E vështirë për Die Hard grusht


 • Pra mendoj prindërit
 • Pra, ajo mund të embed atin amtare?!
 • Çfarë stili zgjidhni
 • Çfarë stili i përshtatet fëmijës tuaj
 • Kur për të filluar
 • Nëse një fëmijë - është lënë dorë
 • Për të ditur se si të ngriteni për veten e tij

  Pra mendoj prindërit

  Fëmija rritet - dhe ajo duhet të përdoret Sylenko se së shpejti do të bëhet sylushku ... Unë dua të jap pasardhësve klasa emocionuese që do të jetë e mirë për shëndetin, trupin e zhvilluar harmonike dhe shpirtin, solli lirinë dhe angazhim. A nuk i japin fëmijës një pjesë të një të artit ushtarak? Ideja është tërheqëse, por së pari, prindërit, është e vështirë për të bërë zgjedhjen e duhur në mesin e llojeve të artit ushtarak në të cilën ata nuk e kuptojnë.

  Së dyti, të kapërcyer frikën e tyre janë tipike:

 • Shëndeti. A nuk e lënduar crumbs njohur shkencë orientale?
 • Arsimi. Papritmas ajo bëhet shumë agresiv dhe i pakontrollueshëm?
 • Sigurimit. A nuk bie në duart e mafias që sjellin veten që të plotësoj stafin?
 • Pra mendoj dhe mendoj prindërit.
  Por fëmijët shkojnë në artet marciale vetëm për të mësuar për të luftuar dhe pastaj të shohim më shumë i respektuar në sytë e moshatarëve dhe tërheqës - në sytë e moshatarëve. Kryesor kur zgjedh një lloj të veçantë të artit ushtarak - është, sigurisht, dëshira e fëmijës. Megjithatë, nëse ju nuk e dini se çfarë "raves" fëmijën tuaj, këshilla jonë do të jetë shumë e dobishme.


  Pra, ajo mund të embed atin amtare?!

  Besohet se artet marciale rrisin agresivitetin e fëmijëve. Natyrisht, fëmija do që t'ju tregojë atë që ai mësoi. Por nëse ju jeni të shtrihej që ai zadyrayetsya asnjë arsye, fyerjet më të rinj, është të alarmin. Nëse kjo është e dobishme për t'u ulur në një dhomë ku klasat janë. Ju e kuptoni se ky udhëzim nuk është e përshtatshme për fëmijën tuaj. Por kjo nuk është arsye për të braktisur mësimet, ju thjesht transferimin e fëmijës në një tjetër, më trajner i kualifikuar ose më shumë në përputhje me djalin tuaj.

  Agresioni është e gjitha, por se artet marciale janë mësuar për të kontrolluar atë, si i pandashëm nga studimi i filozofisë Lindore, etikën, kodeve morale.

  Mënyrë e jashtme - është për të arritur aftësitë luftarake, mënyrë të brendshme - formimit shpirtëror. Është e rëndësishme të studentit mjeshtri çoi në të dyja.

  10 Taekwondo rregullave ligjorë:

 • Të jetë e vërtetë në vendin tuaj.
 • Çdo bir i denjë i një vajzë të denjë apo prindërit e tyre.
 • Bëhu besnik me gruan e tij; gruaja, besnik ndaj burrit të saj.
 • Dashuria vëllezërit dhe motrat tona.
 • Bëhu miq besnikë.
 • Respektojnë pleqtë.
 • Respektojnë mësuesit e tu dhe besimin e tyre.
 • E pra mendoj para se ata vrasin çdo krijesë të gjallë.
 • A nuk tërhiqen në betejë.
 • Gjithmonë të përfunduar punën.
 • Kodi i xhudo Kadrit:

 • Kurajo.
 • Sinqeriteti.
 • Kontrolli.
 • Ndershmëria.

 • Modestia.
 • Miqesi.
 • Respekt.
 • Çfarë stili zgjidhni

  Stil Hard. Parimi i tyre bazë i "forcës kundër forcës." Prandaj, fëmija është e vështirë për të përcaktuar ku vijën që ndan fuqinë e ndikimit nga mizori të plotë. Në 10 vitet e kjo jo vetëm që do të mësojnë të kërcejnë, bie dhe për të luftuar, por për të edukuar. Artet tradicionale marciale, karate, kickboxing - këto lloje të artit ushtarak janë të përkushtuar thjesht aspektet e luftës. Exception - karate, ku rritja e nevojshme shpirtërore e studentit në kalimin në nivelin e ardhshëm të përsosmërisë. Por për të gjetur një mësues, duke praktikuar metodat tradicionale të karatesë mësimdhënies lehtë. Aktualisht në situatë të karatesë ku çdo trajner mund të krijojë stilin e vet.

  Ndodh që njerëzit nuk mund të bëjë asgjë, dhe shumë qeth e parave dhe asgjë nuk ka mësuar. Fëmijët, të zhgënjyer në artet marciale, më nuk do kudo. Por në shumicën e pjesëve të fokusit të karatesë ende është në studimin e teknikave të thjeshtë betejës (me përjashtim të stileve të caktuara të karatesë) dhe klasa e kontaktit. Dhe të merrni çdo goditje stërvitje në kokë në një moshë të re është i rrezikshëm - ky lloj i artit ushtarak të përshtatshme për adoleshencë të vjetër.

  Stili i butë apo i brendshëm. Ju mësojnë goditur armikun duke përdorur sulmin e tij të energjisë që përdorin të brendshme, energji psikike. Fëmija mëson për të përcaktuar se deri në çfarë mase përdorimin e forcës.

  Dhe zgjidhni fondet minimale e nevojshme për vetëmbrojtje dhe të kontrollit të situatës. Stilet e brendshme të mësuar një fëmijë për vlerësim të përkorë, të zhvillojnë aftësinë për të qeverisur veten e tyre. Ndihmon për të sqaruar lidhjen mes njeriut dhe natyrës, harmoninë e universit. Një nga më të specieve paqedashës - sapoeira (capoeira) teknologji Brazilian pa kontakt.

  Çfarë stili i përshtatet fëmijës tuaj

  E gjitha varet nga psiko, moshën dhe fizikun e fëmijës.

  Kids Struktura e thatë - në-shu (ose Kung Fu).

 • me zë të ulët, në heshtje fëmijë mund të rekomandojë një nga zonat e jashtme të rr - "grusht i gjatë" kahje shaolynskye tradicional Chuan-Shu. Këto stile të fokusohet në fizike të përgjithshme, të trajnimit të energjisë.

 • Një fëmijë i zgjuar, aktiv, por i butë dhe i dashur shpejt e gjejnë veten në të njëjtën in-shu, por në shkolla "i brendshëm" - Shin-dhe-Bagua Zhang, "grusht jugore". Stili i brendshëm në rr mësojnë njeriun që të përqendrohen, e bëjnë atë një i zhytur në mendime, i qetë.
 • Fëmijët shqetësuar - karate.

  Nuk do të jetë mundësi për të shfryj në trajnim, dhe së dyti, për të mësuar për të drejtuar energjitë e tyre në drejtim të drejtë dhe të kontrollit të agresionit të. Llojet Hard-e kontaktit të përshtatshme vetë-agresiv, impulsiv adoleshentët më të vjetër.

  Një blockheads ngadalshëm - Aikido ose Hapkido.

  Lufta është e bazuar në lëvizjet e qetë dhe të ngadalshëm. Fighter aikido gjithmonë i qetë, miqësor, ajo transmeton agresionin e drejtuar ndaj atij vetë.

  Përveç Aikido - lloj "paqësore" e artit ushtarak në të cilën ka sulmuar teknika. Kjo është një vetë-mbrojtjes jashtëzakonisht.

  Pro dhe kundër të shëndetit.

  Një mësues i mirë gjithmonë do të kujtojnë se fëmijët - nuk janë të rritur të vogla. Deri skelet i fëmijëve nuk është formuar, ai nuk është në gjendje të përballoj të njëjtën ngarkesë si një i rritur. Rreziku më i madh i lëndimit të rëndë. Derisa fëmija ka mbushur moshën 13, mësuesi duhet të shmanget kontakti gjatë një ndikim të fortë në trup dhe gjymtyrë të fëmijës. Trajnimi në artet marciale gjithmonë përfshin qasje individuale multilevel.

  Taekwondo

  Hulumtimet shkencore mbi lëndimet në garat e fëmijëve në Europë tregoi se lëndimet në karate është 60-70 për qind, me Taekwondo - 6,7 për qind.

  Në Taekwondo rregullave shumë strikte të luftuar. Grushta bllokuara në fytyrë, grushta në mbrapa, qafë, nën rrip (ijë). Ndaluar për të kapur ngjarjet, hedh, duke i shtyre, shtrihej. Fëmijët konkurrojnë në veshje mbrojtëse. Me këmbët e sheshtë dhe mjekët scoliosis madje rekomandojnë të angazhuar Taekwondo.

  Aikido dhe Hapkido

  Fëmijët 13-14 vjeç që të merren me ta është e pamundur, përveç në grupin e përshtatur. Në këto lloje të shumta bie, hedh, teknika që janë të rrezikshme për shëndetin dhe jetën.
  Këto forma duhet të ndihen në momentin kur do të ndalet, sepse atëherë kjo metodë mund të rezultojë në një frakturë apo dislokimit.

  Por fëmijët nën një moshë të caktuar nuk janë në gjendje për ta bërë këtë.

  Karate

  Këtu ekziston një gjë e tillë si "duke marrë trupin tuaj", dmth aftësinë e trupit për të qenë të imunizuar ndaj dhimbjes fizike. Ato pjesë të trupit që janë caqet më të shpeshta në të luftuar të vërtetë, dhe ka zona të jetë "mbushje". Imuniteti është arritur nga një rritje të qëndrueshme në grushta e energjisë me rritjen e palestër studentëve. Jo plotësisht e qartë nëse kutia është e dëmshme për fëmijët dhe në atë që fëmijët e moshës mund të filloni atë. Megjithatë, "mbushje" pothuajse u zhduk krejtësisht nga mësimore program fëmijët në shumë fusha të karatesë moderne.

  Për më tepër, ne duhet të jemi të kujdesshëm me një nga stilet e Karate - Goju Ryu.

  Në kryerjen meshtarë Santin në këtë stil në rrezik të lartë të zhvillimit të hipertensionit, për shkak se fëmijët me predispozicion individuale apo trashëguar të presionit në rritje për t'u angazhuar në këtë stil nuk është e nevojshme.

  Taiji Quan

  Përdorimi këto klasa teknikat në Kinë është trajtimin e një numri të sëmundjeve më të rënda dhe çrregullime funksionale - siç semundjeve te sistemit kardiovaskular, sistemit musculoskeletal.

  Kur për të filluar

  Në Kinë dhe Japoni besoj se të fillojë mësuar fëmijën tuaj artet marciale duhet sa më shpejt të jetë e mundur, me katër vjet në gjashtë. Por duke pasur parasysh sfondin e përgjithshëm kulturor dhe karakteristikat fiziologjike të kombeve evropiane është më e mirë për të pritur vite për dhjetë apo dymbëdhjetë.

  Fakti që një pjesë thelbësore e trajnimit artit ushtarak të duhura - konceptet komplekse filozofike se mesatarja fëmija rus vetëm nuk e perceptojnë. Në Lindje, pikëpamje të tilla janë të zhytur me qumështin e nënës së tyre. Për artet marciale - jo betejë, muskujt nuk pompimit dhe zhvillimin e gjithanshëm dhe harmonik të personalitetit, duke përfshirë shpirtëror.

  4-9 vjet

  Japin vetëm në përshtatur posaçërisht për fëmijët seksion ku theksi është më pak në aplikimet ushtarake, si të luajë palët luftojnë dhe ngarkesat e përgjithshme fizike të trajnimit të realizueshme.

  '10

  Kjo moshë është konsideruar optimale për fillimin e klasave.

  Fëmija deri balancuar, të lehtë për të perceptojnë jetën, duke i besuar, dhe madje edhe prindërit ende pak të shqetësuar për pamjen e tyre. Në ndikimin e zhvillimit të saj është më e lehtë se adoleshencës vështirë.

  '11

  Fillimi i kushtëzuar i pubertetit (në fëmijët të ndryshme ajo fillon ndryshe, dikush më vonë). Ndryshimet e sjelljes së fëmijës. Kjo bëhet më impulsiv, është swings shpeshta humor, grindjet e shpeshta me bashkëmoshatarët. Kërkesat e tipit urdhërues pleqtë mospërfillje nga ana e tyre që pasqyrojnë djemtë dëshirë për të komunikuar me të rritur dhe në përgjithësi të bëjë asgjë në drejtim të tyre. Fëmija është i mbyllur lehtë, të shtrirë.

  Rreziku i madh se ajo do të formojë vrarët dhe popullin pasiv. Prandaj, në këtë moshë trajner veçanërisht e rëndësishme zgjedhja që trajtohen me kujdes për fëmijën tuaj.

  Liria Shumë shumë gjeneron neglizhencën, egoizmin, tendenca antisociale. Në mënyrë të këndshme për trajnimin e fëmijës ishte nën mbikëqyrjen modest dhe kishte një marrëdhënie mirëbesimi me trajnerin. Ky djalë do të zhvillojnë vetë për veten, të ndihmojë lehtësimin e stresit, të forcojë ndjenjën e sigurisë dhe rehati emocionale. Në këtë moshë, trajneri është i njohur me psikologjinë e fëmijës, jo tepër picky dhe nuk do të rregullojë në mënyrë strikte të punësimit. Ndoshta në këtë periudhë do të jetë mësimi më i përshtatshëm pa fjalë - në stilin e Zen.

  Gjëja kryesore - Kredibiliteti!

  '12

  Fëmija familja bëhet më e pavarur dhe më pak impulsiv, rrit presioni i kolegëve. Djali me dëshirë merr iniciativë, trena të gatshëm, fillon të kujdesen për pamjen e tyre, interesi për vajzat. Që trajnimi duhet të jetë e mirë kontrolluar lëvizjet e tyre - dhe që kërkon përqendrim të lartë - është një stimulim i vazhdueshëm i trurit që zhvillon procesin e mendimit dhe kujtesës.

  '13

  Nuk është një apel i brendshëm. Zhvillimi i shpejtë i vetëdijes dhe vetë-vetëdije, nuk ka interes në filozofinë e artit ushtarak, dhe fëmija fillon të kuptojë parimet që janë teknika të bazuara.

  Dëshira për vetë-përmirësimit në këtë moshë mund të bëjë fëmija juaj një tifoz i artit ushtarak për shumë vite. Që nga ndikimi i prindërve bie, është koha për të marr mbështetjen e trajnerit, ndikimi i të cilit mbi fëmijën vazhdon papakësuar. Megjithatë, në këtë moshë të autoriteteve më të mëdha - miqtë. Më mirë në qoftë se ajo do të përdoret bashkëpunëtorët.

  '14

  Fokusi përsëri është transferuar në botën e jashtme. Kjo është një histori interesante e artit ushtarak, bukurinë e tyre dhe harmoni. Teen energjik, të sigurt, të angazhuar me gëzim. Ai e ndjen se aftësitë e tij janë të pafundme.

  '15

  Pavarësia Maximalism, dëshira për pavarësi të plotë.

  Etja për përjashtimin nga kontrollit të jashtëm. E gjithë kjo e kombinuar me zhvillimin e vetë-kontrollit, fillimit të vetë-vetëdijshëm. Rritja e vulnerabilitetit ndërsa sensibilitet ndaj efekteve anësore. Ndërtuar planet e jetës. Sjellja mund të devijojnë nga norma, vetë-respekt është e paqëndrueshme.

  Adoleshenti shpesh duket se ai nuk e kupton dhe trajtoj negativisht atë. Sistemi i kodeve morale, parime vitale të filozofisë lindore për të ndihmuar atë të kapërcyer këtë fazë. Përkushtim, vendosmëri, durim - kjo është e gjitha atje në luftime. Riu shpesh provokon konflikt, sepse ajo është shumë e rëndësishme që të stresit dhe mundësi të rrezikut për të provuar veten e tyre.

  Ai ka nevojë për të krijuar një ekip të bashkëmoshatarëve, të fitojë respektin dhe besueshmërinë.

  Kujdes Shpesh në këtë moshë, vetë fëmija dëshiron të shkojë në një seksion të caktuar.
  Por kjo është një rrezik i bie nën ndikimin e grupeve kriminale ose vetëm një kompani të keq veçanërisht të madhe. Nëse një i ri erdhi nën ndikimin e grupit është statusi i mundshëm i fëmijës tuaj në grup është i ulët, sepse ndikimi i atmosferës veçanërisht grup i cenueshëm është më i ulët i grupit. Dhe vetëm artet marciale mund të ndihmojë fëmijën tuaj të përmirësojnë statusin e tyre në grup dhe për të reduktuar ndikimin e saj.

  Nëse një fëmijë - është lënë dorë

  A artet marciale ajo është shumë e dobishme (artet marciale sidomos).

  Në lidhje me një trup drejtësi të plotë mbizotëron, si lëvizjet e kryera në të majtë dhe të djathtë sa më shumë. Por studenti-lefty presin vështirësi të mëdha: ajo më e vështirë për të përsëritur lëvizjet trajner, nëse ai është për t'u përballur me atë. Ndihmon pritjes "hije-prodhimin e dyfishtë". Ne duhet të imagjinojmë që shtyu përpara veten e tij të dyfishtë, ajo në çast pozicionon dhe integron me figurën e një trajner. Hije double-merr të njëjtin pozicion si mësues dhe pastaj shpejt "kthyer" në kamp, ​​në rrugën prapa "kthese", atëherë studenti e vë hije mbi lëvizjet e tyre.

  A nuk i dërgojnë fëmijët në grupe të përziera në moshë. Së pari, nuk është interesante për ta.

  Ata shpesh janë. Së dyti, një rrezik i madh që do të fillojë fëmija juaj të mësojë disa nga nxënësit më të vjetër. Në një moshë të re fëmijët me besim të pranojnë autoritetin e ndonjë të rrituri. Ku është garanci se ai do të mësojë atë të drejtë?

  Për të ditur se si të ngriteni për veten e tij

  Nëse prindërit, duke kujtuar fëmijërinë e tij të vështirë, kur shokët e "vjetër" nuk i lejojnë ata që të vijnë në derë, duan të dinë se si një fëmijë të qëndroj për veten e tyre - dhe vetëm të zgjidhni më të mirë boks, artet marciale, nuk Karate apo aikido. Kjo artet marciale komplekse. Aplikoni ata në rrugë nuk është e lehtë. Kjo kërkon shumë punë: 5-6 vjet në karate, dziu-xhicu, xhudo dhe aikido në 10 vjet.

  Nëse qëllimi juaj - për të mësuar fëmijët për të mbrojtur veten e tyre në rrugë, ajo është më mirë për të zgjedhur një kuti të rregullt. Nëse jeni të përgatitur për të ushtrisë - ". Rukopashku" e

  Taekwondo dhe Judo përfshirë në programin e Lojrave Olimpike, kështu që rezultatet e mira të fëmijës tuaj mund të bëjë një karrierë.

  Informacion nga neni Natalia Suhinin "Die grushtin për Die Hard".