Lindjes së binjakëve


 • lindjet binjake
 • Fillimi i lindjes
 • Periudha e lindjes mërgim
 • Vazhdimisht fazë e punës

 • lindjet binjake

  Për fat të mirë, lindjet binjake nuk është një surprizë ose për mjekët apo për sapo nënën. Për shumë prapa. Prapa surprizë e parë, e para e ankthit dhe gëzim. Ata vijnë e fundit, java më e gjatë të shtatzënisë. Një pak më shumë - dhe pritjet janë të sakta, do të fillojë shpërndarjen, të tilla si të pazakontë - "dyfishtë". Çfarë është tipar i tyre? Çfarë duhet të presin dhe, më e rëndësishmja, se si të ndihmojnë veten dhe fëmijët në këtë çështje të vështirë?

  Shumica e binjakëve të lindur para kohe - pas rreth 37 javë, dhe vetëm 10% e binjakëve "stand up" për të caktuar 40 javë.

  Gjatësia mesatare e shtatzënisë për triplets 34-35 javë. Dhe nëna dhe fëmijë në këtë fazë nuk janë mjaft të gatshëm për të lënë, ajo që ka shkaktuar më shumë komplikime. Kështu që ju duhet të zgjidhni një qendër të para-mjekësor, i cili do të kryejë punë të tillë. Qendra duhet të ketë një shërbim të fortë obstetrik kirurgjikale dhe përvojë të gjerë me të sapolindur. Duke bërë këto llojet besojë mjekët më me përvojë në ekip tjetër. Megjithatë, nuk presin shpërndarjen në shtëpi. Lindjet Multiple - ky është rasti kur ajo është më e mirë për t'u takuar me mjekë të lartë.

  Shumica (80%) raste deri në fund të shtatzënisë, të dy binjakët janë në pozitë gjatësore dhe të marrë një të drejtë, një tjetër gjysmën e majtë të mitrës.


  Në 50% të rasteve të paraqitur (që gjendet në dalje të kanalin e lindjes) pjesë e frutave është edhe kryetar; një fetus në kryesore, tjetri në predlezhaniinahoditsya legenit në 44% të rasteve; të dy fetus në shkeljes - 6%. Përveç kësaj, ndodh që një është në frytin gjati, një tjetër - në pozicionin kryq ose dy fruta janë transversely. Në mënyrë të ngjashme, këto dispozita mund të njohin ultratinguj. Ultratingull ose me ultratinguj - një studim i organeve dhe indeve duke përdorur valët ultrasonike. Nëse të dy ilihotya fetusit cefalik mund të jenë të ofrimit të parë natyror.

  Besohet se për herë të parë në botë ka një nga binjakët, të cilët janë më të fortë. Kjo është një mit. Roli kryesor është luajtur nga binjakët lokacion.


  Fillimi i lindjes

  Frekuenca e zbulimit - faza e parë e punës, në të cilin goditjet ndodhin për shkak të hapjes së qafës së mitrës.

  40% e lindjeve binjake të filluar me shkarkimin e parakohshme e ujit në qafën e mitrës papjekur. Normalisht, uji të rrjedhë jashtë kur qafën e mitrës është hapur plotësisht. Qafën e mitrës papërgatitur nuk është zbutur, nuk shkurtohen, kanal i saj është e mbyllur; një shtet i qafës së mitrës sugjeron një mungesë të trupit gatishmërinë për lindjen e fëmijës. Situata është e komplikuar nga mungesa e hyperinflate funksionale, muskujt ystonchennoy e mitrës, duke rezultuar në dobësinë e forcave fisnore në rritje gjatë hapjes vonuar.


  Kur përleshjet e dobëta duhet të mbështetet në induksion e ilaçeve të punës.

  Në përgjithësi, përdorimi i lindjeve të shumta janë ilaçe të ndryshme, dhe nëna e binjakeve nuk duhet të trembet. Përdorur gjerësisht qetësues, ju lutem, mjetet që eliminojnë spazma, shikuar dinamikën e tensionit të gjakut, kryerjen e parandalimit të hypoxia intrauterine (mungesa e oksigjenit) fruta.

  Nëse në fillim të zbulimit të parë të paraqitur nga ana e fetusit është në frontin e pelvisit (e cila është përcaktuar nga vaginale ekzaminuar-qeverisjes), për të parandaluar Nesvoia-rrip derdhje të ujit dhe humbjes së pjesëve të vogla dhe nënave të fetusit kërthizës përmbahen rekomandojmë pjesën tjetër krevat.

  Me bollëkun e të prodhojë këputje artificiale e membranave (amniotomy). Pas heqjes lëngjeve të tepërta amniotik tepruar shtrihen e mitrës ysche-zaet dhe aktivitetit shtrëngohet të përmirësuar. Uji lëshuar gradualisht si derdhje të shpejtë të ujit mund të shkaktojë një numër pasojash negative: humbja e kordonin e kërthizës, stilolapsa, shkëputje e parakohshme e placentës.


  Periudha e lindjes mërgim

  Së dyti, më fazë "përgjegjës" i punës - periudha e mërgim (fuqisë) - gjithashtu shpesh i vonuar. Periudha e gjatë e mërgimit paraqet rrezik serioz për nënën (për shkak të infeksioneve të mundshme) dhe frutat (ata përballen anoksi - hypoxia - dhe infeksionit).

  Periudha e mërgimit në familje "të dyfishta", u shtrënguan në mënyrë që pjesa e poshtme e mitrës në të njëjtën kohë janë dy pjesë kryesore që i përkasin fruta të ndryshme, të cilat janë të nevojshme për të promovuar punën e mitrës: një prej këtyre pjesëve të mëdha duhet vstavytysya në një tas të vogël, dhe të tjera - për të lënë up.

  Një ndërlikim i rrallë dhe jashtëzakonisht serioze - hap i njëkohshëm në një legen-drejtuesit e të dy binjakëve, të shoqëruar nga kryetarët binjake tufë. Ky problem mund të ndodhë kur fryti i parë i lindur në shkeljes, dhe e dyta - në shtëpi. Në një situatë të rrezikshme mund të merrni të dy binjak dhe në ato raste jashtëzakonisht të rralla ku ata janë në zgavrën e përgjithshme, dhe kurrizit mund të përzihem dy fetuset në lindjen e parë, birit-binjake-kodër, duke shkaktuar mbytje ose dy fetusin të vetëm - në varësi Karakteristika të krijuar në kordonin vegjël.  Në mënyrë për të përshpejtuar periudhën e mërgimit dhe minimizuar rrezikun e traumave lindjes, perineal autopsi prodhojnë. Pas lindjes së fetusit parë me kujdes zë jo vetëm fruta, por fundin prind e kordonin e kërthizës. Kjo është e nevojshme në mënyrë që nëse binjakët identik fetus i dytë mund të vdesin nga humbja e gjakut (fetusit nëpërmjet kordës së kërthizës së pari, në qoftë se ajo nuk është e lidhur).

  Pas 20-30 minuta në rivendosjen kontraktimet fetale fshikëz zbulojë fetusin e dytë, amniotik fluide-le t'ju ngadalë. Nëse ju nuk bëni, atëherë ndoshta i vonuar këputje e membranave fetus i dytë, duke rezultuar në periudhën e zgjatur të mërgimit.

  Për të njëjtin qëllim, dhe për të parandaluar hemorragji pas lindjes shkaktuar nga hyperextension të mitrës gjatë binjakë, duhet të krijojë drogave intravenoze që reduktojnë (zakonisht oxytocin). Në këtë fazë, janë edhe komplikimet e mundshme. Për shembull, pas lindjes së binjake të parë mund të marrë një pozicion të dytë tërthor, edhe nëse para lindjes ai ishte gjatësor. Përveç kësaj, pas lindjes së fetusit të parë mund të ndodhë shkëputjen e parakohshme të dyfishtë placenta palindur (ose placenta totale). Kështu ka gjakderdhje, duke kërcënuar shëndetin e nënave dhe hipoksi fetale sekondë.

  Kjo e fundit të jetës mund të ruhen vetëm ekstrakt tij të menjëhershëm nga kanalin e lindjes. Kjo është bërë duke përdorur operacionet obstetrike (si vënien e pincë obstetrike). Detashment i parakohshëm i placentës pas lindjes së fetusit të parë është 3-4% e lindjeve binjakët.


  Vazhdimisht fazë e punës

  Pas lindjes së dy binjakëve ndodh vazhdimisht gjatë lindjes. Në këtë periudhë më e rëndësishme - është për të shmangur gjakderdhje. Nëse gjakderdhja ndodh kur ndahen, por placenta palindur, ajo është larguar nga mitër me metoda të jashtme, ndërsa i pandashëm placenta - Dora futur në mitër.

  Pjellë Lindur kontrolluar me kujdes për të siguruar integritetin e vet dhe karakterin e binjakeve (të vetme ose dvuyaytsovaya) - binjakët vëllazërore janë të vendosur në dy ose një placenta përkrahës dhe katër fletët e membranave në mur ndarës mes frutave.

  Oxytocin, nisur gjatë hapjes ose internimit, ende në periudhën e hershme pas lindjes për 15-20 minuta, duke shikuar me kujdes tonin e mitrës dhe shkarkimi nga trakti gjenital.

  Informacion nga Catherine artikull Svirsky "Binjakët Lindjes dhe ditët e para të jetës"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Binjakët
 • Përgatitja për lindjen e fëmijës dhe lindjes