Bota Lefty ose anasjelltas


 • Ku nuk la-bujari?
 • Në çfarë moshe mund të përcaktojë dorën udhëheqës?
 • Test fëmijën tuaj
 • Çfarë handers ndryshojnë nga e drejtë e askujt?
 • Karakteristikat e fëmijës së majtë me duar
 • Si mund ata të përballen me këto sfida?
 • Si të filloni trajnimin orientimin në hapësirë?

  Ajo duhet të thonë "me dorën e majtë", si për të kujtojnë karakter Leskov famshëm, i cili ishte në gjendje të këpucëve një plesht dhe mjeshtrave jashtë shtetit "hundë fshij" imazhi i njeriut është i aftë, ambicioz dhe shumë i diskutueshëm. Është e habitshme se Lefty ishte në gjendje në atë kohë për të mbrojtur të paanshme majtë të tyre, si deri kohët e fundit ata që u përpoqën për të bërë diçka me dorën e majtë, duke u përpjekur për të retrain, për të bërë të drejtën e përdorimit.

  Dhe dora e rrahur dhe e lidhi duart nën rrip tuaj dhe çekiç në dorë të varur - bëri gjithçka që të bëhet një person normal, për të mirën e tij.

  Por është e shpërndarë çdo vit gjithnjë e më shumë, dhe nuk po lufton gabuar dhe përpiqet për të kuptuar dhe të kuptoj se si ajo mund të jetë një njeri "të kundërta". Shkencëtarët janë duke u përpjekur të gjenin një pretekst të paanshme, duke eksploruar karakteristikat psikologjike, edhe industria e përfshirë në procesin e demokratizimit ka prodhuar gërshërë, mjete të ndryshme, fletoret dhe gjëra të tjera të nevojshme, përshtatur me dorën e majtë.

  Ku nuk la-bujari?

  Ajo rezulton se ajo nuk është në tiparet e duarve, dhe një njësi të veçantë të trurit të njeriut.


  Truri ynë ka dy hemisferat: drejtën dhe të majtë. Ajo u gjet se hemisferë e drejtë kontrollon anën e majtë të trupit dhe hemisfera e majtë - e drejtë. Këto hemisferë i pabarabartë, një prej tyre është dominant. Nëse hemisferën më aktive e majtë - personi është dorëzuar të drejtë në qoftë e drejtë dominante - mëngjarash. Megjithatë, dallimet nuk përfundojnë me një person që shkruan me dorën e majtë, dhe një tjetër - e drejtë.

  Hemisferë ynë jo vetëm përgjegjës për anën e kundërt të trupit, por ndryshojnë në natyrën e punës.

  Hemisferë la përpunon informacionin sekuenciale përpara, do mbi të gjitha opsionet, logjikisht, në sajë të punës së tij, ne e kuptojmë përmbajtjen e fjalimit, koncepteve abstrakte të aftë për klasifikimin dhe analiza e objekteve të botës.

  Hemisferë e drejtë përpunon informacionin në të njëjtën kohë, në çast i menduar një mënyrë holistike, ajo është e bazuar kapacitetin tonë për perceptimin emocional, të menduarit sintetike, intuitë, funksionet vizuale-hapësinore. Ajo merr fjalim tonal anësor.

  Sigurisht, funksionet e hemisferat është shumë më e gjerë, por ky përshkrim të shkurtër të specializimit të tyre të dukshme e kundërt. Nga rruga, hemisferë drejtë është ende më pak studiuar shkencën dhe i mbushur me shumë më tepër i panjohur.

  Në çfarë moshe mund të përcaktojë dorën udhëheqës?

  Ajo do të duket e thjeshtë. Fëmija është i lindur dhe fillon të veprojë më shumë të drejtë ose të majtë dorën. Në shumicën e rasteve, nuk ka asnjë problem.

  Një fëmijë në moshë të vogël tregon qartë pravshestvo ose levshestvo. Megjithatë, dora kryesor procesi i instalimit normalisht mund të zgjasë 4-5 vjet. Këta fëmijë mund të marrë artikujt për të mbajtur lugë, barazim, shkurtuar, etj pastaj me njërën anë, atëherë tjetri. Dominimi hemisferë ata nuk kanë vendosur ende. Është e rëndësishme në këtë kohë nuk të këmbëngulë në faktin që fëmija të kryer veprimin e një dorë të vetme kur dominimi është themeluar, ajo do të ndodhë natyrshëm.

  Nëse një fëmijë 5-6 vjet nuk themeluar një dorë udhëheqës, është më mirë që të konsultoheni me një specialist Neuropsychologist. Kjo do të ndihmojë në identifikimin dorën udhëheqës me teste të veçanta dhe të japë udhëzime se si të marrin parasysh në arsim, trajnim dhe zhvillim të fëmijës karakteristikat e tij.

  Kjo duhet të bëhet sepse kjo është mosha një fëmijë zhvillon vizatim, të mësuarit për të duhet të mbajë një laps dhe një stilolaps, prerë. Përkufizimi dore kryesor të ndihmojë për të mësuar aftësitë grafike dhe shmangur ritrajnimin në shkollë, ku ngarkesa në krah do të rritet në mënyrë të konsiderueshme.

  Watching fëmijën mund të identifikojë dorën kryesor. Shumica e veprimeve të brendshme kryhet dy duar, një dorë, por do të mbajë subjektin dhe dorën udhëheqëse - për më shumë proaktive me shkathtësi dhe saktësi. Ju mund të kryejnë teste të veçanta. Çdo detyrë në test është që të ofrohet si një lojë, nuk do të kapur vëmendjen e fëmijës në atë dorë ai ka dhe gjithmonë të vënë të gjitha sendet në mënyrë rigoroze para tij.

  Test fëmijën tuaj

 • Çfarë dore ai vizaton?
 • Cila dorë mban një furçë dhëmbësh?
 • Cila dorë mban një lugë?
 • Çfarë dore krehje e flokëve?
 • Çfarë i jep kartat e dorës kur luajnë Bingo?
 • Çfarë dorë hedh një top gur?
 • Çfarë dorë prerë me gërshërë?
 • Çfarë dore rreh një çekiç?
 • Çfarë stringing rruaza dorën, është një kullë e cubes?
 • Çfarë dore erases gomë?
 • Nëse një fëmijë shpesh ose gjithmonë merr 9-10 veprime me dorën e tij të majtë, ne mund të supozojmë majtë të paanshme. Nëse 5/4 - bimanous pronësinë përafërsisht të barabartë të të dy duart (Ambidekster). Sigurisht, këto nuk janë të gjitha testet e mundshme të kalojë ato plotësisht dhe në qoftë se ju doni një specialist.

  Çfarë handers ndryshojnë nga e drejtë e askujt?

  Lefty më shumë emocional, impulsiv, kryesisht në të menduarit kreativ, intuitë të zhvilluar, ata në çast mund t'i kuptojë materialin, shpesh kanë krijimtarisë gjalla. Ato karakterizohen nga aftësia për të parë situatën nga një palë e papritur, më të pazakontë dhe të parë një problem ku asnjëri prej tij dhe nuk e kanë vënë re. Në mesin e njerëzve shumë të njohur të majta-krijues, Michelangelo, Ludwig van Beethoven, Bach, Carl, Lewis Carroll, Vladimir Dahl, Charlie Chaplin dhe Paul McCartney. Gjeneralët e Madhe dhe shkencëtarët: Nikolai Pavlov, Albert Einstein, James Maxwell, Alexander maqedonas, Julius Caesar, Napoleonit.

  Ato aftësi që i ndihmojnë të krijuar vepra të mëdha të artit ose të bëjë zbulime shkencore, të pushtuar kombe dhe popuj, dhe kanë dobësitë e tyre. Si një fëmijë, fëmija është lënë me duar, shumë ndryshe nga kolegët e tyre të djathtë me duar, dhe jo çdo i rritur pa në atë gjeniu i ardhshëm.
  Pra, para se të hapni teorinë e relativitetit, Ajnshtajni u përjashtua nga shkolla për dështim. Mënyra e tij unik i zhvillimit dhe rritjes personale ishte vështirë se një gëzim i madh për prindërit dhe mësuesit.

  Karakteristikat e fëmijës së majtë me duar

  Një tipar i rëndësishëm i fëmijëve majtën është një kurs i veçantë individual të zhvillimit.

  Zhvillimi i këtyre fëmijëve është shpesh shumë i pabarabartë, pjesërisht lefty mund të lë pas nivelin aftësinë e arritur kolegët, dhe disa aftësinë për të zhvilluar shumë më të gjatë. Ky profil zigzag i aftësive dhe dëshirës për të fëmijës pryladnav botën e drejtë e askujt, krijon një zhvillim unik situatë. Këto vështirësi, të cilat do të jenë të përshkruara më poshtë mund të mos jenë të disponueshme ose të jetë i padukshëm, si lefty cuditerisht mund të kompensojë për ndonjë lidhje të humbur funksionet mendore, si "shpikur" metodave të reja të mendjes.

  Për person mesatar nuk është e vështirë një detyrë e tillë e thjeshtë si të ngritur dorën e djathtë dhe për të përcaktuar ku e majtë dhe të djathtë.

  Për mëngjarash nuk është e lehtë. Ai fillon të marrë hutuar, mendoj dhe të llogaritur ku është ajo "e drejtë". Një strategji e tillë vazhdon në moshën e rritur. Kështu, një i rritur femër (perenavchenym Lefty) pranoi se gjatë konfuze këtë çështje derisa vychyslyla "la - është kur zemra" - dhe përdor një metodë të shërbimeve për këtë ditë. Vështirësi në orientimin hapësinor - një nga tiparet më të zakonshme mëngjarash.

  Mirroring letër, shkronjat dhe numrat kur fëmijët shkruaj në drejtim të kundërt, mund të ndodhë në shumë preschoolers moshat 3 deri në 6 vjeç, për ta kjo është vetëm një fazë në përvojën e zhvillimit e të shkruarit.

  Në fëmijët gjasat e majtë duar e një letre të tillë është 85%. Ne e dimë se Leonardo da Vinci shkroi letra dhe të drejtën e pasqyruar në të majtë. Për fëmijën mëngjarash gjithsesi, nga fillimi në të lexuar, shkruar - dhe nga djathta në të majtë dhe nga poshtë për lartë. Hapësirë ​​kjo nuk ka kufij të qartë dhe koordinatat, ajo nuk ka rendin e cila në vetvete është në të shumtën e drejtë-handers. Për këtë arsye shumë vështirësi mund të lindin në një letër shkronjat asimetrike, leximit dhe numërimit.

  Të gjitha këto aktivitete janë të orientuara në mënyrë të qartë në hapësirë, për shembull, ne Vota mastering, mastering numrat rendit në seri numerike (të zbres 3 liniyechtsi të bërë në tre hapa të mbetur ose prapa, për të shtuar, bëni 3 hapa përpara), numrat bit depo (njësi dhjetëra majtas djathtas).

  Për një fëmijë i cili ka të gjithë hapësirën "gjithandej" nuk ka kufij të qartë dhe orientimin, dhe numrat në seri numerike, dhe letrat në fjalën "noton" 7 + 1 ai mund të jetë e barabartë me 6, kështu që ai vetëm vazhdoi serinë numerike mënyrë tjetër.

  Si mund ata të përballen me këto sfida?

  Çdo fëmijë trillon një orientim mënyrë, për shembull, ajo mund të konsiderohet si "ndjenjë bukurinë e simboleve matematikore, veprimet", që mund të jenë baza e proceseve që nuk mund të jenë aq në fëmijën e drejtë e askujt. Lëreni fëmijën tuaj të gjeni një strategji nuk kërkon atij qasje standarde, kjo nuk është kapriçioz, ai thjesht nuk mund ndryshe.

  Në fëmijët mëngjarash funksionet hapësinore duhet posaçërisht të zhvilluar, dhe në këtë fushë ajo mund të ndihmojë për ushtrime të veçanta.

  Të rriturit duhet të bëjnë fëmijën në përvojën e tyre të bindur se ekziston një e drejtë dhe e majta që janë të pandryshueshëm dhe i përhershëm. Për shembull, ju mund të tërheqë një simbol të ndritshme, lidhin një fjongo ose të vënë një orë në dorën e majtë. Fëmija do të përcaktojë për veten e tyre se e majta - është "ku kasetë." Një përcaktim të tillë në trupin e vet të sigurojë bazën për orientimin në hapësirë. Nëse fëmija ka një punë të përhershme në klasë ose në shtëpi mund të ndihmojë atë për të standardeve të jashtme, të tilla si të majtë - është vendi ku dritare dhe e drejtë - ku dyert.

  Në mënyrë të ngjashme, proces Orientimi: top (kokë, qielli, tavan) - poshtë (këmbët, seksi, këpucë).

  Ju lutemi të jenë më të durueshëm sepse majtë dorëzuar me vështirësi të mëdha bëri automatik - aftësinë për të kryer veprime të pa menduar. Çdo herë një fëmijë mendon, ku kjo parti sot e kujton dhe i përgjigjet shpejt, dhe të nesërmen përsëri ka një pauzë para se të iu përgjigjur. Disa-handers majtë janë të ngadalshme, mendoj të gjatë para se të iu përgjigjur, i bezdisshëm se sa të rriturit. Është e rëndësishme që të marrë ritmin e tyre të punës dhe gradualisht me moshën, këto tregon do të bëhen më të butë dhe më pak të dukshme për shkak të rritjes së aftësisë së trurit.

  Nëse lefty nxitojnë, cilësia e punës vetëm mund të merrni më keq.

  Ndihmoni fëmijën tuaj të mësojë sa më shumë automatisms mundshme, dhe ajo do të bëhet shumë më e lehtë.

  Si të filloni trajnimin orientimin në hapësirë?

  Orientimi në hapësirë ​​më mirë të fillojë të punojë mbi idetë e pjesëve të djathtë dhe të majtë të trupit.

 • Show, ngre dorën tuaj të djathtë, pastaj u largua.
 • Trego objekt të kundërshtojë me la (djathtas) dorë. Është e rëndësishme për të mësuar për të dalluar jo vetëm duart, por e drejtë-la sy, këmbët, vetullat, veshët. Një detyrë më e vështirë: për të treguar dorën e djathtë ashtu veshin e majtë, etj
 • Përcaktimi i marrëdhënieve hapësinore në mes objekteve, "Merr dorën tuaj të majtë dhe të vënë laps në dorën e majtë, të marrë një gomë dhe të vënë të drejtën në anën e djathtë.

  Ku është e laps në të djathtë apo të majtë të gomë? Vënë librin në frontin e tij, në të majtë të saj të hedhur të trajtojë, dhe lodër të drejtë, etj »
 • "Ajo që është e drejtë për mua?" Pyet fëmija nuk po kthehet, numërimin që të drejtën e saj. Atëherë le të kthehet në të djathtë dhe pastaj konvertohet në atë që tani është e drejtë. Kthejeni atë dhe të pyesni, "Çfarë është tani e drejtë për mua?" Ju gjithashtu mund të punojnë jashtë dhe drejtimet e majtë, para, rear.
 • Ju mund të luajnë lojë "dhe aeroplan Soccer" në shtëpi apo në rrugë. Aeroplan po fluturon dhe vetëm kthimet ekip-menaxher në drejtimin e duhur.

  Ju mund të ndryshojë rolet. Është më mirë nëse rritur gjatë "fluturim" do të përsërisë me zë të lartë Ekipit Menaxher: "Zbatoni, nga ana e majtë" dhe kështu me radhë.
  faqe
 • Punë interesante me një pasqyrë apo një njeri i qëndronte përballë, lëvizjet e thjeshta, duke kërkuar në pasqyrë (për person kundërta) dhe duke e quajtur të drejtë dhe të majtë të trupit.
 • Dictations dobishme vullneti dhe grafik, dizajn, kopje forma të ndryshme.
 • Kjo është vetëm një pjesë e vogël e mënyrave të mundshme të zhvillimit të hapësirës, ​​ju mund të gjeni një shumë e lojrave interesante dhe ushtrimeve në librin e mëngjarash, i cili kohët e fundit u shfaq në dyqanet ose të merrni rekomandime Neuropsychologist.

 • Ekspertët në fushën e mjekësisë, psikologjisë dhe pedagogjisë veçanërisht njohin nevojën për respektimin e fëmijës mëngjarash, si për shkak të maturimit dhe zhvillimin e fëmijës është në mendjen e tyre dallon një brishtësinë të veçantë dhe ndjeshmëri. Mos u mundoni për të krahasuar ato me fëmijë drhimi. Vëmendje të paguajë për aftësitë e tij unike dhe pamje të tij të botës. Ajo mund të jetë se prindërit ose kujdestarët të mëngjarash fëmija është jo vetëm i vështirë, por edhe shumë interesante.

  Informacion nga Larisa artikull Vol'berg "botën Lefty ose anasjelltas."