Mitet për cezariane


 • Miti № 1. operacion duhet të jetë arsye e mirë.
 • Miti № 2. cezariane gjithmonë të planifikuar paraprakisht.
 • Miti № 3. Në ditët e sotme seksion cezariane nën anestezi epidural bërë.
 • Miti numër 4. Cesarean seksion - një operacion i ndërlikuar.
 • Miti № 5. Operacioni zgjat gjatë.
 • Miti № 6. Pas lindjes cezariane mund të jetë veten.
 • Miti № 7. Scars nuk shërohet pas operacionit.
 • Miti № 8. Pas cesarean vështirë të shërohen.
 • Miti № 9. The operacion mund të bëjë kërkesën e pacientit.
 • Miti № 1. operacion duhet të jetë arsye serioze

  E drejtë. Seksion cesarean është përshkruar nga nënat e ardhshme shtatzënia e të cilave ndodh të vështirë (p.sh. placentën e vendosur si duhet, fëmija i mungon oksigjeni), problemet e shëndetit (sëmundje të zemrës, presionin e lartë të gjakut, astma, sëmundje të veshkave, ndryshimet në fundus) ose të ngushta legen, të cilat mund të parandalojnë fëmijën tuaj të marrë jashtë.

  Ndodh që flet në favor të statusit të operimit të lë mbresë të mitrës pas cezariane parë, dhe nganjëherë kjo është bërë obligim për gratë që të bëhet një nënë për herë të parë pas 30 vjetësh (sidomos në qoftë se para se ata kishin për të trajtohet për shterpësi).

  Miti № 2. cezariane gjithmonë planifikoni paraprakisht

  False. Na vjen keq, kanë për të vepruar pas dorëzimit normale, në qoftë se ju papritmas të fillojë gjakderdhje apo fëmija është oksigjen i mjaftueshëm.

  Miti № 3. Në ditët e sotme seksion cezariane nën anestezi epidurale të bërë

  E drejtë. Çfarë është avantazh i saj? Ilaçet është injektuar në kanalin e mesit cerebrospinal, ajo heq dhimbjen poshtë këtë fushë, por gruaja, ndërsa ende të ndërgjegjshëm.


  Miti № 4. cezariane - një operacion i ndërlikuar

  E drejtë. Ajo kirurgji abdominale si mjek prerë shtresa të shumta të rrobave. Prerje e parë është bërë në murin e barkut (lëkurës dissected, indeve dhjamor, muskujve edukuar), dhe e dyta - në mitër. Ai pastaj e ndihmon fëmijën të "lënë botën", shkurtimet nëpër kordonin e kërthizës dhe fëmija kalon mami. Ndërsa ajo është e angazhuar në të sapolindur, mjeku heq placentën, hyn muskujt e mitrës mjetet e prerjes dhe qepje e prerje.

  Miti № 5. Operacioni zgjat gjatë

  False. Zakonisht cesarean zgjat rreth 40 minuta. Pas 5-7 minutash ka lindur një fëmijë. Pjesa në vijim cesarean bëjë vjetër, dhe kjo merr një pak më të gjatë se ai i mëparshmi.

  Miti № 6. Pas lindjes cezariane mund të jetë shumë

  Dhe e drejtë dhe e gabuar. E gjitha varet nga arsyet përse transaksioni bëri herën e fundit. Në qoftë se një grua ka një legen të ngushtë, nuk ka zgjedhje. Nëse operacioni kishte për qëllim sepse komplikimeve të shtatzënisë, por këtë herë me mami dhe fëmijës janë të mirë, ju mund të përpiquni të lindë natyrshëm.

  Miti № 7. Scars nuk shërohet pas operacionit

  False. Në mënyrë tipike, damar në stomak shëron mirë. Sa për mbresë mitrës, seams imponuar gjatë operacionit, absorbable 4-5 javë pas lindjes.

  Miti № 8. Pas cesarean vështirë të mbulojë

  Dhe e drejtë dhe e gabuar. Pas operacionit, një grua nuk prishet, nuk ka shkurtime, të cilat shpesh rezultojnë në punë normale. Nëna e re do të ulen në heshtje dhe shko në tualet. Megjithatë, në seams e shqetësimit të saj mund të ndodhë.

  Miti № 9. The operacion mund të bëjë kërkesën e pacientit

  False. Cesarean seksion - një operacion i rëndë. Një specialist i mirë nuk do të bëjë atë për një arsye. Nëse shëndeti grua shtatzënë dhe fëmija janë në rregull, më mirë nëse fëmija do të lindë natyrshëm.