Laser vizion korrigjim dhe Shtatzënia


 • Lindja e fëmijës Natyrore: kur sytë janë në rrezik
 • Vigjilent Trouble
 • Efekti i shtatzënisë për gratë yjeve
 • Laser vizion korrigjim përpara shtatzënisë: problemi zgjidhet?
 • Komplikimet e mundshme gjatë lindjes së fëmijës

 • Të pyetjet më të shpeshta rreth korrigjim vizion shtatzënë përgjegjës Pavel Sorokin, lazer ophthalmosurgeon Rimëkëmbjes Qendrën e Institutit të syve Sëmundjet RAMS.


  Lindja e fëmijës Natyrore: kur sytë janë në rrezik

  -Ju lutem na tregoni pse gjithmonë mendonin se gratë dritëshkurtër kundërindikuar nga lindja?

  - Fakti është se kur miopi ndikon në retinë. Dhe me ngarkesa të forta që ndodhin gjatë punës mund të ndodhë shkëputje retinës.


  Kjo është një sëmundje e tmerrshme që kërcënon verbëri gati të plotë. Më parë ishte menduar se kjo mund të ndodhë në të gjitha gratë me miopi të lartë.

  - Por me të vërtetë?

  - Në fakt, jo të gjitha gratë sëmundje dritëshkurtër kërcënuese. Në anën tjetër, ndryshimet në retinë mund të jetë një njeri me vizion normale.

  -Që detashment retinal potencialisht mund të kërcënojë dhe ato gra që kurrë nuk kanë qenë të regjistruar me një okulist?

  -Po, ajo është. Askush nuk është i imunizuar nga komplikacione të tilla gjatë lindjes së fëmijës.


  Vigjilent Trouble

  - Çfarë duhet të bëni?

  - Të gjitha gratë duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim të plotë të fundus të shtatzënisë së planifikuar, shtatzania e hershme dhe në tremujorin e fundit.


  Kjo do të ndihmojë për të zbuluar ndryshimet në retinë dhe, nëse është e nevojshme, të kryer masa parandaluese. Ky studim do të lejojë mjekët për të vendosur nëse gratë duhet të lindë vetë ose seksion cezariane.

  - Sa shpesh me të vërtetë e nevojshme?

  - Përvoja tregon se vetëm rreth dhjetë përqind e grave nuk mund të lindë vetveten.

  - Pikëpamja konvencionale në klinikën e mjaftueshme për të përfunduar?

  - Unë nuk mendoj. Këto përfundime duhet të bëni lazer vetëm ophthalmosurgeon, një njeri i cili e trajtuar në mënyrë të vendosur në retinë dhe mund të me një lente të veçantë për të parë statusin e periferi të fundus.

  - Cilët faktorë tregojnë se një grua nuk mund të lindë?

  - Nga frika vetëm nevojë për të thyer në retinë. Nëse jo, ju mund të lindë.

  - Por, çfarë nëse ka?

  - Edhe në qoftë se ka një hendek, të mbajtur koagulimin restriktive lazer: retinë janë djegiet lazer rreth vendin distrofia, rezulton se hendeku i bllokuar. Atëherë mjeku mund të lejojë veten për të lindur.


  Efekti i shtatzënisë për gratë yjeve

  - Mund shtatzënia është disi ndikojë në pamjen?

  - Afër fundit të shtatzënisë në gratë rrit paksa elasticitetit të indeve lidhës. Kjo është për të siguruar që fëmija të mund të kalojë nëpër kanalin e lindjes.

  Që nga shtresa e jashtme e syrit - sclera - përbëhet nga ind lidhës, ka një teori se elasticiteti i sclera gjithashtu rritet. Ndoshta kjo është arsyeja pse disa njerëz mendojnë se ata kanë shtatzënisë rritet miopi.

  - Atëherë ajo kthehet në normale?

  - Në parim - jo sepse miopi - një sëmundje sytë e gjatë. Nëse keni sytë u rrit, ajo nuk mund të tkurret përsëri. Por ndërsa sytë shkencore provave rritje gjatë shtatzënisë nuk është.


  Laser vizion korrigjim përpara shtatzënisë: problemi zgjidhet?

  - Në qoftë se një grua ka bërë kohën e tij me kirurgji korrigjim vizion, të gjitha problemet janë zgjidhur?

  - Për fat të keq, nuk ka. Nëse një person ka bërë kirurgji Excimer-lazer, ai fillon të shohë distancë e madhe, por sëmundja vetë nuk zhduket, dhe mekanizëm është gjithashtu retinë pereroztyazhennya.

  Pra, kjo nuk do të thotë që një grua mund të lindë pas vetëm operacioni. Sepse gratë pas operacioneve miopi duhet patjetër të marrë një test shtatzënie të veçantë. Gjithashtu, që nga ajo besohet se për shkak të zbutjes së indeve lidhës mund të rritet sytë gratë pas operacionit zakonisht nuk është e rekomanduar për shtatzënë brenda një viti.

  - Realizimi mund në asnjë mënyrë për të ngadalësuar procesin?

  - Është ushtrimi më e lehtë. Ne duhet të përmbahemi rrethit qelqi letër të zezë ose të kuqe me një diametër prej 5 mm. Për qasje dritaren 30 inç, afër një sy e dorës me një të dytë pastaj të shohim në këtë grup, maksimumin larg.

  Kryerja e këtij ushtrimi duhet të kthehet çdo sy. Kjo nuk është e dëmshme për të gjithë, dhe kjo stërvitje është e rekomanduar disa herë në ditë. Ajo disi kufizon progresion të miopi.


  Komplikimet e mundshme gjatë lindjes së fëmijës

  - Nëse gjatë lindjes, Zoti na ruajt, diçka ka ndodhur në sy, të cilat mund të jenë simptomat?

  - Detashment retinal - një humbje e papritur e vizionit. Nëse ky proces prekur vetëm periferi të retinës, njeriu mendon se ai ka në mendje në një anë (më poshtë) si perde errët. Nëse prekur zonën qëndrore, ajo vjen verbim pothuajse totale, zi absolute me një dritëz e dritës.

  - A mundet një person në këtë rast disi të ndihmojë?

  - Po, por vetëm nëse trajtimi të fillojë menjëherë. Qëndrueshmëria e retinal i ruajtur për 7-10 ditë. Nëse gjatë kësaj kohe që të mos ketë kirurgji, pastaj të rivendosur vizion krejtësisht e pamundur.

  - Por nëse ka ndonjë lezione të vogla?

  - Lezione të vogla nuk janë gati, kështu që ata janë të rrezikshme. Ndonjëherë dikush sheh glimpses në sytë periferike ndriçoj si rrufe. Kjo do të thotë, ju duhet të dorëzohet okulist më mirë të shikoni përsëri në detaje në kirurg lazer retinë.

  - Shpesh shumë ankohet fluturon lundrues. Është shumë e rrezikshme?

  - Jo, kjo është vetëm absolutisht jo i rrezikshëm.

  Fakti se tejdukshëm brenda syrit ka lidhje me të njëjtën qëndrueshmëri si vezë e bardhë. Nga kjo zbovtuyetsya lëvizjet dhe duket e turbullirave. Kjo është - një proces normal fiziologjik.

  - A ju konsultim okulist pas lindjes?

  - Unë mendoj se herën tjetër duhet të paraqitet në fund të laktacionit, e cila është rreth një vit.

  - Është rreziku i shkëputjes retinës me secilën shtatzëni të mëvonshëm?

  - Përkundrazi, si brezat e dytë dhe të mëvonshme janë zakonisht më të lehtë për herë të parë, por nevoja për okulist rregullt të shqyrtimit gjatë çdo shtatzënisë mbetet.

  Informacion nga neni "Korrigjimi i dhe shtatzënia."

  Diskutoni komuniteteve:

 • Shtatzënia dhe lindja
 • Korrigjim vizion Laser