Pelte mbretërore për të ndihmuar nënën e re
Shiko të fiziologjisë. Shtatzënia dhe lindja bëjnë trupin e një gruaje për të punuar në kufirin e kapacitetit të tij. Edhe në qoftë se disa ditë pas lindjes nëna mendon se ajo është e plotë të pushtetit - një ndjenjë të rreme. Ajo duhet të jetë 3-4 muaj për një grua shëruar plotësisht fizikisht dhe u përdorur për të ngarkesës së re - të kujdesit, të ushqyerit, baby veshur. Mbrojtja imune në periudhën pas lindjes është gjithashtu jo deri në par (sepse tërë shtatzënia është reduktuar imunitetin, për të mos e privojnë fetusin), dhe një i rëndësishëm, megjithëse fiziologjik, humbja e gjakut gjatë lindjes dhe pas. Çfarë tjetër ndikon në shëndetin e nënave në periudhën pas lindjes?

Shpesh është e pamundur për të fjetur si më parë. Dream bëhet e përhershme, të përgjegjshme ndaj lëvizjeve të foshnjës, natë ka për të zgjoheni dispozitë. Laktacionit gjithashtu krijon një barrë mbi trupin e nënës.

Psikologjikisht përshtatur për të ndryshuar, shumë e lehtë. Në muajin nënë e re mund të shikojnë se gjendje e dëshpëruar janë të ashtuquajtura "gjendje e dëshpëruar pas lindjes": çdo gjë duket e pakuptimtë, gri, përgjegjësitë e reja tepër të rënda, dhe gëzimin e jetës së lirë - humbur përgjithmonë. Në raste të tilla, gruaja shpesh rekomandohet të largohet nga shtëpia pa e foshnjës, bëjnë pamjen e tyre dhe mos harroni interesat e vjetër, plotësisht të ngrënë dhe për të marrë vitamina.


Sigurisht, me rritjen e foshnjës janë të gjitha problemet, shëndeti fizik dhe energji gradualisht kthehej nëna të mësohen me ritmin e ri të jetës - por sa e trishtueshme nuk gëzojnë plotësisht ditët e para dhe javë të jetës baby, më e rëndësishme, interesante, shumë të pritur! Periudha Postpartum mund të përshkruhet me një fjalë vëllimshëm - adaptim. Ky adaptim fëmijë në jetë jashtë bark, përshtatjen mom në mungesë të shtatzënisë deri laktacionit, biznesit të ri, gëzimet dhe vështirësitë e reja.

Çfarë, përveç mbështetjen e familjes i dashur, ne mund të ndihmojë veten në këtë "kohë të ndryshimeve"? Mjekësia aplikohet në raste të tilla barna të veçanta të quajtura adaptogens që ndihmojnë të përmirësuar punën, rezistenca ndaj stresit, ndikimet negative mjedisore, përmirësojnë imunitetin.

Adaptogens ndihmojë të përballen me periudhën e rimëkëmbjes më të shpejtë dhe më efikase, qoftë lëndim, sëmundje ose stresi. Vendosja e adaptogens dhe në periudhën pas lindjes.

Çfarë duhet të ketë asnjë përgatitjet për një nënë e re, veçanërisht nëse ajo është e ushqyer fëmijën tuaj? Para së gjithash, natyrore. Një nga adaptogens më efektive natyrore janë Hrindeks apilak, mbretërore (amtare) pelte. Kjo është një përbërje dhe funksione substancë e mrekullueshme punëtor bletët të prodhojnë për të ushqyer larvat bletë mitrës dhe më vonë në kohën e hedhjen vezët e saj. Getting vetëm pelte mbretërore, të larvë 5-6 ditë rrit peshë disa herë - ju mund të imagjinoni se si apilak Hrindeks ushqyesve të pasur!

Studimet e pelte mbretërore tregoi rezultate interesante: Hrindeks apilak shumë mënyra të ngjashme me colostrum grave dhe qumësht. Ajo është e pasur me proteina dhe amino acidet lehtë tretshëm, duke përfshirë 10 esencial; karbohidratet në të janë fruktozës dhe glukozës (sheqerna të njëjtë si në mjaltë); yndyrë apilak Hrindeks rreth 5%. Proteinat dhe yndyrna apilak Hrindeks kanë pronat antiseptik dhe antibacterial.
Në pelte mbretërore përmban enzima - një substanca unike bioactive që ndihmojnë tretjen (ato janë të përfshira në qumështin e nënës dhe e vendosi atë mënjanë nga përzierja e qumështit). Përbërja apilak Hrindeks në vitamina dhe minerale të pasura, ka pothuajse të gjitha të nevojshme emrat e tyre, të cilat shpesh janë të vështirë për të marrë nga ushqimi.


Në mënyrë të ngjashme, rezultatet e studimit treguan se duke marrë apilak Hrindeks për 2 javë mund të përmirësojë laktacionin 1,5 herë në krahasim me konvencionale. Në 3-4 ditë një rritje në vëllimin e qumështit të gjirit nga 30-60 ml secila të ushqyerit, dhe në disa raste deri në 120 ml.

Si ka një përbërje të pasur të pelte mbretërore në futje e kursit në periudhën pas lindjes?

 • Përmirëson formimin e gjakut, përshpejton restaurimin e vëllimit të fluksit të gjakut, ndihmon në normalizimin hemoglobinë dhe parametrave të tjerë të gjakut;
 • Ajo stimulon metabolizmin, ndihmon për të hequr të lëngshme tepërt, produkte metabolike;
 • Ajo përshpejton rigjenerimin e indeve të kanalin e lindjes nëse ka pasur shkelje në rrjedhën natyrore të punës;
 • Nëpërmjet forcues i përgjithshëm dhe veprimit vasodilator dhe përmirësimin e furnizimit me gjak të gjirit, përmirëson rrjedhjen e qumështit të gjirit dhe laktacionit rritet;
 • Përmirëson disponimin dhe tonin, përmirëson efikasitetin, sjell nënë e re ndjenjë "vyspanosti";
 • Rikthen nivelin e imunitetit natyror dhe ndihmon në mbrojtjen kundër infeksioneve akute virale respiratore dhe të zorrëve.
 • Propyl apilak Hrindeks Natyrisht, shumë gra raportojnë jo vetëm të përmirësojë gjendjen e tyre të përgjithshme, por edhe i kushtoj vëmendje të rrumbullakosura faqeve fëmijën: një efekt pozitiv prej pelte mbretërore në laktacionit di edhe gjyshet tona.


  Një nënë pleqsh, ndërsa duke marrë apilak Hrindeks duhet të jetë i vëmendshëm për të dy gjëra: jo "peretonizirovat" veten dhe nuk shkaktojnë çrregullime të gjumit; mos humbasë shenjat e rralla por ende e mundshme të një fëmijë alergjik të produkteve të bletëve (p.sh. në formën e skuqje të lëkurës). Contraindications të tjera për të marrë pelte mbretërore atje.

  Apilak Hrindeks nuk e bëjnë atë punë për nënën time, por ajo do të shërohen fuqinë e tyre për jetën e foshnjës ishte një gëzim!