Nënat e reja dhe gjyshet e rinj


 • Një nënë e re
 • Gjyshe Rinj


 • Një nënë e re

  Vidnesetsya rrallë nënë në minutat e para gëzimit të faktit se vajza e saj i ri ishte shtatzënë. Në shumicën e rasteve, reagimi i parë është agresion dhe akuza. Por le kush duhet fajësuar?


  Ndoshta kjo ka kuptim për të atribuojnë fajin për disa çështje - por se zgjidhja e problemit ajo nuk ka ndihmuar. Por në qoftë se nëna duhet gjetur fajtor (të themi, për të hedhur jashtë agresionin e tyre mbi të) - mirë, le mom shikoni në pasqyrë. Si rregull, nga paaftësia e nënës së tij për t'u angazhuar në dialog me vajzën e tij nga analfabetizmi psikologjike e nënës së saj, e cila është duke u përpjekur për të zgjidhur problemet e tyre nga bijat dhe ankth psikologjik lind vajzë disi provokuar faktin e shtatzënisë hershme.


  Dhe ishte - dëshmi kryesor që nëna dhe vajza nuk ka mirëkuptim reciprok, besim dhe një gjuhë të përbashkët. Ata në mënyrë të hapur të huaj dhe ndoshta edhe disi armiqësor me njëri-tjetrin.  Gjyshe Rinj

  Për më tepër, nëna agresion shpesh ka implikimet e mëposhtme i pandërgjegjshëm "prishur pronën time", "unë nuk jam i gatshëm që të ketë nipër e mbesa", "si guxoj ju të ndryshojë diçka në jetën time pa lejen time!"


  Prandaj, kur vajzat në këtë situatë, ajo është e rekomanduar për të filluar me një vizitë në gjinekologu, nënat e tyre treguan për herë të parë për të vizituar një terapist. Sepse, për fat të keq, shpesh argumentet e nënes sime obryazhenye në më se më është rroba të mirë bazuar në problemet e saj të pandërgjegjshme dhe komplekse.


  Për shembull, në qoftë se nëna, pavarësisht nga të gjitha të dhënat objektive, pa hezitim thotë se "abortin dhe vetëm abortin" (madje edhe kur koha nuk i ka lejuar) - kjo mund të jetë shkaktuar, për shembull, e njëjta ngurrimi i fshehur për t'u bërë një gjyshe (sepse në qoftë se një vajzë mori shtatzënë 15 vjet, nëna e saj vetëm 35-40). Ose një tjetër: "Le vajza ime kurrë të bëhet një nënë, edhe pse ajo do të jetë gjithmonë i vogël, dhe gjithë jetën time unë mund të sjellë atë" (kjo është kur të gjithë vetë-pohim i nënës - roli i saj nënës, dhe duhet të jetë një bijë i rritur - Mami jeta e pakuptimtë). Dhe pastaj kjo: "Le mjekët vajza do të dëmtojë, do të dinë se si të mos dëgjojnë nënën time."
  Por ajo gjithashtu ndodh që nëna ime kokëfortësi këmbëngul "do të mbajnë" - pavarësisht nga patologji të mundshme apo vajzë psikologjikisht papjekur, jo edhe se, për shembull, se shtatzania ishte rezultat i dhunës ... Ajo është gjithashtu këmbëngulja e nënës sime kryesisht palogjikshme, dhe implicite mund të thotë, për shembull, si vijon: "Le vajza ime të lindur, lidhin duart e tij dhe mbetet e varur mbi mua përgjithmonë." Ose: "Unë do të duhet rastin të qortojë vajzën fëmijën si provë e marrëzi e saj të bëra për të më nuk guxojnë të bëjnë asgjë pa lejen time." Dhe pastaj të gjithë të mom ofron qëllime të mira për të nxjerrë fëmijën e palindur si tij - por me një "incestit neseksualnoho" të tillë të thellë poshtë dëshiron të bëjë vajzën e vet e motrës së tyre foshnjës (dhe të vënë të dy në një bar moshe) dhe përveç kësaj edhe të provojë " ju janë pronë im, ju në përgjithësi nuk mund të jetë çdo gjë tuaj dhe bijtë tuaj gjithashtu e mia ".
  E gjithë kjo, natyrisht, mjaft tronditëse, por për nënën time dhe ajo është e rekomanduar për të vizituar një terapist për të hequr qafe të këtyre motiveve - pa ndjenja dhe jo e favorshme për një zgjidhje të arsyeshme. Dhe liruar nga "të mirave" të tilla mami mund (nëse dëshirojnë) që të bëhet një mik i ngushtë i vajzës së tij. Në përgjithësi, siç e dini, situata ekstreme shpesh sjell pjesëmarrësve të tij të drejtpërdrejtë; natyrisht, nuk ka çmim i tillë do të shkojë nënën e konvergjencës dhe vajzën, por, siç e dini - më mirë vonë se kurrë!

  Informacion nga Nicholas Naritsyna artikullin "shtatzënisë hershme"