Rubeola si për të mbrojtur një fëmijë para konceptimit


 • Simptomat
 • Sindromi Rubeola kongjenitale
 • Kush është në rrezik për infeksion me rubeolës?
 • Kushtet dhe metoda e vaksinimit
 • Përgjigje të vaksinimit dhe të mundshme komplikime
 • Kur vaksinimi është i kundërindikuar?
 • Si për të mbrojtur veten dhe fëmijën e palindur nga rubeola?

 • Simptomat

  Rubeola - është një Instituti viral fektsyy traktin e sipërm respirator akut.
  Burimi i saj është një person i sëmurë ose virusonosiy. Virus
  transmetohet OBSH-hot pikat, dmth, në kohë, duke folur, kollitjes,
  teshtitjes, kissing. Zara-Jenny person i rrezikshëm për një javë në
  i nxituar (zgjuarit sëmundje çmim-Naka) dhe gjatë

  dy javë nga fillimi. Në të rriturit, sëmundja shpesh fillon
  me nedomoha Lock, dhimbje koke, të dridhura, ethe,
  konjuktivit, na-Morkov mund të shoqërohet me dhimbje në muskuj dhe / ose
  joints. Rritja BTE, qafës së mitrës, zverku dhe lymfaty etik
  nyjet. Pastaj ka një skuqje të lëkurës nga ju, ku nodules vogla të kuqe në fytyrë,
  atëherë ajo përhapet poshtë trupin dhe gjymtyrët, përveç
  shuplaka dhe shputa. Skuqje mbajtur 3 deri 5 ditë.

  Në të rriturit dhe fëmijët rubeola zakonisht ndodh lehtë. Si
  Komplikime (të cilat janë të rralla) otme-dhimbje dhe shpresë


  ënjtje e nyjave herë apo personal; reduktim sasior i trombocitet Islands
  Hemorrhages pikë gjak Ardhjen intradermal, ndonjëherë
  gjakderdhje; në teas shumë të rralla pneumoni rast të zhvilluara,
  Truri dhe / ose predha.

  Diagnozë të saktë është në virusit te rubellës obna-Ruzheny në
  shtyer i nosoh-tabaka dhe / ose nën-hendek rritje prej
  Antitrupat e klasës IgGi specifike në fenomenin e antitrupave specifike
  klasës IgM.


  Sindromi Rubeola kongjenitale

  Intrigue është një virus që gratë shtatzëna me lezione
  Gratë ai kalon nëpër placentë dhe mund të shkaktojë sindrom
  Rubeola kongjenitale (VCA) me sëmundje të rënda kronike dhe lëndimeve

  fetus. Sindromi Rubeola kongjenitale është shkaktuar
  njerëz -positive tsirovaniya gratë gjatë shtatzënisë-kep. Defekte në zhvillim
  fetus i lidhur me periudhat e formimit intensiv të herë-personale
  në faza të caktuara të shtatzënisë, tru - në 3-11 th nede le, sytë dhe
  zemra - për 4-7 javë, dëgjimi op-Ghana - për 7-13 javë-të, qielli - për
  10-12 javë.

  lezione trurit a është kronike
  inflamacion i trurit dhe membranat e tij, kontrolloni që rezulton në shkeljen
  Struktura Lock e indet e trurit, duke e zvogëluar në masë-si e saj, rritjen
  intracerebrale formacion ventricular kist që porsalindur
  konvulsione manifestuar, paralizë, sindromi depresioni nervor

  sistem, mendore frenim deri në idiotësi, ngadalësuar
  Reagimet psihomo-tor-gjatë, fjalim.

  Përfshirja sy Dita duket katarakt vrozh, glaukoma, corneal pomutne-tion, hypoplasia të shekullit, set-fillimin që çon në verbëri.

  Dëgjimi Dëmtimi do të tregojnë etsya shurdhim, shpesh në kombinim me çrregullime të aparatit vestibular.

  Lezionet e zemrës-sosudis- i sistemit zhvillimin
  inflamacion kronik i muskujve të zemrës, e cila çon në nën-defekte
  muret dhe valvula-re, duke ndryshuar pozicionin e zemrës dhe enëve,
  i hedh lëng i mureve të asaj kronike të sapo-lindur manifestohet

  anoxaemia gjithë organiz-ma dhe një shkelje e zhvillimit të përgjithshëm.

  Lezionet bronkopneumonare sistem është
  gabuar dritë kohë-ndarje në shkelje grimcat e strukturës së mushkërive
  hipoplazise indeve dhe inflamacion i pemës bronkiale dhe mushkërive që
  rrit oksigjenit zhveshur-i pranishëm porsalindur.

  I ndryshëm zheludoch disfatë-por-traktit gjetur
  në pak defekte të lindura të zemrës. Kjo - vend i gabuar
  dhe struktura e zorrëve, fshikëz e tëmthit dhe kanalet, shpretkë dhe
  mëlçisë Naru-tion e funksioneve të tyre. Më pas, këto kushte mund
  të çojë në diabet, verdhëz, mangësi proteina, anemi,

  dështimi i peshës trupore, rritjes vonuar, parakohshmeve,
  mungesës së imunitetit.

  Nga Sistemi urogjenital lezione tema shënuar hypoplasia e veshkave dhe traktit urinar në shkelje të strukturës së tyre, duke ndryshuar formën e mitrës.

  Nuk janë të ndryshme këshillë Drive atyre eshtra dhe nyje.

  Përveç
  defektet e lindjes janë të ndryshme të jashtme
  Dënimi: kokë të madhe, nofulla të vogla, veshët deformuara
  vend i shenjtë-faji, kërthizës hernie inguinale dhe, moshonochnye, zhvendosja kongjenitale hip,
  gjashtë-palost, bashkim e gishtat dhe anomalive Chro-mosomnye.

  Kështu, kur i infektuar me virusin e rubeolës gjatë 3
  muaj para shtatzënisë dhe në të para 2 javësh të marrjes-mennosti në 60% të rasteve

  është e hiper-bel dhe abort embrion ose formyru JANE shumë defekte
  i sëmundjeve gjenetike të ngjashme. Ka -ve royatnost se
  pas pësimit të armatures-tion virus sëmundje shtatzënisë
  mbeten në kristale ultratinguj limfatike dhe mund ta infektojë fetusin edhe pas 3
  Muajin e sëmundjes.

  Infeksion deri në 11 javë të-rrip të çon në keqformime të shumta organeve dhe qelizave dhe / ose abort.

  Kur i infektuar në 12 - 16 jo-realitet Incidenca e defekteve depo lyaet 15-17% zakonisht zhvillohet pas lezioni retinës ose shurdhim.

  Nëse infeksioni ka ndodhur pas javës së 16 shtatzënësi

  de defekte janë gjetur vetëm në rast të rralla-teas. Zhvillon
  reaksioni inflamator i përhapur rezultuar ne formimin e de.

  Infeksion pas 26 javë Rezultatet
  në inflamacion intrauterine të organeve të ndryshme me cilin fëmijë dhe
  lindur.
  Në këtë rast, pavarësisht nga mungesa e defekteve të lindjes
  Truri FOTS-klasë më pas manifestohet prapambetje mendore.

  Kështu, nëse një shtatzëni infektuar grua-gjatë nuk është
  ndërprerje etsya në fillim (mënyrë artificiale ose natyrore)
  fetale veset formë-ruyutsya, por ajo zhvillon dhe rozh-dhënë në kohë.
  Jetës i këtyre fëmijëve është zakonisht i vogël.

  Në 60-70 vitet e Europa qira las pandemike
  rubeola. I sëmurë më shumë se 50 000 gra shtatzëna, duke shkaktuar 11.250
  dështimeve dhe lindjeve rreth 30 000 fëmijë me VCA, 11 000 fëmijë me shurdhim
  3580 fëmijë të verbër dhe 1800 fatkeqësitë mendërisht-sedimenteve. Epidemitë e rubeolës
  atje intervale rregulloret e-polar e 6-9 vjet. Për shkak të rëndësisë
  Problemi në lugë-tion vendet e zhvilluara kanë qenë në mënyrë aktive
  Aktivitetet e zhvilluara për të parandaluar rubeolës.


  Kush është në rrezik për infeksion me rubeolës?

  rrit rrezikun e infeksionit, nuhoy bukuri ekspozuar:

 • nënat dhe fëmijët e tyre;
 • institucionet mjekësore dhe të organizatave-tion;
 • Punëtorët e kujdesin ndaj fëmijëve të shkollave uch-të reja;
 • njerëz të cilët më parë vuanin nga të kuqe-Khoi dhe e bëjnë vaksinimin kundër këtij nga-bolevaniya;
 • Personat me të ulëta për-mbrojtëse antitrupave (të përcaktuara në fuqinë e testeve të veçanta).


 • Kushtet dhe metoda e vaksinimit

  Për vaksinimit kundër rubeolës gjatë vaksinave të ndryshimit-live
  shëruar tendosje të dobësuar tovlyat me bazë, dmth
  të tilla mikroorha-mekanizmat që nuk mund të shkaktojnë sëmundje vaskë. Vaksinë
  tendosje pas administrimit shumëfishon në trupin e njeriut, Koto-rum ishte
  një vaksinë dhe vaksinimi shkakton procesit infektiv. Në
  Shumica në-nxiti marrje ryshfeti ardhurat fektsyy pa shprehur
  wedges-Cal simptomat dhe zakonisht çon në formimin
  imunitet këmbëngulës.

  Aktualisht më efektive në fëmijët të dyfishtë-të imunizuar
  të dy gjinitë trivalentnoy lidhur vaktsy-gjatë (rubeolës fruthi,

  epidemi avull Titi) në vitin e dytë të jetës dhe të përsëritura ose 4-6 vjet
  ose 11 -14 vjeç e ymmu-tion e grave në moshë riprodhuese nuk
  kanë nivele mbrojtëse të antitrupave specifike. Vaksinimi kundër rubeolës
  mbron kundër sëmundjeve me rreth 20 vjet. Në çdo rast, edhe
  në qoftë se ju nuk e dini se e keni kryer vaksinimin ose jo, ose nuk janë të sigurt
  se antitrupat shpëtoi shtatzënia planifikuar para duhet
  testuar për antitrupat ndaj rubeolës.

  Vaksina (0,5 ml) ishte injektuar nën-lëkurë ODN-ratno ose brenda-shechno në
  Rajoni sup. Pas futjes së saj në 15-20 ditë kohë-Viva
  specifik imun-një që vazhdon 20 vjet dhe mbi.

  Megjithatë
  Nivelet e antitrupave vaksinimi më të ulëta se pas vuajtjes
  sëmundje, poetë, kështu individual uljen e niveleve mbrojtëse antitrupave
  Origin-shkon më shpejt dhe ata të bëhen të ndjeshëm ndaj sëmundjeve.


  Përgjigje të vaksinimit dhe të mundshme komplikime

  Në të rriturit, nga 5 deri në ditën e 12 pas inokulimit vëren rritje Xia
  BTE, qafën, dhe limfatiches-Cal tyre qafën njësi, short
  skuqje, dhimbje të përbashkët.

  Në vitet e fundit lis të dhënave të grumbulluara mbi grave Coto cila rastësisht
  vaksinuar menjëherë para se të marrë-mennosti në fillim.
  Fëmijët e tyre nuk tregoi asnjë lloj defekteve, tyre-qeveritare

  JMC, edhe pse 10.6% e rasteve janë regjistruar në utero
  Infeksioni i fetusit.

  Kështu, rreziku teorik i razheniya fetale në vaksinim
  Rubeola është 0-1,6%, e cila Men st se rreziku i lindjes
  fëmijë me patologjike Këto tubave janë në rrjedhën normale të shtatzënisë (2,3%). Më parë
  gratë që u vaksinuar pa e ditur se ata janë shtatzënë,
  nuk rekomandohet që të ndërpresë të-rrip. Por në rastin e lindjes
  Fëmija pjesë-notsennoho do të jetë e vështirë për të provuar mungesën e defekteve të komunikimit
  shartim i zhvillimit të fetusit, shtatzënia është pra Xia
  contraindication të vaksinimit.


  Kur vaksinimi është i kundërindikuar?

  Në shtatzëni, protivopokaza-tion për vaksinimin janë:

 • mungesës së imunitetit;
 • alergji të aminoglycosides (grupi të antibiotikëve, duke përfshirë gentamicin, streptomicinet, neomycin, amikacina, etj), proteina vezë;
 • sëmundje akute ose pointy-klasë sëmundje kronike;
 • immunosuppressive
  terapi (në davlyayuschaya terapi imunitar, e cila përdoret për
  Sëmundje-finance onkologjike, transplantet e organeve, sëmundjet
  ind lidhës) ose futja e antitrupave-Norsk (kjo
  rast-çaj kundër vaksinimit nuk është e rekomanduar për 3-muaj).
 • Gratë Vaktsynyruemoho duhet të shmangin shtatzëninë për 3 E-milingone pas inokulimit.


  Si për të mbrojtur veten dhe fëmijën e palindur nga rubeola?

  Nëse jeni duke planifikuar një shtatzëni, ju duhet të testohet për praninë e Al-tytel ndaj virusit te rubellës,
  opre-pjesë, nëse ju keni imunitet në sëmundje, kështu që edhe
  vaksinuar dhe ri-sëmurë gratë mund të kenë imunitet të vogël
  i fortë - kjo nuk mbron fëmijën nga sëmundjet në kontakt. Në
  Një Rezultatet nevojshme diskutueshme të analizës, të nevojshme për t'iu referuar sëmundjeve infektive.

  Në mungesë të antitrupave ndaj gruas virus rubeola duhet të vaksinohen 3 muaj para se të planifikuar shtatzëninë.

  Nëse jeni shtatzënë dhe imuniteti nuk kanë gjetur të nevojshme të
  Përdorimi i mbrojtjes parandaluese kundër ajër të pa-pikoj

  infeksionet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të shmangur vende të mbushur me njerëz, ju cilësor
  Grupet e fëmijëve. Nëse të-rrip zbulon se
  Rubeola-liri për çdo fëmijë në mjedisin tuaj ndezje-zhaysheho
  (Disa nga fëmijët më të vjetër, një fqinj në kafaz shkallësh, dhe kështu me radhë. F.)
  Nevoja e mundur për të kufizuar komunikimin me këtë
  fëmijë me siguri do të apelojë për sëmundjet infektive dhe në mënyrë të përsëritur të japë
  teste për antitrupave ndaj virusit te rubellës në kohë për të marrë
  masat e duhura.

  %
  0A