Pse të marrë vitaminat gjatë shtatzënisë


 • Ju mësuar për shtatzëninë
 • Mungesa e vitaminave
 • Vitamina E

 • Ju mësuar për shtatzëninë

  Nga momenti që ju kuptova në lidhje me shtatzëninë, ju
  absolutisht e nevojshme për të marrë mjaft proteina, yndyra dhe
  karbohidratet dhe vitamina. Kjo do të sigurojë zhvillimin normal të fetusit,
  dhe do të ruajë shëndetin tuaj gjatë shtatzënisë dhe
  Periudha pas lindjes.

  Nënat e ardhshme përjetojnë një nevojë në rritje për vitamina, veçanërisht vitamina A, C, B1, B6, acid folik. Është thelbësore që trupi i gruas ishte e siguruar
  të gjitha këto mykronutryentamy para konceptimit dhe gjatë
  e tërë periudha e shtatzënisë dhe laktacionit.

  Kjo do të ruaj një nënë dhe e saj
  Fëmija i shumë trazirave dhe komplikacione.  Mungesa e vitaminave

  Furnizimi i pamjaftueshëm i vitaminave në gratë
  konceptim dhe gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë lindjen
  anomalitë e zhvillimit, kequshqyerja, parakohshmëri, dhe çrregullime fizike
  zhvillimi mendor i fëmijëve. Prandaj, duke planifikuar një shtatëzani
  duhet të mendoni për marrjen komplekset multivitamin.

  Studim në shkallë të gjerë ndërkombëtar i kryer në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Izraelit tregoi se rreziku i tumoreve të trurit është dukshëm më e ulët në ato fëmijët nënat e të cilëve nën
  shtatzënisë për të paktën 6 muaj të marrë përgatitjet multivitamin.


  Interesi është edhe përfaqësues i grupit të shkencëtarëve nga
  Atlanta (SHBA) gjeti se përdorimi i komplekset multivitamin
  Gratë 3 muaj para shtatzënisë dhe gjatë i parë
  Tremujorin në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e defekteve të lindjes
  zemra.

  Në të njëjtën kohë në qoftë se ju keni filluar marrjen e vitaminave në tjetër
  muaj shtatzënë efekt i ngjashëm është vërejtur. Ndryshe
  Studimi i kryer në Universitetin e Bostonit tregon se duke marrë
  multivitamina përmbajnë acid folik dhe vitaminë rezultate B
  për të reduktuar incidencën e dhe defekte të tjera, të tilla si
  "Cik çarje", "shije e ndarë me dysh", defekt ventricular septal,

  keqformime të sistemit urinar, hydrocephalus kongjenitale,
  stenozë pilorike.  Vitamina E

  Është e njohur se vitamina E ka një të dobishme
  efekt mbi aftësinë e një gruaje për të konceptoj dhe shtatzënisë.
  Mungesa e vitaminës E në dietën e minjtë laboratorike në eksperiment
  femrat gjatë shtatzënisë u zhdukën fruta. Emri i vitaminës E -
  tocopherol rrjedh nga tos greke (lindjes), phero (e lindjes)
  dhe simbol ol (kimik për substancën, të cilën ai termat e
  Struktura kimike). Mungesa e vitaminës E rrit
  mundësia e komplikimeve të tilla si toksemisë të shtatzënisë në më vonë
  Termat. Vitamina E gjithashtu luan një rol të çmueshëm në rindërtimin dhe

  mbështetjen funksion riprodhues.

  Mbi realizueshmërinë ekonomike të përdorimit
  vitamina profilaktike dhe të dhëna sugjerojnë Center
  Studimi i vitaminave (New Jersey, SHBA).
  Studimi shqyrtoi
  Mundësia e zvogëluar rrezikun e defekteve të lindjes, lindjes
  foshnjat e parakohshme dhe sëmundje kardiovaskulare në
  duke marrë përgatitjet multivitamin. Analiza e kujdesshme e rezultateve
  tregoi se kostot e kujdesit shëndetësor në lidhje me sipër
  Problemet mjekësore mund të reduktohet vitaminë kompetent
  korrigjimi i 40, 60 dhe 38% respektivisht. Pra, pyetja për të pranuar ose
  jo duke marrë vitaminat nuk janë të nevojshme. Mendimi ekspert këtu

  qartë.

  Gjermania tani është gjithashtu gjerësisht
  diskuton nevojën për të miratuar një program kombëtar,
  ofron vitaminization adekuat të gjitha gratë për lindje
  mosha.

  Në përgatitje për shtatzëninë më të përshtatshme
  për të parë një testim specialist para lindjes për
  vitaminë terapi racional. Ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor duhet të
  A ju rekomandojmë një kompleks të përshtatshme. Është e dëshirueshme që ajo përbëhej nga acid folik, vitamina E, B1, B6 dhe C.
  Mbani në mend se gjatë planifikimit dhe menaxhimit të shtatzënisë duhet të jetë
  shumë të kujdesshëm në lidhje me marrjen e vitaminës A ose Retinol. Në lartë

  doza të kësaj vitamine mund të kenë efekte teratogjenik dhe
  provokojnë zhvillimin e anomalive të ndryshme në të fetusit. Prandaj është e rëndësishme
  gjatë planifikimit të tyre shtatzënisë dhe i vëmendshëm për të
  doza të kësaj vitamine. Lejueshme për dozim shtatzënë e vitaminës A
  6600 IU ose e barabarte me 2 mg në ditë.

  Mjekët rekomandojnë që të zgjidhni vitamina në
  Vitaminat që përmbahen në doza fiziologjike të propozuara
  Instituti i të ushqyerit. Për shembull, ju mund të zgjidhni më të mirë
  Alvitil kompleksit të ekuilibruar multivitamin, e cila e ka vendosur veten si një cilësi, droge sigurt dhe efektiv me përbërjen optimale të balancuar.

  Informacion nga artikullin "Vitaminat dhe Shtatzënia"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënësi