Kurë për kollë dhe të ftohtë mund të vrasin fëmijët tuajQë nga viti 2007, kur prodhuesit amerikanë e drogave të tërhequra nga shitja e kollë OTC dhe të ftohtë për fëmijët nën dy vjet e prindërve ankimore rreth viktimave apo vdekjeve nga këto droga foshnjet dhe fëmijët e vegjël rënë përgjysmë. Megjithatë, edhe pse këto barna janë shumë të rrezikshme, ato vazhdojnë të administrohen dhe shitur më shumë se fëmijët më të vjetër.

Sipas Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), shqetësimit publik në lidhje me sigurinë e fëmijëve të detyruar kompanitë farmaceutike për të tërhequr drogë projektuar posaçërisht për fëmijët e vegjël. Në të njëjtën kohë, FDA lëshoi ​​një deklaratë se kurë për kollë dhe të ftohtë është një "efekte serioze dhe potencialisht të rrezikshme për jetën anësore", madje edhe kur droga janë marrë sipas udhëzimeve.

Megjithatë, këto veprime nuk kanë rezultuar në heqjen e plotë të farmaci ilaçe kollë dhe të ftohtë. Prodhuesit e drogës shkruar vetëm udhëzime të produkteve të saj se ajo është e rrezikshme për fëmijët nën dy vjet. Nëpërmjet hulumtimeve të bëra pas kësaj, në vitin 2008, Shoqata e Konsumatorit i ilaçeve detyruar kompanitë farmaceutike për të rinovuar pako, dhe përgatitjet filluan të shkruajnë se ata mund të japin fëmijëve të tyre vetëm katër vjet.

Në vitin 2009, Agjencia britanike për Kontrollin e Cilësisë së Produkteve Medicinale (MHRA) lëshoi ​​një paralajmërim se kurë për kollë dhe të ftohtë i rrezikshëm për fëmijët deri në gjashtë vjet.


Në fakt, agjencia madje la të kuptohet se ndonjë kurë për kollë dhe të ftohtë të padobishme sepse simptomat zhduken vetë në të njëjtën kohë, pa marrë parasysh nëse pacienti merr drogë antitussive dhe Protivoprostudnye.