Ladushki stimulojnë trurinShkencëtarët Ben-Gurion Universiteti i Negev (Ben-Gurion Universitetin e Negevit) kryer një studim të pazakontë, i cili lejoi për të gjetur lidhjen mes rrahin për të rrahur e këngë dhe për zhvillimin e aftësive të rëndësishme në fëmijët dhe të rinjtë.

Dr. Go Salkina (Idit Sulkin), duke punuar në Laboratorin Shkencor të Fakultetit të Muzikës Arteve Ben-Gurion Universitetin e Negevit, shpjegon: "Ne kemi gjetur se nxënësit në klasën e parë e treta, që kanë të bëjnë me këngë prihlopyvaniem, ka disa aftësi që janë të mungojnë në fëmijët nuk marrin pjesë në studime të tilla. Fëmijët e tyre, lojra cilat përfshijnë këngë ritmike nga duart lyaskotom, por jo të angazhuar në këtë aktivitet rregullisht, por në pushim, janë lloj shkrimi më të lexueshme, më të mirë të shprehura në letër dhe të bëjë më pak gabime drejtshkrimore. "

Gjatë studimit desyatinedelnoho Salkina tërhequr nxënësit e shkollave fillore të kryer këngë nga duart lyaskotom. Si rezultat, fëmijët të cilët nuk janë të përfshirë në eksperiment kënduar me duartrokitje, shpejt arriti nivelin njohës të atyre që rregullisht kryer ushtrimet e mëposhtme.

Discovery Dr. Salkina ishte që fëmijët zakonisht organizoni lojëra me të kënduarit dhe duartrokitje në moshën shtatë deri në dhjetë vjet, pastaj befas kaloi në një garë sportive. Lojëra të ngjashme për të krijuar bazën e nevojshme për zhvillimin e mëtejshëm psiko-emocionale, sociale, fiziologjik dhe mendor të fëmijës.

Lajme përgatitur nga Anna David.