Rubeola dhe shtatzënia


 • Çfarë është e rëndësishme të dini për krasnusi?
 • Nëse fëmija është i sëmurë ...
 • Nëse sëmurë rritur ...
 • Si rubeolës ndikojë fetusin?
 • Për të mbajtur nga marrja Rubeolë?
 • Çfarë është e rëndësishme të dini për krasnusi?

  Rubeola - një sëmundje akute infektive e shkaktuar nga nje virus
  Familja tohovirusov. Manifestimet kryesore të rubeolës janë:
  melkopyatnistaya skuqje të lëkurës, dhe një rritje në zverku i qafës së mitrës-pasmë
  limfatike nyjet, ethe, dhimbje koke, dhimbje të muskujve. Virus
  Rubeola është e paqëndrueshme në mjedis, shumë të ndjeshëm ndaj
  temperatura dhe kimikateve.

  Përhapja ndodh me pikat ajrore (kur teshtimë,

  kollë, bisedë). Infeksioni sigurojnë kontakt të drejtpërdrejtë me
  pacientë (rooming në dhomë, duke përfshirë përgjithshëm
  ulje, etj). Megjithatë, në kohët tona të turbullta të fshehura
  infeksionet dhe fruthi ndodh pazakontë. Pra, pikërisht
  të përcaktuar nëse ka pasur kontakt me personin e sëmurë gjatë
  e pamundur.

  Edhe pse rubeolës që lidhet me infeksione të fëmijërisë - ajo
  të rriturit e sëmurë. E më shumë të ngjarë që ju mund të vini deri në
  shpërthime periodike, zakonisht në pranverë.
  Periudha e inkubacionit zgjat 15-21 ditë.


  Nëse fëmija është i sëmurë ...

  Në fëmijët, sëmundje ndodh relativisht i ndryshëm.


  Fillon
  ashpër, me pamjen e lëkurës zbehtë puçrra rozë nuk melkopyatnistoy
  ngrihet mbi sipërfaqen e lëkurës, deri 3-5 mm.

  I nxituar i parë
  shfaqet në fytyrë, përhapet me shpejtësi në të gjithë trupin, sidomos
  shumë i nxituar mbi mbrapa, mollaqe, sipërfaqet e brendshme të duart dhe këmbët. Në
  shuplakat njolla nuk është. Më vonë rritje mund të bashkohet
  qafën posterolateral dhe limfatike qafë nyjet, ethe,
  inflamacion i rrugëve të sipërme të frymëmarrjes, me komplikacion të mundshëm -
  inflamacion i nyjave.

  Nëse sëmurë rritur ...

  Edhe pse rubeola nuk është një sëmundje shumë ngjitëse, por
  të rriturit ajo zakonisht merr shumë më e vështirë sesa në fëmijët.


  I nxituar mund të paraprijë efekte si gjendja e keqe e përgjithshme,
  dhimbje koke, të dridhura me ethe deri 38 dhimbje
  dhimbje të përbashkët, rrufë, dhimbje të fytit, dhe rritja përgjithësisht i përgjithshëm
  limfatike nyjet, veçanërisht qafën posterolateral dhe qafën.

  Ndërlikim më e zakonshme në të rriturit është lezione të vogla
  nyjet e duarve, e cila ndodh në një të tretën e pacientëve. Më i vështirë,
  Edhe pse të rralla, komplikimet - një plagë të trurit - encefalit.
  Sigurisht, në një pozitë më të mirë gratë e gjejnë veten,
  dhenve rubeola si një fëmijë.

  Si rubeolës prek fruta ...

  Gjatë shtatzënisë, virus që është në gjakun e nënës është mbresëlënëse

  ind embrion, duke shkaktuar tre muajt e parë të shtatzënisë
  Infeksioni i fetusit, në shkelje të zhvillimit të tij para lindjes, shpesh
  çon në dështim.

  Shpeshtësia dhe shkalla e dëmit të fetusit në masë të madhe
  ngjizje të vendosur në kohën e infeksionit. Më pak kohë
  shtatzënisë, të cilën ajo e kontraktuar rubeolës, dhe më shumë
  e vështirë për të zhvilluar keqformime në fetus. Më i rrezikshëm i parë
  Tremujorin e shtatzënisë (nga ngjizja deri 12 javë). Gjatë kësaj periudhe,
  është zhvillimi i organeve të rëndësishme të fetusit. Ndikojnë virusin fetusit
  Rubeola ndryshme me shkallën e dëmit është e pavarur nga shkalla e

  ashpërsia sëmundje shtatzënë.

  Si për të shmangur infeksionin me rubeolës

  Ju duhet të dini se gratë që kanë pasur rubeolës, e formuar
  i qëndrueshëm dhe imunitet afatgjatë. Shtatzënë, nuk rubeola i sëmurë
  shtatzënia duhet të shmangin kontaktin me pacientët me rubeolës.

  Aktualisht në imunizuar në mënyrë aktive
  (Vaksinimi) kundër rubeolës. Nëse jeni të sëmurë me rubeolës, kështu që ju nuk e bëni
  i sigurt se kjo është 100% (se besimi mund vetëm analiza
  gjakut për antitrupa), vaksina duhet të bëhet 2-3 muaj
  para se të shtatzënisë së planifikuar. Të gjitha protivokrasnushnyh modern
  Vaksinat janë efikasiteti 95-100% dhe imunitet, ata krijuan

  mban më shumë se 20 vjet. Vaksinimi përbëhet nga vetëm një vaksinimit,
  sepse vaksina eshte nje virus live, sistemi imun është formuar
  menjëherë dhe përgjithmonë. Një tjetër efekt pozitiv i vaksinimit - një
  Antitrupat kundër transmetimit të rubeolës e qumështit të nënës.

  Ky vaksinim në çdo rast nuk mund të bëhet gjatë shtatzënisë
  si të ngjarë të dëmtojë virusin fetusit vaksinë. Pas
  Vaksinimi duhet të mbrohen për 2-3 muaj nga
  shtatzënisë dhe vetëm pas kësaj konceptimit të planifikimit afatgjatë.