Metodologjia për Zhvillim Fëmijëria e Hershme


 • Cilat janë teknikat për zhvillimin e fëmijërisë së hershme
 • Nga përvoja personale ...

 • Për fëmijën tuaj të ndjehen rehat në shoqëri, atë
  Bota vet pak duhet ta takuar. Në fund të fundit, shumë prej të
  na rriturit mbani mend se çfarë do të thotë të ndjehen të parehatshme ndër më
  me përvojë, inteligjente, njerëz të ditur. Si edhe, kur ju mund të me fitim
  shkëlqejnë në sfond të tyre. Ne duam që fëmijët tanë ishin plotësisht
  zhvilluar, mund të ndjekin qëllimet e tyre dhe, në fund
  të gjithë, vetëm e gjeti vend në të tillë një botë të madhe dhe komplekse. Në tonë
  ka shumë metoda të fëmijëve.
  Dhe shumë prindër
  do të jetë i vështirë zhubytysya jo në mesin e tyre.

  Shkencëtarët
  vërtetuar se kujtesa e fëmijës para moshës 3 vjet dhe mund të perceptojnë
  shtoni këtë sasinë e informacionit që nuk i kujtohet ndonjë
  i rritur. Dhe mendimet janë të ndara. Disa besojnë se fëmija
  "Duhet të ketë një fëmijëri", dhe gjatë gjithë kohës, dhe të tjerët - se më të shpejtë
  zhvillimin e foshnjës, më mirë për të. Sigurisht, është e deri tek
  prindërit.

  Sa për mua, unë jam i mendimit të fundit. Në fund të fundit,
  ishim fëmijë, dikush ka tashmë tij, dhe dikush vetëm duan ata. Dhe
  thjesht përgjigje pyetjes, çfarë saktësisht është fëmijëri
  deri në 3 vjet. Kjo është e drejtë, ajo është njohja e botës, dhe detyra jonë


  t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve, "Çfarë?" "Si?" dhe "Pse?" maksimale
  në dispozicion. Vajza ime është në rritje, dhe unë, si shumë prindër, si
  ajo tashmë ka filluar të flasë, të kuptuar dhe analizuar. Zgjedhja
  metoda më e përshtatshme të zhvillimit të hershëm, unë kam qenë me fat për të
  përvojën e vet të sigurt se më shumë informata ajo
  kusht, aq më shpejt ajo zhvillon.


  Cilat janë teknikat për zhvillimin e fëmijërisë së hershme

  Pra, ju keni vendosur se ju dhe
  Para së gjithash, fëmija juaj është e nevojshme. Tani ju duhet të zgjedhin për
  favor të një metode. Nga përvoja personale, të njohur me disa nga
  ata, dhe unë do të doja të ftojë të gjithë lexuesit tanë të marrin në konsideratë këto Donlcc

  Metodat dhe të kuptoj se cila është mirë të përshtatshme për fëmijën tuaj.

  Sistemi i parë - Glenn metodë Doman,
  themelues i Filadelfias "Institutit për zhvillimin e përshpejtuar të fëmijës." Në
  zhvillimi i hershëm i kësaj teknike kanë shumë tifozë dhe kundërshtarët. Për
  Ka shumë të shkruara dhe të argumentuar, por, megjithatë, ajo mbetet një nga
  më efektive. Sistemi i arsimit i projektuar për fëmijë,
  prapa në zhvillim. Por le kjo nuk trembë ju, sepse këtë metodë
  përdorur gjerësisht dhe relativisht i shëndetshëm i plotë i fëmijëve.

  Bazuar në këtë metodë e perceptimit vizual. Për klasat e duhet
  Bëni ose blini karta të veçanta themed.

  Vetëm 10-20 copë.
  Në një fletë drejtkëndëshe e letrës (karton) është ngjitur mbi një imazh të caktuar
  temë. Figura të fortifikuara kufirin. Nën emrin e kornizës së imazhit
  letra të mëdha të kuqe. Çfarë kornizë dhe font të kuqe? Kornizë
  thekson foto në letër sfond. Por në qoftë se ka një foto të dallueshme prej
  background, kornizë dhe nuk mund të bëjë. Sa për ngjyrën, kjo është provuar,
  se receptorët më të bezdisshëm sy të kuq dhe në këtë mënyrë më shumë
  ndikon në lëvore cerebrale dhe informacionin
  më i paharrueshëm.


  Kartat duhet të tregojnë fëmijë për 1 e dytë, e quajtur përshkruar
  subjekt i saj. A keni nevojë për të shpenzuar sa më pak e një të mire

  humor. Dhe për të përfunduar para se ai është i lodhur.
  Merren kartat mund Doman me lindjen e një fëmijë. Duke parë
  fytyrë dhe ky mbishkrim, por edhe dëgjuan riprodhimin shëndoshë në
  fëmijë në imazhin e vonuar të kujtesës dhe emrin se ai
  shihet. Kështu, fëmija mund të mësohen jo vetëm objektet, por edhe
  alfabetike dhe numerike. Për këtë ka kartat e ndryshme me fjalë të
  Kompleksiteti (një grup i fjalëve me 4 letrave, 5, etj), si dhe kartat nga
  Numrat e ndryshme të artikujve, ku nënshkrimi është në formën e figurave
  të kuqe.

  Glenn Doman Metoda është mjaft e fortë për gjerësisht
  zhvillim, dhe kjo është e rëndësishme dhe interesante për fëmijët.

  Për shumicën prej nesh, duke qenë
  të vogla, të ndritshme refuzoi të marrë në shqyrtim fotografi të mira?

  Metoda e dytë, të cilën ne e konsiderojmë - një sistem i Maria Montessori.
  Ajo është e bazuar në faktin se fëmija duhet të zhvillojë në mënyrë të pavarur,
  duke treguar interesat e tyre dhe për të përmbushur ato. Detyra Adult - për të krijuar
  një mjedis që mund të përmbushin kërkesat e një fëmijë. Motoja M.
  Montessori - "Më ndihmo të bëj atë vetë!" Kjo nuk duhet të bëjnë
  diçka për fëmijën, duke vendosur një shembull. Nevojë për ndihmë fëmija juaj të vijë shumë
  për të zgjidhur problemin që ai kishte vendosur. Kjo ndihmon fëmijën
  të kuptojë se ajo është - një person është në gjendje për të zgjidhur problemet e tyre.

  Materiale për këtë sistem janë të shumta. Dhe ata janë të dizajnuara
  fëmijë për të parë atë është vënë automatikisht synimin për të arritur
  ai ose përndryshe identifikojnë veten bug në veprimet e tyre.
  Për shembull, lodër "ndarës". Me forma të caktuara, shtesat për fëmijë
  i lojëra elektronike e tyre.

  Nga ana tjetër, Boris P. dhe Helen A. Nikitin, kanë zhvilluar një metodë të zhvillimit të hershëm, i bazuar në një sërë lojëra edukative,
  që lejojnë fëmijët të mendojnë në mënyrë aktive, në mënyrë të pavarur të komplikojë
  Detyrat dhe, në fund të fundit, për të zhvilluar aftësitë e tyre, të cilat paraqitura
  natyra. Pjesëmarrja e prindërve në lojë është thelbësore. Një nga lojërat

  shpikur Nikitin ndihmon fëmijë të mësojë dhe mos harroni
  forma gjeometrike, si dhe zhvillim të nxjerrë këto shifra,
  të jenë imazhet më komplekse me forma të ndryshme gjeometrike
  (Për shembull, çdo kafshë me qarqet dhe ovals të madhësive të ndryshme).

  Nga vetë, metodë është e papërsosur, sepse për qëllim kryesisht në
  zhvillimi i logjikës dhe të menduarit abstrakt. Prandaj, ajo duhet të jetë e kombinuar me
  elemente të tjera të zhvillimit të hershëm. Ajo do të jetë lodra të dobishme
  Montessori dhe kartë Doman dhe "Cubes Zaitsev", i famshëm përreth
  Botërore.

  "Cubes Zaitsev" Unë do të doja të paguajnë një vëmendje pak.
  Ata mund të blihet, por ju mund të bëni vetë.

  Por më e rëndësishmja -
  Kjo nuk është vetëm cubes me letrat fëmijërinë tonë.

  Ata kanë të ndryshme
  ngjyra, madhësia dhe të shëndosha të ndryshme:

 • cubes të verdhë-ari shënuar letra zanoreve në fytyrat e cubes të ngjyrave të tjera - magazina;
 • në kube të mëdha bashkëtingëlloret në rrokjeve janë të theksuara në mënyrë të vendosur në fytyrat e pak - butësisht;
 • blloqe të shëndosha në% D
  0? Avisimosti në çfarë bashkëtingëlloret janë të përbërë nga në zare brenda të cilit dzenkayut pjesët metalike bien dakord - call (cubes blu); me një mbushje prej druri - bashkëtingëlloreve pa zë; shushurimës copa letre brenda cubes fërshëllen bashkëtingëllore (dhe këto "druri" cubes - kafe); dhe të gjitha menjëherë (metal, dru dhe letër) brenda kube me shenjat e pikësimit (kube bardhë).

 • Cubes Zaitsev të përfshijë qëllimet e gjuhës, për të filluar e tyre
  mund të përdoret për të mësuar fëmijët alfabetin, atëherë shpallë rrokje të luajë
  me atë në kuvendin e fjalëve. Pra cubes janë në gjendje të mësojnë tre-vjeçar
  Foshnja e lexuar vetëm disa lëndë dhe japin mësim vjeçar fëmijë
  shpallë të gjithë tingujt e alfabetit, dhe për këtë arsye në mënyrë të qartë dhe të saktë
  flasin.


  Nga përvoja personale ...

  Çfarë
  Sa për përvojën time personale. Për vajzën e tij të vogël, i cili në atë
  Ora ishte vetëm 4 muajsh, unë zgjodhi metodën Glenn Doman. Në
  duke krijuar grupin e parë të kartave mori me më pak se gjysmë ore, dhe
  detyra e parë çoi në fëmijën begatshme.

  Që në fillim të gjashtë muajve, fëmija më tregoni me gisht, e cila është tërhequr 5
  qarqet, dhe ku 2. Pastaj kemi përdorur kartat dhe lodra
  fruta, gradualisht duke lëvizur në objekte më komplekse.

  Kur vajza ime ishte një vit i vjetër, ajo lehtë mund të shpjegojë atë
  dëshiron currants zi. Lëre të ishte e papërsosur, dhe të shëndoshë
  formojnë ajo dukej si "Dërgoj vlerësojmë mondyu" Por ne (prindërit), mirë
  e di se shumica e fëmijëve deri në 2 vjet, pothuajse nuk ka folur.

  Përveç sistemeve të mësipërme Early Zhvillim Fëmijëria,
  ka shumë të tjerë. Por gjëja e rëndësishme nuk është teknikë, dhe tuaj
  qasje unike për zbatimin e saj.

  Sepse çdo fëmijë të vërtetë
  Personaliteti dhe trajtojnë atë veçanërisht e nevojshme. Merrni fëmija juaj
  pak për kohën e tij të çmuar dhe nuk kanë kohë për të parë përsëri si ai
  Ju do të jetë i befasuar me rezultatet!

  Informacion nga artikullin "e zhvillimit të hershëm fëmijë".