Kur për të mbetur shtatzënë


 • Kaluar kohë pas ndërprerjes së kontraceptivëve
 • Kaluar kohë pas lindjes së një fëmije mëparshme
 • Koha që ka kaluar që nga ndërprerja e mëparshme shtatzënisë
 • Dita e ciklit
 • Moshë
 • Sezon
 • Tjetër


 • Njeriu modern nuk dallon mënyrë jetese shumë të shëndetshme:
  ne kemi marrë një shumëllojshmëri të barnave janë të ekspozuar ndaj dëmshme
  faktorë në punë, nganjëherë të lejojë veten për disa, sinqerisht,
  tepricë në formën e alkoolit dhe nikotina, etj Kjo është arsyeja pse njerëzit janë të
  gjithnjë në kërkim për të planifikuar llojin e tyre të zgjerimit - të
  mirë të mbrojtur fëmijën e palindur nga pasojat e të gjitha këto
  Rrethanat katastrofike paraprakisht të jetë e mundur eliminimin e tyre nga tuaj

  jeta. Duke menduar që ndikojnë në zgjedhjen optimale në drejtim
  e prindërve, herë pas ngjizjes (dhe, në përputhje me rrethanat,
  lindjes) fëmijë, shumë - mjekësore për të thjesht personal nga i përgjithshëm dhe
  nganjëherë qesharak. Fillim, të përsosur shkencërisht të shëndosha
  Koha për konceptim nuk ekziston. Për më tepër, "paplanifikuara", por
  fëmijët tuaj janë të shëndetshëm, inteligjent dhe i dashur jo më pak se
  "Planifikuar". Megjithatë, ne përpiqemi për të marrë parasysh këto faktorë
  të cilat shpesh ndikojnë në kohën e konceptimit. Koha
  Konceptim mund të përcaktohet nga arsye të ndryshme mjekësore.
  Këtu janë disa prej tyre.


  Kaluar kohë pas ndërprerjes së kontraceptivëve


  Besohet se pas heqjes së kontraceptivëve oral, si dhe
  pas largimit të pajisjes intrauterine, është e dëshirueshme që të përmbahen nga
  Konceptimi për 2-3 cikle. Gjatë kësaj kohe, një normalizim
  hormon dhe vitaminë dhe mineral bilancit, të cilat ndikojnë
  Kontraceptivët oral dhe muri i rivendosur i mitrës dhe
  Tubat fallopiane aktivitet që ndryshojnë nën ndikimin e Marinës. Pas
  konceptim pastspermitsidov aplikimi mund të planifikohen në tjetër
  cikël (shtatzënia që kanë ndodhur gjatë trajtimit me këto
  kontraceptive mund të jetë i komplikuar nga defekte në
  fetus), dhe mjetet e pengesë kontraceptive të tilla si prezervativët dhe

  diafragmë, nuk ndikojnë në shanset e konceptues një të shëndetshme
  fëmijë.


  Kaluar kohë pas lindjes së një fëmije mëparshme


  Sipas rekomandimeve të OBSH, ndërmjet lindjes dhe konceptimit të ardhshëm
  Fëmija duhet të jetë të paktën dy vjet. Pas seksion cezariane
  periudhë dy-vjeçare duhet të përputhet me shumë rëndë. Përveç kësaj,
  nadouchityvat është e dëshirueshme për të ndjekur pushim gjashtë mujor ndërmjet
  ia ndau gjinin dhe konceptim. Ishte gjatë kësaj periudhe
  trupi i femrës është plotësisht e shëruar dhe në gjendje pa dëmshme
  për një tension në të gjithë vështirësitë shtatzënisë mëvonshëm.


  Ora trong që nga ndërprerja e mëparshme shtatzënisë

  Besohet se pas shtatzënisë së ndërprerë - nëse
  A ishte aborti camoproizvolnym (abort) ose artificiale - para
  ndjekur nga një përpjekje për të konceptoj duhet vychekaty gjashtë muaj. Këtë herë
  më e mirë e përdorur për të korrigjuar ato shkelje që çoi në
  tregues abort apo ishin për ndërprerjen artificiale
  shtatzënisë.


  Dita e ciklit

  Ajo do të duket se këtu dhe zgjidhni asgjë. Megjithatë, në qoftë se ju mund të
  në gjendje të krijoj një fëmijë, ndoshta mbi të gjitha, kjo ka kuptim
  pyesni veten pyetje: "nëse ne zgjedhin kohë? Mos e humbisni apo
  kjo ovulacionit shumë? "Në mënyrë tipike, ovulacioni zhvillohet dy javë më parë
  gjakderdhje menstrual tjetër (kur ovarian-menstrual

  cikël, i cili është 28 ditë, koha e ovulimit përkon me saj
  mesme), që është, në qoftë se ju cikël është 28-30 ditë, ajo është e mirë
  Koha për konceptim -14-16 ditë, por kjo datë mund të ndryshojë
  Në varësi të gruas individuale.

  Ka shumë
  metoda të ndryshme për përcaktimin e ovulacionit-matjen e basal
  Temperatura (në mëngjes pa marrë nga shtrati, të matur temperaturën drejtpërdrejt
  zorrë; Koha e rikuperimit tregon ovulacionit) në shtëpi
  Testi ovulacionit (testi i bazuar në përcaktimin rritjen në
  hormon luteinizing). Shanset që të krijoj për maksimum
  48 orë pas rezultatit pozitiv të shtëpisë test.

  Nëse ju
  D si ajo të krijoj një djalë apo një gjë vajzë, ju keni për të
  Mendja që përcakton seksin e kromozomit seksual të fëmijëve që është
  spermë. Jeta dhe lëvizshmëri të spermës,
  duke pasur kromozome të ndryshme të seksit, është e ndryshme. Sperm që janë
  Kromozomi X (femër) mund të mbijetojë më gjatë në traktin gjenital
  gra (mesatarisht 48-72 orë), por më pak të lëvizshme. Y-spermë
  Janë (burra) më të lëvizshme, por jetojnë me më pak (mesatarisht 24-36 orë). Më parë
  që dëshiron të ketë një djalë me siguri mund të këshillojë marrëveshje
  sex dita e ovulacionit. Çiftet që ëndërrojnë për një vajzë ka kuptim

  dhënë kjo detyrë për 2-3 ditë përpara ovulacionit dhe gjatë ovulacionit
  abstenojnë nga marrëdhëniet seksuale. Sigurisht, ne nuk mund të themi se
  kjo metodë jep një qind garanci për qind, por kjo në vijim
  Disa rekomandime rrit gjasat e të pasurit një fëmijë
  sex dëshiruar.


  Moshë

  Sigurisht, të gjitha shprehjet dëgjuar ndonjëherë si "herët
  shtatzënia "dhe" shtatzënia vonë. " Ndoshta ka disa
  do të thotë artë - mosha, lindja optimale.
  Në të vërtetë, edhe pse ajo u shfaq e aftë të pjellorisë
  që nga pubertetit (11-12 vjet) dhe në zhdukjen
  Funksioni menstrual (48-50 vjet), mosha ideale për lindje

  Fëmija është periudha 20-35 vjet. Ajo është e lidhur me
  karakteristikat fiziologjike të trupit të femrës (pas shtatzënisë -
  Kjo nuk është vetëm një proces i shtatzënisë në mitër, është ristrukturimi i gjithë
  organe dhe sisteme), dhe faktorët psikologjike dhe sociale. Jo
  harrojmë se, sipas statistikave, gruan
  mbi 35 vite rrit rrezikun e të paturit e një fëmijë me një gjenetik
  Çrregullime (p.sh., rritja e dy herë probabilitet të
  një fëmijë me sindromin Down). Për meshkujt ky limit moshe ndodh
  më vonë. Tani bota në mënyrë aktive ndjekur studim efektin e moshës mbi
  aftësia riprodhuese të meshkujve.

  Edhe pse rezultati përfundimtar
  shumë herët për të thënë, kjo është dëshmuar që në moshën 50 vjet në meshkuj
  në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon numrin e spermës në lëshoj një fjalë, dhe prandaj
  Aftësia për të fekonduar. Pra, duke menduar mbi atë që ju
  dëshiroj të krijoj, të marrë parasysh moshën, si e saj kështu
  dhe partner.


  Sezon

  Ju mund të sjellë qasje dhe argumente të ndryshme. Konceptim të bjerë në mënyrë të favorshme
  se mom takuar barra e shtatzënisë e zuri gjumi e saj
  Trupi i pasur me vitamina, i fortifikuar pushime verore, zakonisht
  nënkupton një largim nga qyteti dhe rritjen e aktivitetit fizik.
  Kaluar, tremujorin më e vështirë e shtatzënisë përbënin

  pranverë e bukur kur nuk ka nevojë të tërheq zvarrë rreth një rëndë
  pallto, nuk ka rrezik nga rrëshqitje dhe rënie në akull i mbuluar me një kore
  trotuarit, por në të njëjtën kohë nuk ka filluar dhe ngrohjes rraskapitëse e verës,
  e cila mund barrë zhvillimin e gjysmës preeclampsia dytë të shtatzënisë.


  Fëmijë i lindur i takon në fund të pranverës - verës është e mirë në aspektin
  parandalimi i rakit. Besohet se i pëlqyeshëm
  Tremujorin e tretë është përqendrimi i lartë në nënës
  melatonin gjak - një hormon i gjëndrës pineale (gjëndër pineale) lirohet
  në errësirë. Në dimër të lirë të këtij shtatzënisë konceptim

  Përfitimet që do të pa dyshim i pranishëm, në qoftë se fëmija është konceptuar në pranverë dhe
  lindja e tij pritet në vjeshtë vonë ose dimrit. Konceptim Pranvera
  në sfondin e mungesës së vitaminave (kështu që ju duhet për të çuar përpara
  konsultohuni me mjekun tuaj dhe kërkoni atë për të marr ty
  kompleks përshtatshme vitaminë). Në verë, shtatzënia nuk është e
  shumë të mëdha, aq më e favorshme sezonin aktual
  shtatzënisë (ne numërohen vitamina, pushim, etj ..). Top news
  Superioriteti i shtatzënisë, e cila është përgjegjëse për përfundimin në vjeshtë -
  fillimi i dimrit, ne kemi thënë (përmbajtja e lartë e melatonin në
  trup). Nga të këqijat përfshijnë rritur rrezikun e SARS-it dhe gripit, dhe

  si rrëshqitshëm (dimrit) dhe nevojën për rrugë veshin dimrit të rëndë
  Veshje.

  Por fëmija ka lindur në dimër, edhe pse në gjendje të ecin në
  ajër i freskët dhe për të marrë rrezet e diellit të mjaftueshme drejtpërdrejt
  pas lindjes, duket i mbrojtur nga sëmundjet virale (e cila
  i shpeshtë në dimër dhe pranverën e hershme) nga antitrupave të nënës
  ai merr qumështin.
  I njëjti fëmijë avantazh gëzuar
  dimër konceptuar dhe i lindur, përkatësisht, në vjeshtë. Dimër
  Konceptim është gjithashtu e nevojshme për të "vitaminizuvaty." I sigurt
  shqetësim mund të dorëzojë muajt e nxehtë të verës, i atribuohen një mik
  gjysma e shtatzanisë (mundësia e më të rënda vonë

  preeclampsia). Konceptim Summer favorshme mjaft e natyrshme
  vitamina në tremujorin e parë, ndërsa muajin e kaluar
  të ndodhë në fund të dimrit dhe fillim të pranverës, kur të errët ende
  një kohë mjaft të gjatë, dhe në këtë mënyrë një përmbajtje të lartë të melatonin në
  trup. Megjithatë, në këtë kohë ende mund të jetë Rrugët rrëshqitshëm,
  Gjasat mbajtur e epidemive të gripit dhe SARS-it. Por porsalindur
  fëmija do të kënaqet diellin e pranverës (parandalimi i natyrshëm
  rakit) dhe fruta verore dhe perimet kënaqur qumështin e nënës sime me vitamina.

  Është e mundur që ne kemi anashkaluar disa konsiderata në lidhje me pro
  dhe të këqijat e një sezoni në drejtim të konceptimit.

  Megjithatë
  shpresoj se parimi i argumenteve ndërtimin ju të qartë aq i qartë dhe
  që të zgjedhin kohën e përsosur shumë e vështirë. Megjithatë, për
  Ne besojmë se koha më e mirë për konceptim - në fund të verës - fillim të vjeshtës
  (E lindjes ndodh në fund të pranverës - fillim të verës).


  Tjetër

  Sigurisht, faktorët e listuara më sipër nuk e shter tërësia
  Argumentet që udhëheqin çiftet të cilët janë planifikuar të krijoj. Ndonjëherë në
  Konsiderata të karrierës ballë ("unë jam vetëm në fillim
  mënyrë, unë kam perspektivën e mëposhtme këtu do të përpiqet për diçka dhe atij diçka, atëherë
  Ju gjithashtu mund të mendoni për fëmijën ") mundësitë materiale (" fëmijë - një
  aq e shtrenjtë këtu për të fituar para, dhe pastaj ... ").

  Dikush me siguri do që
  se fëmija i tij ka lindur nën një shenjë të caktuar të zodiakut dhe me kujdes
  llogarit kohën e konceptimit, bazuar në kohën e dëshiruar të lindjes. Ka
  raste ku prindërit ëndërrojnë se lindja e fëmijës së tyre përkoi (ose
  në çdo rast nuk përkojnë) me ndonjë festë ose ditëlindjen
  disa nga fëmijët më të vjetër ose anëtarët e tjerë të familjes.

  Ndonjëherë ardhmja Dad
  (Ose mom), ditëlindjen e të cilit bie në muajt e verës,
  "Nastrazhdavshys" një fëmijë i pamundësisë për të ndarë këtë festë me
  miqtë e shkollave (në fund të fundit duke e lënë në verë), synon të privojë
  fëmija juaj nga një konceptim i tillë fatin dhe të planifikuar në përputhje me rrethanat

  kështu ... Well - krahasuar, peshohen "për" dhe "kundër"
  Planifikoni! Në përfundim, ne vetëm të përsëris: pa marrë parasysh
  në atë që konsiderata që ju të ndiqni kur të planifikimit kohë
  konceptim, mos harroni në lidhje me nevojën për të nënshtrohen një mjekësore
  provim për shtatzëninë (është e nevojshme që të dy për të ardhmen
  prindërit): dakord, prindërit duhet të jetë i sigurt se
  bëri të mirën e tyre për të marrë fëmijën e tyre ka lindur i shëndetshëm!