Pse dhe si të luftohen rubeolës


 • Çfarë është Rubeola?
 • Shtatzënia dhe rubeola

 • Çfarë është Rubeola?

  Kjo një herë në jetën time janë imunizuar? Është e njohur se pas vaksinimit
  në trup në përgjigje të vaksinës shfaqet mjaftueshme
  Numri i antitrupave specifike të nevojshme për të luftuar
  infeksion. Varësisht nga lloji i vaksinës, antitrupat vazhdojnë nga
  disa muaj në disa vjet, dhe në disa raste
  jeta. Por ka të tillë që të dëmtojë një fëmijë, për shembull,
  nuk kishte rubeolës, dhe vaksinohen tepër dembel ose jo
  arritur të ... Pse të kenë frikë dhe të jemi të kujdesshëm në këtë rast? Çfarë është kjo
  kjo sëmundje e fshehtë se ajo kërcënon dhe si për të neutralizuar në lidhje me të

  më tej dhe do të ofrojë për të folur ...

  Sëmundje Rubeola fillon me një të shkurtër
  Rritja e temperaturës. Shpesh është e ulët, rreth 38 gradë. Mund
  Përvoja dobësi, dhimbje koke, hundë i lëngshëm unexpressed,
  fyt gërvisht. Simptomat tipike e rubeolës - ënjtje
  limfatike nyjet. Ata janë madhësinë e një mjegull, i dendur,
  dhimbshme në të prekur. Atëherë ka një skuqje përbërë nga vogël
  Spotet rozë me konturet e qetë. Njolla duket më parë
  fytyrë, qafë, pastaj përhapet në të gjithë trupin brenda disa
  orë. Shfaqja e saj mund të shoqërohet me kruarje të lehtë. Rash në


  krasnusi zgjat disa ditë të kalojë pa lënë gjurmë, duke lënë jo
  plagët, nuk ka lëkurë. Shumë mund të ketë përshtypjen se kjo
  Sëmundja nuk është aq e tmerrshme ... Po, nganjëherë është kaq e ... dikush rubeola
  jep vetëm probleme të përkohshme, por tjetri - privon
  mundësia e të pasurit një fëmijë të shëndetshëm.

  Shtatzënia dhe rubeola

  Nëse një grua sëmuret gjatë rubeolës shtatzënisë, si ajo nuk do të trajtohet, pasojat do të jenë të tmerrshme. Fëmija mund
  të jetë e defekte të lindura të zemrës, shurdhim, dëmtim vizual dhe mendore. Dhe
  Kjo është vetëm një pjesë e problemeve potenciale. Vini re se në shumë vende,
  Data vaksinimi kundër rubeolës bërë tashmë detyrueshëm.


  Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme për të mbrojtur trupin tuaj me
  vaksina.


  Nëse në jetën tuaj keni lëvizur këtë sëmundje,
  nuk mund të jetë frikë të merrni infektuar përsëri. Re-infeksion është pothuajse
  e pamundur. Pas një sëmundje të virusit zhvillon imunitet. Nëse
  ju nuk mund të mbani mend, rubeolës sëmurë apo jo, duhet të merret
  gjakut për antitrupa që mbrojnë trupin kundër virusit. Nëse
  Antitrupat janë zbuluar, ajo është e mirë për të marrë vaksinën, veçanërisht nëse
  shpejt ju planifikoni të mbeteni shtatzënë. Kjo është kryer
  për të krijuar imunitet artificiale kundër sëmundjes. Vetëm
  Por pas vaksinimit me planifikimin e një fëmijë duhet të presë

  të paktën 3 muaj.

  Në mesin e fëmijëve që jetojnë lindur nga nëna që kanë pasur rubeolës në
  1-2 muaj të shtatzënisë, 50-80 përqind kanë keqformime, 2-3
  Vende - 15-30 për qind. Prandaj, në qoftë se një grua është i infektuar me rubeolës në
  gjatë 90 ditëve të para të shtatzënisë, ajo është konsideruar si një vlerë absolute
  indikacionet për abort.

  Një grua shtatzënë nuk është i sëmurë me rubeolës duhet të mbani mend se
  kjo ndodh, zakonisht i butë, zakonisht me pak
  skuqjen në lëkurë. Njolla duket e kuqe. Sepse
  temperatura është e gjatë, është e gabuar shpesh për alergjik dhe
  nuk i kushtoj vëmendje për të.

  Çfarë e dallon Rubeolë nga alergjitë? Në
  alergji zakonisht nuk ndodh temperaturën.
  Përveç kësaj, krasnusi
  Nyjet e rritura limfatike, veçanërisht në qafë dhe mbrapa
  qafë mund të identifikojë gjithmonë mjeku.