Mom e re dhe baba


 • Nënat e reja
 • Baba i ri

  Çdo vit, të rinj të regjistruar mbi një milion shtatzënitë. Që ne jemi zakonisht duke folur për shtatzëninë e papritur dhe e padëshiruar nuk është për t'u habitur se ajo është e shoqëruar shpesh me probleme serioze psikologjike, ekonomike dhe shëndetësore.

  Nënat e reja

  Para së të gjitha shtatzënitë në adoleshentët krijon rrezik më të lartë shëndetësor se ata janë më të rinj (ai ishte veçanërisht i rëndësishëm për vjeç 13-16 vjeçare).

  Në veçanti, fëmijët e lindur nga gratë në këtë moshë kanë peshë të ulët të lindjes dhe pothuajse dy herë më shumë gjasa të vdesin në fëmijëri sesa fëmijët 20-30 vjeç gratë e vjetra. Përveç kësaj, shtatzënia në adoleshentët është i shoqëruar me një frekuencë më të lartë të komplikimeve klinike duke përfshirë abortimi spontan, toksemisë dhe gjakderdhje, dhe nivelet në rritje të vdekshmërisë së nënave në krahasim me gratë e moshës 20 deri në 30 vjet.


  Ndoshta edhe më shqetësuese sesa aspektet mjekësore të problemit duhet të shkaktojë pasoja sociale dhe ekonomike të shtatzënisë së papritur në adoleshencë.
  Aktualisht i paligjshëm për të përjashtuar vajzat shtatzëna nga shkolla ose nënat e reja, por në të kaluarën e afërt, shumë studentë janë lënë shkollën, dhe përgjithmonë. Gratë në këtë grup ishte shumë më e vështirë se sa bashkëmoshatarët e tyre për t'u bashkuar me shkëmbimin e punës ose të marrë një punë të përhershme. Nuk është çudi, këto nëna shpesh kërkojnë mbështetje financiare nga shteti.

  Për fat të mirë, megjithatë, për momentin, shumica e nënave nxënëseve shkollimin me sukses të plotë në dritën e të gjitha pengesat që qëndrojnë në rrugën e tyre (ndryshe nga situata që ka ndodhur 10 vjet më parë).


  Mbi të gjitha gratë e pamartuara u bë adoleshentët shtatzëna janë të ballafaquar me një zgjedhje të dhimbshme. Shpesh ata nuk kanë asnjë mbështetje morale ose materiale nga i ati i fëmijës. Prandaj ata duhet të vendosin nëse do të japin abortin e lindjes. Duke vendosur për të lindur, nëna e re përsëri duhet të bëjnë një zgjedhje: të rritur e fëmijës ose prindërve të tij birësues jap. Rruga e fundit është duke u kënaqur me jo më shumë se 5% kanë qenë në një situatë të ngjashme të grave të pamartuara. Ndonjëherë babai i fëmijës, ose prindërit e një nënë e re shtyjnë për përzgjedhje, e cila nuk është e kënaqur që krijon vështirësi shtesë dhe tensionet.

  Shtatzënia në adoleshencë shpesh çon në martesë paplanifikuar. K. Për fat të keq, këto martesat përfundojnë në divorc filxhan tjetër, dhe rrezikun e vetëvrasjeve në mesin e grave të reja që e gjejnë veten në këtë situatë, është shumë më e lartë se në popullatën e përgjithshme.

  Baba i ri

  Deri kohët e fundit ne e dinim shumë pak për prindër e një të riu dhe se të rinjtë të cilët shpesh bëhen prindër. Nëpërmjet hulumtimeve të bëra në vitet e fundit, hendeku është e mbushur gradualisht.

  Në shoqëri ka ide rreth babait të rinj pranuar se kjo mendjelehtë, i ri argëtues i cili nuk dëshiron të marrë përsipër përgjegjësisë materiale dhe morale për fëmijën.

  Studimet e fundit tregojnë se ky portret të shëmtuar është shumë larg nga origjinali. Në të kundërtën, shumë prindër të rinj nuk duan të hedhin fëmijën tuaj, do të përpiqen për të marrë pjesë në edukimin dhe për të siguruar mbështetje materiale.

  Miti i një të riu di shumë. Njeri i ri, në fillim u bë një baba, di më shumë për seksin se sa moshatarët e tij; ai seksualisht përjetuar ata.

  Realiteti. Edhe pse prindërit adoleshente të vërtetë tregojnë një tendencë për më herët sesa moshatarët e tyre, seksualisht aktive, njohuritë e tyre në çështjet e seksit është relativisht i kufizuar, veçanërisht në lidhje me përdorimin e kontraceptivëve.

  Miti i donzhuanstvo. Adoleshentët shpejti bëhen prindër të ndjekur për vajzat që nuk dyshon të pafajshëm, duke kërkuar trajtim tij të butë, tradhton dhe mashtrimin; ajo - përfundoi egoist, i shqetësuar vetëm mashtruese viktimat dhe jo duke menduar për pasojat.

  Realiteti. Të dhënat në dispozicion tregojnë se marrëdhëniet seksuale midis adoleshentëve, duke çuar në shtatzëni rrallë një element të shfrytëzimit seksual. Për më tepër, disa të rinj besojnë se ky partner përdorur ata për qëllimet e tyre. Shumë e gjejnë veten të mashtruar sepse dashurin e tyre siguroi që përdorin kontraceptivë, dhe në të vërtetë nuk i përdorin ato.

  Miti i guys ashpra . Etërit adoleshente - një i ri, nuk mund dhe nuk duan të kontrollojnë impulset seksuale, të gjitha shpenzimet kanë tendencë për të provuar cilësitë e tyre meshkuj. Çdo marrëdhënie të re seksuale është e vetmja mundësi për ta për të përfunduar mbledhja juaj fiton një tjetër emër.

  Realiteti. Nuk ka asnjë arsye për të besuar se prindërit adoleshente nuk mund të kontrollojë veten. Edhe pse dëshira për të treguar njerëzit e tyre të cilësisë përmes akteve seksuale nganjëherë, mund të ndodhë (si, në të vërtetë, në shumë burra të pjekur), ajo është një probabilitet i barabartë them se vajzat të angazhohen në seks dhe nënat u bërë kënaqem ambicie vet.

  Miti i ftohtë. Etërit adoleshente përgjithësisht të kënaqur lidhje të rastit me afat të shkurtër, ata nuk mund të duan, nuk ndjeni ndonjë lidhur emocionalisht me partnerin e tij ose të një fëmije.

  Realiteti. Në kundërshtim me konceptimin popullor e prindërve të adoleshentëve si joserioze, njerëz të ftohtë, shumica e tyre janë shumë të bashkangjitur me miqtë e tyre dhe shumë serioze në lidhje me shtatzëninë e tyre.

  Miti i mendjelehtësi. Mësoni rreth partnerit të shtatzënisë, adoleshent theu asaj të gjitha llojet e marrëdhënieve, duke i dhënë nënës dhe fëmijës për veten e tyre dhe jo duke u dhënë atyre ndonjë mbështetje.

  Realiteti. Më parë këtë situatë shpesh me të vërtetë ka ndodhur.

  Për të shmangur një martesë të detyruar, babai i ardhshëm mund të largohen nga qyteti për t'u bashkuar me ushtrinë apo thjesht të drejtuar larg. Tani çdo gjë ka ndryshuar. Dhe jo vetëm që martesa me detyrim ishin të rralla. Vetë etërit adoleshente shpesh kërkojnë të martohet me nënën e fëmijës së tij palindur. (Një studim i kohëve të fundit tregoi se një e treta e adoleshencë dini për partnerin shtatzënisë, jo më vonë se një vit pas duke u martuar, dhe gjysma e tyre kanë filluar të jetojnë me fëmijën menjëherë pas lindjes).

  Kjo është përgënjeshtrim i qartë i të gjitha këtyre miteve dhe stereotipeve nuk do të thotë që të gjithë prindërit e adoleshencës tregojnë dhembshuri dhe ndjenjën e përgjegjësisë.

  Disa prej tyre janë lënë shkollën (edhe pse ndonjëherë ndodh para se të dashurën e shtatzënisë), e cila i vë ata në një disavantazh në tregun e punës. Jo përfundimit të arsimit, ata e privojnë veten nga mundësia për të bërë para të mira dhe në këtë mënyrë të sigurojë mbështetje materiale për një fëmijë. Shumë adoleshentë u bërë prindër të përfshirë bixhozin, të fillojnë përdorimin e drogës apo të përfshirë në aktivitete kriminale, të cilat mund të deri në një masë të shpjegohet nga dëshira e tyre për vetë-pohim, dhe mungesa e fondeve.
  Nuk është, më në fund, janë ata që nuk janë të interesuar në fatin e fëmijës së saj dhe nënës së tij.

  Adoleshentët të cilët hyjnë në martesë nuk është e destinuar gjithmonë për një të ardhme të ndritshme.

  Hulumtuesit gjetur kohët e fundit se pasojat e një akti të tillë mund të ndikojnë shumë vite, pavarësisht nëse martesa të tilla ishte për shkak të shtatzënisë apo jo. Në studimin përfaqësuese kombëtare që përfshinte 14 000 burra të tri grupmoshave kryer një krahasim në mes zhenivshimisya nën 19 vjeç ose më vonë. Personat të cilët janë të martuar si adoleshentët, të karakterizuara nga një nivel i ulët i arsimimit (Mesatarja e viteve të shkollimit 11,8 vjet në krahasim me 13,1 vjet në meshkuj ozhenylysya e mëvonshme), një nivel më të ulët të ardhurave në të holla në familje dhe zyra në mënyrë të konsiderueshme më të ulët.

  Përveç kësaj, mundësia e divorcit në familje që u formuan në moshë të re ishte dy herë më e lartë se në martesë në moshën e rritur. Për plotësisë, duhet theksuar se prindërit e fëmijëve në adoleshentët femra nuk janë gjithmonë shokët e tyre. Një studim i fundit i kryer në Baltimore, ku prindërit e grave të fëmijëve të moshës në këtë grup janë analizuar në bazë të shënimet në certifikatën e lindjes tregoi se 28% e partnerëve të zeza dhe 45% e grave partnerët e bardha kanë mbi 20 vjeç. Ky studim ka gjetur vetëm 16% e prindërve të cilët kanë qenë të martuar për nënat apo fëmijët e tyre jetonin me ta për 15 muaj pas lindjes.

  Informacion nga artikullin "shtatzënisë papritur në adoleshentët."