Lactostasis


 • Shkaqet lactostasis
 • Trajtimi lactostasis
 • Lactostasis provokuar prodhimin rritje të qumështit
  dhe mungesa e daljeve.
  Kjo ndodh për shkak të një bllokim ngushticat e ngushta
  kanceri i gjirit.


  Shkaqet lactostasis

 • Të rralla ose të parregullt të ushqyerit e një fëmijë.
 • Dallimi i madh në mes të shumës së prodhimit të qumështit dhe
  pak kanalet e qumështit dritë e dobët.
 • Gji Disclaimer.
 • Shtojcë të pahijshme në gji.
 • Zakoni i fjetur në barkun tuaj.
 • Vështirësia gji përmes plasaritjeve ekzistuese
  nipples ose nipples banesë.
 • Ngushtimi ose cramping kanalet e gjirit përmes
  hipotermi, stresi, ushtrim të tepruar, lodhje.

 • Gjirit lëndimit, fytyra e saj.
 • Invalid ushqyerit mbështetje të gjirit, squeezing atë.
 • Pjesë lëvizjet e parregullta zorrë të ulët të gjirit
  për e saj të mëdha dhe sagging.
 • Veshur me rroba të ngushta.
 • Stagnimi i Arsimit veçanërisht e vërtetë për
  gratë primiparous dhe muajt e parë pas lindjes. Në këtë kohë atje
  si krijimin e laktacionit, dhe qumësht të ulët fëmijën e konsumit të energjisë. Fëmijë
  mund të kaloni ushqyerit ose thith një sasi të vogël të qumështit. Në
  një i dobët zbrazje të gjirit mund të shkaktojë lactostasis. Është e rëndësishme
  ndjekin në këtë kohë për regjimin e pijshëm dhe për të shmangur konsumin e tepërt


  fluide, pasi kjo mund të rezultojë në rrymat baticore qumësht të rënda. I parë
  javë pas lindjes duhet të përpiqen të konsumojnë jo më shumë se 1 litër lëng në këtë vëllim
  dhe përfshin supave.

  Shumë gra, në këshillën e të afërmit, mjekët, miqtë
  të përdorë qumësht të tepërt pompimit. Por nuk e bëjmë atë së shpejti
  të ushqyerit, sepse trupi do ta pranojë si një sinjal i mungesës së qumështit dhe
  Herën tjetër do të jetë më. Sipas konsulentëve gjirit
  të ushqyerit, parandalimi më i mirë është lactostasis shpeshta të ushqyerit në
  kërkesë. Nëse ka ky stagnim të pakëndshme duhet të jetë
  vënë fëmijën në gji çdo orë.

  Kjo do mekanikisht veprim
  duke rezultuar bllokimin e qumështit qumësht dhe do të të kthej falas
  rrjedhin nga qumështi.

  Lactostasis shpesh ndodh kur zgjedhjen e gabuar sjellje
  për të ushqyerit. Është veçanërisht e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje për këtë çështje për gratë
  duke pasur zemrat e mëdha. Me një të madhe zemrat sagging fëmijë
  thjesht nuk mund të thith qumësht aksione axillary. Për një fluturim më të mirë
  qumësht nga fushat me probleme duke zgjedhur një situatë në të cilën fëmija
  është si nënë sqetull. Kryetari i fëmijës duhet të vihet në
  jastëk në mom gji ndërsa ulur dhe gomar dhe këmbët janë për fëmijë

  mbështetur për mom.


  Trajtimi lactostasis

  Kur lactostasis masazh shumë të mirë, por është e rëndësishme të mbani mend
  gjitha lëvizjet duhet të jetë butë, rrjedhin në drejtimin nga baza
  gjirit të dalë. Compression papranueshme fortë. Vula dhe e dhimbshme
  fusha duhet razmassirovat pari lëvizje rrethore, pastaj vazhdoni
  masazh të butë strokes, në drejtim të dalë.

  Një mënyrë e kapërcimit lactostasis të jetë
  përdorin pompa gjirit. Butësisht fshij zonën e problemit, gjoks bosh
  duke përdorur një pompë të gjirit. Pastaj bashkëngjitni për të fytit pambuku vend
  pecetë me krem ​​Vishnevsky, ose ngjyhet në vazelinë ose vaj kamfor,

  Mbuluar polietileni të lartë dhe të sigurtë me një fashë ose ngjesh ngrohjen
  shall i gjatë. Ky patch duhet të fiksohen mirë, dhe veshin atë
  të jetë e mundur për të 07:00.

  Është e rëndësishme për të kuptuar se lactostasis - është jo vetëm të pakëndshme
  pozita dhe rrugë të drejtpërdrejtë për mastitë, në mungesë të përshtatshëm dhe të shpejtë
  tejkalimin e situatës. Nëse brenda natës në gjendje për të zgjidhur
  Problemi, është mirë që të kërkoni ndihmë nga një profesionist i cili zgjedh
  trajtim optimal që nuk mund të ndalojë dhënien e gjirit.