Njerëzit me sindromin Asperger, mjekësor


 • Nga historia ...
 • Njerëzit me sindromin Asperger

 • Nga historia ...

  Jackass, i mërzitshëm, funny - shpesh
  etiketat e tilla fsheh dallimet reale lindur me të dy
  pikat e forta dhe dobësitë e saj.

  Në 1940
  vjet psikiatër austriak Hans Asperger fëmijë përshkruara që
  ka probleme të mëdha në komunikim, pavarësisht normal ose ndonjëherë
  edhe inteligjenca shumë e lartë. Aspergerit vetë i quajtur ato "pak
  profesorë ". Edhe pse i Aspergerit ka punuar një kohë të gjatë, koncepti i
  "Sindromi Asperger-it" është përdorur gjerësisht vetëm në fundit
  vjet, shumica e njerëzve, madje edhe profesionistët nuk janë të vetëdijshëm për këtë.

  Sindromë
  Aspergerit s - një pjesë e të ashtuquajturës "spektri autistik". Por në qoftë se ai
  Autizmi është i lidhur me një vonesë të fortë të folurit dhe i mrekullueshëm
  Dallimet, sindromi i Asperger - një lloj i autizmit në shumë
  Formulari "Soft".

  Që nga fëmijëria, njerëzit me sindromin Asperger ndihen
  ata janë shumë të ndryshme nga të tjerët. Në shumë nga tregimet e tij
  thonë se ata e shohin veten e tyre qytetarët e huaj nga një planet tjetër që
  duhet të kuptojnë Earthlings pakuptueshme doganore. Dallimet e tyre edhe
  pranuar rrallë nga të tjerët: për shembull, shumica e fëmijëve me
  Sindromi Asperger janë nënshtruar ngacmimeve sistematike në shkollë.  se shumë prej tyre janë mbi inteligjencës mesatare dhe shumë të zhvilluar
  menduarit logjik.
  Për shembull, është e mundshme që sindromi i Aspergerit
  mavsya e Albert Einstein, ish humbesit në shkollë dhe i famshëm
  mosdashje e aktiviteteve sociale, si dhe shumë të tjera të mirë-njohur
  njerëz të së kaluarës.

  Shkaku i sindromi i Asperger, si të gjitha variacionet
  spektrit autizmi - Karakteristikat gjenetike lindura. Sipas
  të dhënat e fundit, që i përkasin spektrit autistik përcaktuar
  disa gjene. Ajo nuk është një sëmundje që mund ose duhet
  "Kurë" ose "fix" - është pjesë e personit njerëzor që ka
  pro dhe kundër.


  Njerëzit me sindromin Asperger

  Njerëz
  me sindromin Asperger kanë një perceptim të ndryshëm nga shumica
  njerëz. Dallimet në të menduarit dhe vështirësi në që kanë të bëjnë kryesisht
  për shkak të faktit se informacioni nga shqisat trajtohen ato
  i ndryshëm.

  Çdo person me sindromin Asperger kanë tyre
  Karakteristika ndjenjat. Për shembull, disa shumë të ndjeshëm ndaj të mprehtë
  Dashuri, të tjerët - nuk mund të qëndrojë ndezje se askush por ato
  shënime, dhe të tjerët - nuk mund të kuptojnë kur ata janë të uritur dhe kur jo.


  Shumë
  ndikim të qëndrueshme në shqisat çon në "prek
  mbingarkesë "- një person humbet aftësinë për të punuar është

  nervoz, apo, anasjelltas, bie në një mpirje. Man Syndrome
  Aspergerit e rëndësishme për të mësuar për të kontrolluar sasinë e informacionit ndijor për të
  shmangur bllokimet e trafikut dhe të shërohet në kohë.

  Shumicë
  njerëz gjatë marrëdhënieve 95-97% të informatave të marra nga "gjuhën e trupit" dhe
  intonations e një personi tjetër, megjithëse nuk e kuptojnë atë. Njerëzit me sindromën
  "Të verbër" Asperger-së në lidhje me gjeste të tjerëve dhe nuancat e fjalës, kështu që
  vëreni vetëm atë që është thënë dhe fjalë për fjalë.
  Për shembull, një person nuk mund të ndjehen kufijtë trupore të njerëzve të tjerë dhe të qëndrojë
  shumë të afërt, fjalë për fjalë "kanosës" mbi folësit, dhe duke shkaktuar që

  acarim.

  Çdo situata sociale, sidomos të huaj,
  shkaktojë të tillë personi "mbingarkesë ndijor" lodhje. Të tjerët
  njerëz fjalë për fjalë "load" e tyre, jo sepse ato janë diçka
  mospërfillës, por thjesht sepse load komunikimi shqisat. Po
  se partia në një fushatë apo një klub nate për shumicën e njerëzve
  Spektri autistic - nuk është mënyrë argëtuese dhe torturë e vërtetë.

  Njerëzit me sindromin Asperger nuk e pranojnë pashkruar shoqërore
  Ligjet që ne mësojmë nga përvoja. Është vetëm njerëz që si
  në famshme shaka, pyetja "Si jeni?" vërtet të fillojë
  tregojnë se si ata të shkaktojnë.

  Dhe në qoftë se ata thonë "Thirrje në çdo kohë"
  mund të telefononi në tre në mëngjes me një ndërgjegje të pastër. Paaftësia e plotë
  lë të kuptohet se për të kuptuar dhe të "lexoni në mes linjave" - ​​marrëdhënie të vështirë me
  të tjerët, por ju duhet të mbani mend se anën rrokullisje e kjo -
  ndershmëri dhe ndershmëri. Shumë njerëz me sindromi Asperger fare
  nuk mund të gënjejë, intrigën dhe frikën nga ana e tyre, shumë, megjithatë.

  Sepse
  Njerëzit me sindromin Asperger njohin tonin e zërit të keq tek të tjerët, ata
  të mësojnë tonin emocional të fëmijës, dhe zërat e tyre
  shpesh duket i ngurtë dhe i pandjeshëm, thjesht sepse ata
  Asnjë përhershëm emocional.

  Shumë shpesh njerëzit në
  ajo flet gjuhën e tyre amtare "me theks" - duket se ai është një i huaj,
  edhe pse nuk është e qartë se çfarë kombësie.

  Gjithashtu, njerëzit me këtë
  Sindromi mund të jenë të çuditshme, të tilla si "hedhur" procesion, e pazakontë
  gjestet dhe mungesa e zakonshme "e trupit gjuhës." Kjo nuk do të thotë se këto
  njerëzit kanë emocione të forta apo indiferent ndaj ndjenjave të të tjerëve.
  Në të kundërtën, shumë njerëz me sindromi Asperger dhimbshme
  përjetuar ndonjë njerëz të tjerë që vuajnë. Problemi është në "vështirësi
  Përkthim ".

  Gjithkush pa
  Përjashtimi i spektrit autistik të njeriut janë të ashtuquajturat "special
  interesat, "kjo është ajo që interesat e tij më të madhe të asaj që ai dëshironte

  për t'ia kushtuar tërë jetën e tij. Interesat mund të jetë konvencionale, për shembull,
  pikturë, përkthimin e një gjuhe të huaj ose fizikë. Ndonjëherë special
  Interesat look ekzotik - historia e lodra prej pelushi ose të mësuarit
  Train orar. Kur një person me sindromin Asperger angazhuar nga
  ai është i interesuar, ai nuk e ka parë apo dëgjuar, duke treguar të rralla
  Kompetenca në zonën e zgjedhur.

  Nuk ka mënyrë më të mirë për të ndihmuar të
  i mësuar një fëmijë me sindromin Asperger se sa përdorimit të veçantë të saj
  interes. Është gjithashtu e rëndësishme për të sindromi njeri punës
  Aspergerit rastësi gjithsesi, me interesin e tij të veçantë.

  Në këtë
  rast, punëdhënësi do të anëtar në të vërtetë ideal i stafit
  me të vërtetë i pëlqen të punojë dhe të gatshëm për të punuar ditë e natë. Në këtë mënyrë
  të menduarit e pazakontë njerëzit me sindromin Asperger shpesh i jep të rritet në të ri,
  Qasjet inovative. Si punonjës, njerëzit me sindromin Asperger -
  lindur "gjeneratorë të ideve." Megjithatë, shpirti kolektiv, ata nuk kanë gjasa
  shtetet palë dhe të korporatave, edhe ata nuk duhet të presë, megjithatë, në
  Shumica e punëve nuk kanë nevojë për atë.

  Një
  nga problemet kryesore të personave me sindromin Asperger që të tjerët nuk janë të
  kuptojnë veçoritë e tyre dhe të shpjegojë "anomali" e tyre
  "Çuditshëm" ose "dembel".

  Problemi është se ata janë duke pritur të njëjtën gjë
  standardet dhe sjelljet që shumica e njerëzve dhe shumica e njerëzve
  Spektri autizm shpesh vënë përpara për standardet e tyre të pamjaftueshme.
  Është e rëndësishme të kuptojmë se njerëzit mund të jetë një i talentuar dhe i suksesshëm, dhe
  përndryshe i paaftë, madje edhe në qoftë se një tjetër një gjë e tillë të thjeshtë si
  flasim në telefon ose në bisedë laike. Megjithatë, është e rëndësishme të
  të kuptuarit në lidhje me të gjithë njerëzit - ne teproni ngjashmëritë tona dhe shpesh
  nuk njoftim ose diskriminojnë njerëzit me dallime, dhe kjo nuk vlen
  vetëm sindromi i Aspergerit. Sepse, në fund të fundit, në të vërtetë ne jemi të
  nga një planet.

  Informacion nga artikullin "huajve sindromi nga një planet tjetër."