Trajtimi dhe parandalimi i preeclampsia


 • Si e trajton preeclampsia
 • Masat parandaluese

 • Si e trajton preeclampsia

  Parimet themelore të trajtimit të preeclampsia përfshijnë: krijimin e regjimit të shëndetit-mbrojtëse, shërimin e organeve vitale, të shpejtë dhe të ofrimit të kujdesshëm.

  Kur unë hidropizi shkallën e mundshme të trajtimit në klinikat antenatal. Kur edemë II-IV trajtim shkallë kryhet në spital. Gratë shtatzëna me nephropathy rënda, preeclampsia, eklampsia këshillueshme të hospitalizuar në spitalet me spitalet multidisiplinare që kanë njësi të kujdesit intensiv dhe departamentit për foshnjat parakohe pleqsh.  Trajtimi i preeclampsia përfshin një sërë masash:

 • dietë me kufizim të kripës pasuruar me proteina dhe vitamina;
 • duke krijuar regjim shëndetësor-mbrojtëse (duke përfshirë edhe barnat qetësues);
 • infuzion ose terapi intravenoz (qëllimi i saj - për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut në enët e vogla, duke përfshirë anijeve të placentës). Vëllimi i investimeve arrin në 1400 ml në ditë (duke përdorur Reopoliglyukin, përgatitjet plazma, etj);
 • terapi antihipertensiv - trajtim që synon uljen e presionit të gjakut (dibazol, magnez, nitrateve, ganglioplegic për hipotension kontrolluar, kundërshtarët e kalciumit, apressin);

 • parandalimi i pamjaftueshmërisë placentar (aktovegin, vitamina E, B6, B12, C, metionil).
 • Qetësuesve të emëruar, diuretike, dhe droga që ulin presionin e gjakut dhe për të përmirësuar qarkullimin e gjakut.

  Kohëzgjatja e trajtimit përcaktohet nga ashpërsia e preeclampsia dhe gjendjen e fetusit. Në kohëzgjatje butë nefropati të trajtimit në spital duhet të jetë të paktën 2 javë në mes - në mes 2 dhe 4 javëve, në varësi të gjendjes së fetusit.

  Pacienti mund të shkarkohet nga spitali për të vazhduar rekomandimet e trajtimit sipas paralindjes mbikëqyrjes mjekësore.

  Në nephropathy rënda dhe disponueshmërinë e efektit të trajtimit është vëzhgimi optimale dhe trajtim në spital para lindjes.

  Trajtimi i nefropati të rënda, pre-eklampsia dhe eklampsia realizuar në bashkëpunim me mjekë të urgjencës në ICU.

  Indikacionet për ofrimin e hershme (zakonisht ajo është bërë nga seksioni cezariane) janë:

 • nefropati e mesme me asnjë efekt të trajtimit për 7-10 ditë;
 • preeclampsia e rëndë me dështimin e kujdesit intensiv për 2-3 orë;
 • nefropati, pavarësisht nga ashpërsia, vonesë në zhvillimin e fetusit dhe mungesa e rritjes gjatë trajtimit;
 • preeclampsia, eklampsia dhe komplikimet e tij.
 • Dorëzimit vaginally është subjekt i kushteve të përshtatshme, në kushte të kënaqshme të pacientit dhe efektin e trajtimit në mungesë të të dhënave të vuajnë fetale ultratinguj fetusit dhe studimit kardiomonitornoho.


  Masat parandaluese

  Masat për parandalimin e preeclampsia, duhet të kryhet në pacientët në rrezik për zhvillimin e kësaj sëmundjeje. Faktorët e rrezikut përfshijnë: përçarje e metabolizmit lipidet, hipertension, sëmundje të veshkave, sëmundje endokrine, sëmundje infektive, organeve të brendshme comorbidity (p.sh., prania e disa sëmundjeve).

  Parandalimi i preeclampsia në rrezik fillon në tremujorin e II. Kjo kërkon organizim racional të pushimit dhe të ushqyerit, gjumi i mjaftueshëm (8 orë në ditë), shëtitjet e rregullta, të rëndësishme për të mbështetur humor të mirë, duke krijuar një sfond të qetë emocionale.


  Monitorimi i rëndësishëm i rregullt i nënës dhe fetusit për të zbuluar shenjat më të hershme që tregojnë fillimin e preeclampsia. Parandalimi i drogës ka për qëllim optimizuar funksionin e sistemit nervor, mëlçisë, veshkave dhe të metabolizmit. Është e rëndësishme për të siguruar që shteti normal të koagulimit të gjakut. Kohëzgjatja e parandalimit të drogës është një mesatare prej 3-4 javë.

  Informacion nga neni Igor Makarov "ndryshimeve të Rrezikshme: preeclampsia shtatzënë"