Nënat e mitur


 • Pjekuri fiziologjik
 • Lindjes herët fëmijë
 • Llogarit dorën tuaj
 • Ajo është "i gatshëm" për seks që nga periudha e parë?


 • Pjekuri fiziologjik

  Sound djalë i njohur dhe vajzë e duan njëri-tjetrin ... dhe kështu fort se kishte një fëmijë. Ata mund të jenë të mirëpritur, nëse jo për një gjë - ata janë të dy të mitur. Çfarë mund të thuhet në këtë rast? Sad por e vërtetë: pjekuri fiziologjik është arritur qysh në 12 vjet, dhe social - vetëm 18. Dhe "pjekuri" psikologjik


  Pas të gjitha, çfarë është që të jetë rriturit? Kjo është - të përgjigjen për veprimet e tyre vetëm nuk zhvendoset përgjegjësinë për të tjerët.

  Dhe çfarë një vajzë dëshiron të jetë një nënë shembullore, dhe se i dashuri i saj është i martuar - nuk është një shenjë e gatishmërisë për një të rritur, jeta "e madhe". Pra, flasim për të rinjtë dhe 16 mjaft të ndjeshme - adoleshentët lindjes rriten shpejt. Por spekulime dhe jeta e vërtetë - janë dy dallime të mëdha


  A mendojnë ata për ndonjë gjë tjetër, por synimet e mira? Fakti se lindja në atë moshë - kjo nuk është një kile rrush të thatë për nënën dhe fëmijën? Në qoftë se ata mund të pavarur të rritur këtë fëmijë? Rreth kush do të financojë këtë edukim? A gjithkush mund ta bëjë këtë?


  Për trupin e një vajze të re 17 dhe lindjes dhe abortit - një stres të rëndë, është po aq e papranueshme varianty.Takovo sipas mjekëve.


  Dhe opinioni publik në pajtim me të. Ne gjithashtu nuk mund të humbasë faktin se në një moshë të tillë të rinj është jashtëzakonisht e vështirë për të kuptuar "tuaj" A ka ky person. Por gjithkush ka të drejtë për pjesën e tyre të gabimeve. Gjëja më e rëndësishme është që të mos dëmtojmë të tjerët: gabimet tuaja - kjo është vetëm problemi juaj, dhe askush nuk ka të përgjigjen për to, përveç ju.  Lindjes herët fëmijë

  Shënim - kjo nuk është për martesë. Bëhet fjalë për një lindje të hershme. Në fund të fundit, nëse dikush u takuan njeriun e tij në atë moshë - pse të ndaluar diçka? Pse nuk jetojnë së bashku dhe të regjistrojë nëse janë apo jo ky është rasti zyrtarisht - kjo është si ju pëlqen (më e rëndësishmja në këtë rast, të dyja i pëlqente të njëjtat gjëra, apo jo obereshsya konflikt).
  Përkthehet në realitetet e jetës: i martuar 17 vjet - krejt normale, kështu që - mirë, trupi i pjekur. Por mbajnë fëmijët - është më mirë të mendojnë për disa vite për të jetuar së bashku dhe për të fituar besimin në të ardhmen. Ndryshe - në rast të dështimit në marrëdhëniet - ajo do të jetë ende gabimet e tua, por ata do të paguajnë për jo vetëm ju, por edhe fëmijë dhe prindërit tuaj


  Përse prindërit? Dhe kjo nuk është shumë e qartë se si ne mund të flasim për pavarësi të rinj (15-17 vjeç) nënë, në qoftë se të dy materialisht dhe moralisht varet nga njerëzit e tjerë - prindërit, babai i fëmijës? Çfarë njeriu nuk do të thonë, por personi përgjegjës vjen vetëm në qoftë se nuk pret që të zgjidhin problemet e tyre njerëz të tjerë.

  Vajzë në këtë moshë ajo nuk është në gjendje, si në qoftë se ajo nuk duan të besojnë të kundërtën - kjo vetëm samovtiha. Në fakt, ajo ulet në afërsi të qafës, dhe ky akt - për të marrë shtatzënë, veçanërisht - lindjes - është e papërgjegjshme për familjen dhe për fëmijën e tij shumë. Edhe pse i ngjashëm në asgjë ndjeshmërisë nuk themi me zë të lartë.


  Gruaja përgjegjës për lindjen e fëmijëve, arsimimin e tyre, fati i tyre në të gjitha, dhe kjo duhet të kuptohet se ka. Llogarit dorën tuaj. Dhe forca e atyre që janë të gatshëm për të ndihmuar - ata gjithashtu duhet të vlerësojë me urtësi. Prindërit nuk zgjasin përgjithmonë!  Llogarit dorën tuaj

  Kjo është një gjë nëse ajo donte të kopshtit për fëmijën, dhe rritur një herë në moshë për të lindur dhe / ose u takuan dashurin e saj, i bërë ëndrrën e tij.

  Ajo është vetë-realizim, dhe në qoftë se ndërsa gjithashtu mësim-duke punuar, financiarisht i pavarur - të përsosur! Ju mund të them - po, ajo është një person i suksesshëm. Dhe një këngë krejtësisht të ndryshme në qoftë se ajo nuk e ka ruajtur, "fluturoi", dhe tani i dha vetë e vë atë në një aktiv ... Ajo është, sorry, nuk e parazgjedhur është mendim i dëshiruar


  Sigurisht, jo të gjitha gratë që kanë lindur herët, përzihen dhe quajtur budalla. Por jo vetëm njerëz të përgjegjshëm - 90% të rasteve. Këto ditë, kur e di edhe për klasën kontraceptive, kjo është veçanërisht e vërtetë.


  Pra, detyra e prindërve - jo në kohë për të marrë mbi abortin, por kjo ka të ngjarë të sjellë fëmijën për të pjekur si vajzat dhe djemtë.

  Rastësisht, kjo është gjithashtu një problem, sepse paralelisht me mënyrën vajzat pellushi truisms si "Ruaje nderin e rinisë së tij," dhe djemtë - në të kundërtën, se mitet ushqyer në mënyrë paradoksale në lidhje me korrektësinë e sjelljes macho të llojit: "Unë erdha, pashë, unë pushtuar ..." .


  Me pak fjalë, një vajzë e re në çdo rast këshilluar për kokë për të menduar kështu. Por në qoftë se pyetja e kthen atë në një të ri i cili ofron seks, veçanërisht të pambrojtur (ose edhe shantazh ose i gabuar, ose të ikje sepse marrëdhënia jonë jo serioze), ju mund të jeni i sigurt - do të jetë një humbje e vogël. Kjo qasje është shumë elokuencë përshkruan personin.  Ajo është "i gatshëm" për seks që nga menstruacioneve parë

  Në ditët e sotme, gjerësisht promovoi idenë se ajo është "e gatshme" për seks që nga periudha e parë. Në një farë mase - po, por jo aq e thjeshtë. Po, vajzë dëshiron që të ketë dashuri në 12 vjet. Dhe, edhe më herët. Por jo në kuptimin që investon në fjalë modern shoqëri. Vajza ishte 12 vjet më i vjetër shpesh vetëm dëshiron puthjet, këto janë tiparet e seksualitetit femëror: 16 vjet vajzë dëshiron ai psherëtin, psherëtin, platonike marrëdhënie, adhurimin, lule, poezi dhe gjithë dhunti e romantike që rrethon konceptin e "dashurisë" dhe "marrëdhënie mes burrë dhe një grua. "

  Një akt seksual si e tillë ajo nuk dëshiron, dhe rrallë vajzë nën 16 me të vërtetë në gjendje të ketë një orgazmë, nuk ka kjo zonë, të gjitha vjen më vonë.


  Por "refleks tufë" (dmth, pranoi "mjedis" vajzat doganor) dhe pompuar mediat e një ide të çoroditur të vajzës së përsosur cili model hypersexuality mashkull - dua çdo kohë, kudo dhe, natyrisht, të fillojnë jetën seksuale si ishte vetëm menstruacioneve parë - e gjithë kjo e bën vajzat nuk jetojnë ashtu si ju dëshironi, si dhe të "pranuar". Që përdoret për të bërë për të humbur virgjërinë e saj me burrin e saj - dhe të gjithë u përpoqën të përgjigjen. Tani konsiderohet të jetë një virgjërinë rikthim - dhe përsëri, të gjithë duke u përpjekur.
  Pak pyet: "Dhe unë, ja, unë personalisht, nuk i riu ka nevojë për seks tani? Pleasant? Është me të vërtetë e rëndësishme për mua në qoftë se ju doni të ruajtur vetëm në kontekstin e marrëdhënieve me një njeri dhe pranimit të rinj subjekt për të shkëmbyer pikëpamjet me "përvojë" është një vajzë? "Pyetni ndonjë vajzë dhe 17 në qoftë se ajo merr kënaqësi nga seksi - dhe se si të përgjigjem atë! Ndërkohë, sipas statistikave, vështirë se një e treta e vajzave nën 18 me të vërtetë orgazmë (tashmë 21 vjet pamja ndryshon në mënyrë të konsiderueshme, dhe vetëm një përqindje e vogël mbetet pas akullt 25-30). Kjo është - që është, trupi ka pjekur. Përsëri, sipas statistikave, vajzat, shumë shpejt hyri në seks (në 12-15 vjet) janë më shpesh akullt sesa moshatarët e tyre që e bëri atë "në kohë."
  Megjithatë vajzat në rrëfehem time të jetës në këtë mënyrë, sidomos të rinjtë. Shtrirë, prandaj - për të "si gjithë të tjerët." Për të "Joneses." Në të vërtetë, dilema tipike adoleshente: nga njëra anë, është jetike që të qëndrojmë nga ana tjetër - në mënyrë të barabartë vital - për të qenë "i njëjtë"


  Në fakt, hyrja në fillim në shfaqje seksi, mbi të gjitha, mungesa e pranimit emocional te të rriturit (familjare) dhe kolegët (duke përfshirë edhe miqtë). Nedolyublennoho, mungesa e dashurisë dhe mirëkuptimit, sinqeritet në familje (përndryshe ajo do të shpjegohet për prindërit në lidhje me seksin e hershëm dhe pasojat e tij - dhe ata besonin se do!) Ngrohjes ndjekje nedodane shtyn vajzat në shtrat aq herët.

  Dhe zakonisht, vajzat vuajnë fiasko me këto "marrëdhënie", sepse ata nuk janë të gatshëm për ose fiziologjikisht apo psikologjikisht. Kështu ata shkaktojnë plagosje për veten e tyre, obkradayuchy dhe trupin tuaj dhe ndjenjat tuaja.


  Me pak fjalë, duke përmbledhur, mund të themi, fëmijë - ajo është e madhe. Është e madhe. Por fëmijët e lindjes për të rriturit dhe jo fëmijët


  Informacion nga Natalia neni Protsenko "nëna të Mitur - tendenca e kohës apo një gabim i shoqërisë?"