Cons Teen Shtatzënia


 • Pasojat negative të teen shtatzënisë

  Pasojat negative të teen shtatzënisë

  Stresi është arsyeja pse vajzat adoleshente të vijë në
  marrëdhënie.
  Lajmi se vajza u bë shtatzënë vetëm
  përforcon më tej këtë stres. Në këtë moshë, vajzat kanë
  shumë i ri për të përballuar me probleme emocionale. Ata nuk bëjnë
  në gjendje për të vendosur se çfarë të bëjë me shtatzëninë e saj. Për më tepër,
  shtatzënia adoleshente duhet të jetë një shumë e të tjera
  Efektet negative, kryesor i të cilit është vend social
  turp që ajo solli një shumë të hulumtimit.


  Ja detajet e efekteve negative që lidhen me shtatzaninë e të rinjve:

 • Çfarë kuadri përfaqëson adoleshencën? Diku në mes 10 dhe 19
  vjet. Shtatzënia në këtë moshë të rrezikshme për jetën. Ku
  Adoleshentët e moshës 15 deri 19 vjeç normën vdekje katër herë
  më e lartë se për femrat e moshës 25 deri në 29 vjet. Rreziku nënshtruar
  Fëmija i palindur. Në rastin e vajzave të moshës 10 deri 14 vjet,
  Situata është edhe më e komplikuar. Nëse vajzat e kësaj moshe të lindur gjallë
  fëmijë, atëherë është e mundshme që së shpejti të vdes apo të ketë serioz
  problemet e shëndetit.
 • Shtatzënia adoleshente komplikon edukimin e mëtejshëm të vajzave. Nga
  Për këtë arsye në mesin e këtij grupi të vajzave është fryrje shumë e lartë


  e studime të mëtejshme. Edhe konsideruar grup të ngjashme sociale,
  61% e vajzave adoleshente që të mos merrni shtatzënë 20-21 vjet dhe, për këtë arsye,
  kanë mundësinë për të përfunduar shkollën. Në krahasim, vetëm 41% e vajzave,
  lindur 18 vjet, janë të diplomuarit e shkollës së mesme
  shkolla.
 • Edhe pas lindjes, nëna e re nuk mund të mbajë ritmin dhe nivelin
  Performanca akademik nga shokët e tyre. Kjo është e dytë
  shumë e keqe vit dhe i ngarkuar me provime publike. Si rezultat i kësaj,
  ajo në përgjithësi nuk mund të mbarojnë shkollën.
 • Një humbje për të gjetur një burim të rregullt të të ardhurave, si
  Çdo punë do të kërkojë disponueshmërinë e aftësive të caktuara, të cilat ajo nuk bën

  për shkak të mungesës së formimit të duhur.
 • Vetëm alternativë lënë nga fatkeqësi
  Shtatzënia është ndihma shtetërore, domethënë social
  software. Shumica e këtyre adoleshentëve të pamartuar dhe mbi 75%
  janë nën kujdesin e shtetit për pesë vjet nga data e dorëzimit.
  Disa ekspertë thonë se kërkon të rinj
  shtatzënë me qëllim, në mënyrë që të marrin ndihmë financiare
  Babai i fëmijës; është si një mekanizëm mbijetese gjatë
  shmangur varfërinë pashpresë.
 • Fëmijët e lindur nga këto prindërve, shpesh një vonesë
  zhvillimi psikosocial dhe çrregullime të tjera që lidhen me kequshqyerjen dhe

  etj Ajo është shkaktuar mungesën e nënave adoleshente aftësitë prindërore.
  Kjo mom nuk e kupton se është e nevojshme të fëmijës dhe nuk është i vetëdijshëm
  Rëndësia e një buzëqeshje, lasok dhe komunikimin verbal me fëmijën tuaj.
  Pavarësisht nga shoqëria shpesh janë transferuar fëmijës dhe nganjëherë ndodh
  dhunë fizike.
 • Si të rriturit, fëmijët e nënave adoleshente kanë tendencë
  sjelljet që janë konsideruar shoqërisht i papranueshëm nga shoqëria.
  Në fakt, ajo ishte efektet më të keq të shtatzënisë adoleshente. Bir
  mund të bëhen kriminelë dhe të jenë të burgosur - në mesin e
  këta djem janë tre herë më të larta se normale. Vajza mund të shkojnë në

  gjurmët e nënës së saj dhe të bëhet një viktimë e teen shtatzënisë.
 • Informacion nga artikullin "shtatzënia adoleshente - 7 Efektet negative!"