Droga adoleshentët duhet të elektrizojGrupi i shkencëtarëve britanikë dhe francezë vendosi për të gjetur se çfarë i motivon të rinjtë për të kryer veprime të tilla të rrezikshme si ngarje pamatur, seks të pasigurt, përdorimin e ushqimit hedhurinë, prosydzhuvannya shumë orë në kompjuter në vend të ecin dhe përvojat alkoolike.

Ajo u gjet se djem adoleshente, ndryshe nga fëmijët, të përkryer të vlerësuar nivelin e rrezikut, por ende të marrë rreziqe si të gëzojnë tensionin nervor, dhe është kënaqësi të prirur në gjetjen e "lumtur që vjen në një fund."

Eksperiment, i cili u ndoq nga 86 djemve dhe burrave 9-35 vjet, ishte fakti që subjektet luajtur një lojë kompjuterike të fatit të bazuar në parimin e probabilitetit ku për të marrë pika të nevojshme për të vazhdimisht të marrë vendime.

Pas eksperimentit, studiuesit matur lojtarët e nivelit të kënaqshmërisë.

Ajo u gjet se adoleshentët e pronës jashtëzakonisht ekzagjerojnë rëndësinë e vendimit për moshën e rregulluar, me kulmin e rreziqeve të përbëjnë 14,5 vjet, dhe gëzojnë "Rezultati i lumtur" aventurë e rrezikshme djalë fillon të marrë në agim të adoleshencës.

"Ne jemi një hap më afër për të kuptuar pse të rinjtë janë kaq të etur për të kërkuar seks të pasigurt ose familjaritet me drogë - tha shkencëtarët. - Përcaktoni shkaku i kësaj sjellje është shumë e rëndësishme për të monitoruar shëndetin publik dhe për të ruajtur integritetin e familjes ".


Lajme përgatitur nga Anna David.