Trajtimi me antibiotikë është e rrezikshme për fëmijët


Grupi i kontrollit të përfshirë fëmijët të cilët ishin të përshkruara antibiotikët. Në
vitet pasuese në grupin studimore në 1817 fëmijë janë diagnostikuar
azma bronkiale. Analiza tregoi se foshnjat trajtohen
antibiotikët në të ardhmen e sëmurë me astma 2 herë më shumë gjasa se foshnjat
nuk marrin trajtim të tillë.

Tjetra, studiuesit analizuan të dhënat e pesë
Studimet (27 167 fëmijë), të cilat marrin në konsideratë kohëzgjatjen e administratës
antibiotikët. Analiza e rezultateve të studimit tregoi se secili
Kursi i mëtejshëm i antibiotikëve, e cila adoptoi një fëmijë nën një vit,
rrit rrezikun e astmës në fëmijërinë në 1,16 herë.

Arsye

Marrëdhënia ndërmjet antibiotikut dhe astmë mbetet shkencëtarët nuk kanë ende
kuptuar plotësisht. Megjithatë, ajo u gjet se duke marrë fëmijën pse
paktën një antibiotik është i lidhur me zhvillimin e astmës te fëmijët
mosha. Antibiotikët më të zakonshme të përcaktuara për foshnjat në
Infeksionet respiratore, bronkit dhe otitis.

Shpesh
Antibiotikët e përdorur pa arsye të mirë se më
Infeksionet e traktit të sipërm respirator dhe bronkit shkaktuar nga një virus, për
trajtim të cilat antibiotikët janë të padobishme. Kur antibiotikët
ka një numër të efekteve negative. Në veçanti, ata
ndikojë negativisht në funksionimin e sistemit imunitar, dhe


shkatërruar bakteret të mira në zorrë.