten në dorë dhe nuk përpiqen për të zgjidhur një problem të papritur bukur?

  "Tmerre"

  Shpesh gjëja e parë që vjen në mendje - Metoda pykë. Pasi ne kemi punuar tashmë me këtë metodë kur flasim për frikën fëmijëve. Ka vetëm nuk janë thënë histori horror njerëz. Marrja e drejta për të pirë duhan një paketë e "Belomorkanal" skedar grumbull tymi cigareve për darkë cigare zhytem në qumësht, të thata dhe të mbushur thonjtë e saj për të ndërtuar një morg dhe të tregojnë të lehta pirjen e duhanit ...

  Prindërit shkathët në aspektin e gjobave, nuk ka dyshim. Megjithatë, nuk mendoni ju, miqtë e mi, që këto metoda vështirë se mund të quhet i qytetëruar? Duke lejuar një metodë të tillë të arsimit në këtë çështje, ne mund në të ardhmen të lejojë atë në fusha të tjera. Çfarë e mirë është që fëmija juaj të bëhet një i rritur, gjithashtu do të edukojë dhe fëmijët e tyre? Jo shumë, unë mendoj.

  Mjerisht, në disa raste, këto metoda janë efektive. Wise. Por le të mos nxitojnë! Ka mënyra të tjera. Mundohuni për të filluar diçka më humane dhe e qytetëruar. Kjo nuk do të punojë - brutalitetin në përgjegjësinë tuaj, por me një ndërgjegje të pastër.

  "E pra, kështu që çfarë duhet të bëjmë?"

  Për të filluar, të qetësuar veten, mos u frikësoni dhe mos harroni se kush jeni. Ju - babai! Nëse ju nuk keni një rast të rëndë, fëmija i beson ti dhe shumë më imitoi. Edhe në qoftë se ai nuk ka treguar. Qetësuar, bisedoni me të. Seriozisht, detaje dhe një i rritur. Shpjegoni çfarë është nikotina, të sjellë shifra, të paktën tregojnë fotografitë e mushkërive (mbani në mend, megjithatë, rezistenca psikologjike e fëmijës tuaj), të gjetur se pse ai filloi pirjen e duhanit ...

  Që do të mbahet bisedë të gjatë dhe të rëndësishëm. Mos qaj midis darkë gatim ose frazat stereotipe në reklamat mes seri të preferuar. Lëreni fëmijën tuaj të mbani mend çdo fjalë.

  Në varësi të karakterit, kjo bisedë mund tashmë të jetë një zgjidhje.

  Por mos të pushojnë. Kjo mund të ndodhë përsëri. Pra, të kujdeset për të ardhmen. Pirja e duhanit - se ai ishte krejt e kundërta? Sigurisht, sportive. Regjistro fëmijën tuaj për not apo tenisi, të zgjedhin diçka që ankimuar të tij. Një i ri i cili merr pjesë në sport seriozisht, fiziologjikisht nuk mund të pi duhan. Përkundrazi, ai e kupton se sa cigaret serioze ndikojnë në trup. Kjo pikë e rëndësishme për një zgjidhje.

  Çfarë nëse ju fëmijë josportiv? Vëzhgoni atë dhe të gjetur se çfarë është e vërtetë si për të bërë. Dhe gjetja, e vënë atë në një nivel më të lartë.

  Vizatim, valle, design, muzikë - e gjithë kjo do të shkëpusin fëmijën tuaj nga mendimet e panevojshme dhe e padëshiruar.

  Në përgjithësi, përvoja tregon se pakuptimta tomlyatsya ata fëmijë të cilëve u mungon vëmendje dhe raste interesante. Të dy ju mund të jepni atë, e drejtë? Ecni në parqe, muze, kinema. Në përgjithësi, çdo familje në vendin e parë!

  Në fund të këtij neni, unë dua të shtoj se sipas disa studimeve, çamçakëz, çokollata dhe karamele në formën e cigareve rrit gjasat që fëmija do të fillojë për të pirë duhan në të ardhmen. Në këtë drejtim, unë mund të them këtë: asnjë Bad vegla cigare. Në asnjë rast nuk mund të nënvlerësojnë fuqinë e të menduarit asociative së.

  Duke kërkuar për të reklamuar cigare sytë ndërgjegjshëm, djali apo vajza juaj duhet tashmë e dini se si e keqe - e duhanit. Ndoshta ju nuk e keni thënë fëmijës tuaj, sa e keqe? E pra, të bëjë atë sot!

  Informacion nga artikullin "Fëmijët tanë duhan?!"