Pak Mama


 • Tragjedia e shtatzënisë teen
 • Shkaqet e teen shtatzënisë
 • Si të sillen në këtë situatë për fëmijët dhe prindërit


 • Tragjedia e shtatzënisë teen

  "Puna up", "solli në buzë" - këto shprehje nuk është në veprim; por në qoftë se qëndrimi e të gjithë shoqërisë për fëmijët jo legjitim në shekullin e njëzetë ka ndryshuar në mënyrë dramatike, në rastin ku një nënë e re të vërtetë të kthehet sfidues i ri - jo ende arritur moshën e rritur, ajo shpesh do të sjellë atë vetëm dënim.

  Në mënyrë paradoksale, megjithatë, dhe këtu opinioni publik mbetet i njëjtë: shoqëria moderne e cilëson si një anomali që për shekuj me radhë konsiderohej normë - martesat e hershme dhe mëmësia në fillim; kujtohet se si nëna thotë trembëdhjetë Juliet "më pak vjet se ju / ata bëhen nëna në Verona, / Dhe unë ende do të lindi ..." stereotipi Publik ndoshta mund të shprehet si (!): rrituri, grua të pjekur, madje i vetëm "lindi veten e tyre," peshonte forcën dhe aftësitë e tyre, dhe e ka pranuar përgjegjësinë për edukimin e fëmijës; trembëdhjetë, gjashtëmbëdhjetë Girl "fluturoi" për shkak të prishjes së saj, korrupsionit dhe fëmijë tani përpiqet për të vënë në prindërit e tij e qafës ... edhe në qoftë se ajo martohet, gatishmëria e babait të ri të ndarë me nënën e tij në lidhje me kujdesin e fëmijëve të vogël për të ndryshuar: është në gjendje teen të mbajtur familjen!

  Këto pak vite, hendeku midis arritjen e shkallë të ndryshme të pjekurisë - fizike nga njëra anë dhe sociale dhe intelektuale - në anën tjetër, duhet të seksualitetit të adoleshentëve (të dy private dhe manifestimet e tij - e shtatzënisë në fillim) është jo më e rëndësishme se famëkeq "anomi" dhe borxhit shoqëria moderne - veçanërisht për të kuptuar fenomenin e vetë si një problem serioz social që kërkon një studim të plotë dhe zgjidhje të integruar.


  Në aspektin social, shtatzënia e hershme quhet fakt gatishmërisë një fëmijë të vogël vajzë (e cila është arsyeja pse ky fenomen është quajtur shpesh shtatzënisë adoleshente).


  Por urgjenca e situatës nuk është se nëna nuk ka mbushur moshën zyrtare!


  Problemi është: kjo shtatzënisë në shumicën e rasteve shkaktohet nga probleme të ndryshme të vajzës ose mjedisin në të cilin ai jeton, dhe për këtë arsye nuk synojnë lumturinë e një fëmije.  Shkaqet e teen shtatzënisë

  Besohet se tragjedia i teen shtatzënisë është se bota (dhe sidomos prindërit dhe shoqëria) larg nga të rinj shtatzënë. Por në fakt kjo "botë" larg nga vajzë e gjatë përpara, dhe në qoftë se ju doni, shtatzënia është shpesh pasojë e kësaj, jo shkaku!


  Këtu është një listë e arsyet kryesore për këtë situatë (jo duke sjellë rendin e tyre statistikore, thjesht renditur opsionet e ndryshme).
  Përdhunim


  Duhet të theksohet se shumica e këtyre dhunimeve të përkushtuar jo freaks dhe miq dhe të njohur (nganjëherë nëna ime). Por edhe në qoftë se vajza?
  ?-I riu ishte viktimë e një të huaji sulm - pastaj përsëri, ajo që ishte, për shembull, një në orën fund të rrugës? Ajo kope shtëpi dhe ajo iku nga "rehati në shtëpi" e tij? Ose prindërit fillimisht indiferente ndaj fatit të vajzës së tij, dhe ata i mësoi asaj bazat e sjelljes të sigurt? Përveç kësaj, pas përdhunimit nuk janë marrë masat e nevojshme parandaluese - kryesisht sepse vajzë disi nuk arriti të tregojë prindërve në lidhje me çfarë ka ndodhur asaj  Sjellje "Risky"


  Vajzat më shtatzëna të cilët "janë të lidhur me kompaninë e keqe." Por teen merr në këto kompani përsëri sepse, duke qenë vetëm në familje dhe shoqëri dhe hodhi poshtë, fillon, së pari, shikoni për "mirëkuptim" kudo që të jetë e mundur, dhe së dyti, në mënyrë të pandërgjegjshme të zgjedhur më të rrezikshme (ose, me fjalë të tjera, drejtuar vetëvrasjeje) llojin e sjelljes. Dhe vajzë që e kalon kohën në kompani të tilla si në qoftë se nuk është më për të ruajtur shëndetin e tyre dhe jetën e tyre. Prandaj, nuk është veçanërisht e shqetësuar për pasojat e këtij komunikimi


  Shtatzënia në errësirë


  Shpesh, edhe në tanë shkolluar vajzat e moshave të vërtetë nuk e di se çfarë ata po bëjnë.

  Shpesh mbështeten në "më shumë përvojë" partner, veçanërisht në qoftë se ajo 14 dhe ai 16 deri ... dhe duke u dhënë në këtë drejtim vetë, vajza do të jetë në gjendje të marr kontracepsion efektiv nuk e lidhin me dështimet e fundit në afërsi të hënës, dhe një rritje në bel njeh nevojën për të nënshkruar në një dietë ... Pra, "ra" e shtatzënisë adoleshente - një rezultat i mungesës së cilësisë, edukimit seksual në mendime, si dhe duke përfshirë edhe mundësinë e dialogut mbi këtë temë në familje.


  Shtatzënia "planifikuar"


  Në mënyrë tipike, një vajzë duke u përpjekur për të trajtuar në këtë mënyrë problemet e tyre psikologjike. Në veçanti, të miratuar vlerën e vet ("Askush nuk ka si unë, edhe unë mund të lindë një fëmijë, ai do të më dojë") ose të shprehur protestë kundër prindërve të shfrenuar sverhopeka Elizabetën përsëri, psikologjikisht dëgjojnë ("Mami, si tjetër për të provuar ju se unë jam një i rritur dhe unë ngre mjaft?

  "). Është e qartë se dialogu duke përdorur metoda të ngjashme jokonstruktive, përveç faktit të shtatzënisë vajzave të tilla - nuk ka prova për "moshën e rritur", por më tepër infantile (ajo nuk është pjekur mjaft për të menduar për pasojat e veprimeve të tyre dhe përgjegjësinë për ta ...).


  Mjeshtër i panjohur holandez në 1500 nuk e konsiderojnë ose e keqe ose e çuditshme për të Madonna e tij të modeleve me shumë të rinj. Tillë një herët (nga standardet tona) perceptuar lehonisë nga shoqëria si normale.  Si të sillen në këtë situatë për fëmijët dhe prindërit

  Situata e shtatzënisë në fillim mund të quhet ekstrem (veçanërisht në qoftë se një vajzë ka për të marrë një vendim të vetëm).

  Dhe këtu, si në rastin e ndonjë rreziku, ne mund të japim udhëzime të qarta se si dhe çfarë të bëni.

 • Nëse dyshoni se një shtatzëni shpresoj se çdo gjë do të zgjidhë, siç e dini, stupid. Është më mirë që të konsultoheni me mjekun. Nëse mjeku fjalë për fjalë në derën tregon pa kushte "për të ardhur me nënën e saj", - ju duhet për të gjetur një mjek tjetër. Sigurisht, shpenzimet ndërhyrje serioze mjekësore pa pëlqimin e prindërve nuk do, por mjeku i mirë të paktën të mësuar situatën dhe për të ndihmuar një pacient i ri të përgatiten për një intervistë me nënën e tij, kur ajo nuk mund të jetë pa të.
 • Nga rruga, nëse një vajzë u përball me një situatë të asaj ekspertë ajo në parim nuk janë serioze, lexoni morali soromlyat, poshtëruar, ajo mund të kthehet në një nga qendrat e krizës, me personel me këtë problem.

  A mos presin se do të vendosë për atë se çfarë duhet të bëni (dhe kjo nuk është e nevojshme), por që të ndihmojë në marrjen e informacionit për të marrë vendimet e tyre dhe duhet të ketë.
 • Nëse shtatzënia është e konfirmuar, atëherë ajo duhet të jetë fati adresuar gjerësisht. Është e dobishme që të kërkojë pikëpamjet e jo vetëm gjinekologu, por edhe një terapist, doktor i këshillimit mjekësore dhe gjenetike, avokat, punonjësve socialë dhe psikoterapistëve (ose psikolog). Për më tepër, është e rëndësishme për të gjetur një konsulent që mund të bëjë gjykime të bazuara në fakte objektive dhe jo në besimet e tyre. Por edhe konsulentët më objektive ende ndoshta nuk konvergojnë në mendje!

  Secili do të japin argumentet e tyre. Detyra e vajzave - të gjitha për të dëgjuar, dhe pastaj peshojnë "pro" dhe "kundër" dhe mendoni për atë më. Fatkeqësisht, shumë nëna të reja nga ana e kohës shtatzënia e saj është ende vetëm nuk kanë mësuar të mendojnë dhe të bëjë konkluzione logjike ... Në fakt, shtatzania e hershme - në shumë mënyra dhe dëshmi e këtij fakti. Por intelektualisht të pjekur dhe mund të filloni tani - siç thonë ata, nuk është shumë vonë.
 • Kur të marrë parasysh të gjitha opinionet duhet të përpiqet për të përjashtuar nga "lista e ekspertëve" të cilët, nuk qenë një profesionist në këtë fushë mund të hapur "presion" dhe e bëjnë të mos marrin zgjidhje adekuate.

  Ajo mund të jetë miqtë, të afërmit, etj Dhe kjo nuk është blasfemi dhe trishtim, më i njëanshëm në këtë drejtim mund të jetë ... nënë njerëzor.
 • Informacion nga Nicholas Naritsyna artikullin "shtatzënisë hershme"