Pasojat e marrëdhënieve të hershme seksuale


 • Getting seksualiteti
 • Shtatzënia e hershme


 • Getting seksualiteti

  Moshë në të cilën vajzat dhe djemtë duhet të fillojë duke bërë seks, çdo përcakton për veten e tij. Kështu që ju duhet të vërtetë mendoni para se të fillojë, sepse problemet që mund të lindin për shkak të marrëdhënieve të hershme seksuale, gjithashtu të vendosë veten.


  Njëzet vjet më parë, përvoja e parë seksuale ndodhur një vajzat rreth 18-20 vjet tani - në 13-15 vjet. Arsyeja për këtë - dhe nxitim, dhe marrëdhëniet jo të shëndetshme në familje, dhe shtrëngimi nga ana e partnerit.


  Edhe pse kjo duhet të kuptohet se prania e interesit në jetën seksuale - nuk është një arsye për të filluar atë. Ajo madje shumë të zhvilluar fizikisht, në 13 vjet është një adoleshent.

  Ajo nuk ka formuar ndonjë endokrin ose sistemit riprodhues.


  Mjekët, obstetër dhe gjinekologë di më mirë se kushdo pasojat e marrëdhënieve të hershme seksuale, shtatzënitë e paplanifikuara në mesin e të miturve numri i të cilëve është vazhdimisht në rritje. Gjithashtu vuri në dukje një rritje të mprehtë në rastet e infeksionit, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, SIDA dhe hepatiti viral.  Shtatzënia e hershme

  Shtatzënia e hershme - një shumë të stresit, të cilat ndikojnë më tej në gjendjen psikologjike, dhe marrëdhëniet seksuale. Kjo frikë e prindërve (si thonë ata atë?), Kështu një frikë të mbetet e njëjtë, dhe pashpërblyerë dashuri, në qoftë se djalë qëndron larg nga problemet e saj dhe të pasigurisë për të ardhmen.


  Nëse vajza kishte një abort - janë të qartë probleme psikologjike që duhet të adresohen nga një psikolog me përvojë. Ajo subconsciously frikë se pas shtatzënisë aborti nuk mund të vijë - dhe, natyrisht, gjithashtu do të ndikojë në sjelljen e saj seksuale. Statistikat thotë se 25% e grave pas abortit e parë të ketë vështirësi konceptues. Po aq përvojat dhe ata që kanë frikë për të marrë burrat përsëri jo të besueshme shtatzëna. Asnjëra prej të cilave janë kënaqësi në shtrat mund të mbulohet.


  Nuk ka kuptim për të bindur dikush për nevojën e edukimit seksual të të rinjve, ajo do të shmangë një numër shumë probleme të mëdha, të ndihmojë të ruajtur shëndetin në përgjithësi, dhe veçanërisht shëndetin riprodhues.

  Në mesin e grave të moshës 14-17 vjet sifilizi ndodh 5 herë më e zakonshme se në mesin e djemve, dhe të moshës 18-20 vjeç 2 herë më shpesh. Kjo tregon se vajzat para djemve të hyjë në marrëdhënie intime me partnerët shumë më të vjetra se ata.


  Për fat të keq, shumë familje me fëmijë të adoleshencës nuk për të folur për temën e planifikimit familjar, parandalimin e shtatzanisë së paplanifikuar, pasojat e marrëdhënieve të hershme seksuale, duke përfshirë në lidhje me sëmundjet e transmetueshme seksualisht. Unë aspak nuk pajtohem dhe unë mendoj se, para së gjithash, prindërit duhet të angazhohen edukimin seksual të fëmijëve.

  Vetëm prindërit që kanë përvojën e tyre të gjerë, janë të vlefshme dhe të them objektivisht fëmijët për rreziqet dhe përfitimet e aktivitetit seksual.


  Informacion nga Helen artikull Kuzich "Cilat janë pasojat e marrëdhënieve të hershme seksuale"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënia adoleshente
 • Seksualiteti Adoleshenti