Kur jepet një fëmije në shkollë


 • Numri Fact 1
 • Numri Fact 2
 • Numri Fact 3
 • Numri Fact 4
 • Numri Fact 5
 • Numri Fact 6
 • Zakonisht clincher është njohja e letrave nëse preschooler
  lexim, kështu që gati për shkollë. Çfarë është gatishmëri shkollë në
  rast, thonë ekspertët.

  - Në fakt gatishmërinë psychophysiological e shkollës - nuk është
  Aftësia për të lexuar dhe të numëruar, - thotë Shpresa Zyryanova, Ph.D.
  Psikologjike Shkenca, një studiues kryesor Psikologjike
  Instituti RAO. - Doris fëmijë të trajnimit serioze sistematike,
  ne mund të gjykojmë nga shumë faktorë.


  Fact № 1. A ka një dëshirë për të mësuar?

  Bëni vogël e një përrallë, në të cilën çdo karakter në vete shpjegon dëshirën e tij për të mësuar.

  Njëri tha: "Unë shkoj në shkollë, sepse nëna ime më bën. Nëse ajo nuk e bën, unë nuk do të ecin për në shkollë. "

  I dytë, "unë shkoj në shkollë, sepse unë si për të studiuar, të mësojnë
  i ri, si detyrat e shtëpisë. Edhe në qoftë se shkolla ishte, unë ende
  të studiohen. "

  Së treti: "Unë shkoj në shkollë sepse nuk ishte një shumë e fun dhe djemtë me të cilët ju mund të luajë."

  Së katërti: "Unë shkoj në shkollë, sepse unë dua që të jetë i madh. Kur isha në shkollë, të rriturit të ndjehen të, dhe shkolla ishte i vogël. "

  Së pesti: "Unë shkoj në shkollë, sepse ata duhet të mësojnë. Pa asnjë mësimdhënie
  gjërat nuk duhet të bëni, dhe vyvchyshsya - ju mund të bëheni dikush do të duan ".

  E gjashta: "Unë shkoj në shkollë, sepse shkuarja atje pesë".


  Pyesni fëmijën tuaj, me të cilin ai është dakord? Nëse disa nga argumentet e tij
  Nuk ka motiv mësimdhënies dhe të mësuarit, e konsiderojnë nëse hershme shkarko
  , por puna e saj kështu që edhe pse interesant vështirë si mësimdhënie.


  Fact № 2. A mund të jenë në përputhje me kërkesat e mësuesve, duke punuar sipas rregullave dhe kontrollojë veprimet e tyre?

  Nuk është një lojë - "Po" dhe "jo" nuk thotë "e zezë" dhe "e bardhë" nuk është
  telefononi. " Luaj me fëmijën tuaj. Bëni pyetje të thjeshtë: "Ju
  dashuri çokollatë? "" Akullore Çfarë ngjyrë? ". Ajo duhet të mos përmbushë
  duke thënë fjalët "po" dhe "jo", pa përmendur të zezë dhe të bardhë. Items
  duhet të jetë më pak se 10. Nëse nuk ka gabim është përgjegjës për pothuajse të gjithë

  Pyetja, pra, niveli i vetë-kontrollit është shumë e lartë.


  Fact № 3. zhvilluar atë? Kjo është një nga kriteret më të rëndësishme për gatishmërinë për shkollë.

  Pyetni kec për të transferuar të shkurtra (jo më shumë se 6-7 fjali)
  histori ose drejtimin e një libër të vogël komik. Duke mënyrë fëmijën
  thotë se, ne mund të vlerësojmë aftësinë për të lidhur fjalët e saktë
  ndërtojnë fjali dhe logjikën e tregimit - disponueshmëria storyline
  (Duke filluar, mes, fund).


  Fact № 4. Mos mjaft mirë i zhvilluar seancë fonematik?

  Luajnë lojë "Spell fjalë të panevojshme." Ju zgjidhni një fjalë,
  Për shembull, "mal", dhe të përsëritur atë disa herë, dhe pastaj të zëvendësojë atë

  nuk thonë asgjë të ngjashme. Task fëmijë - të dëgjojë dhe e quajti atë
  një tjetër fjalë. Për shembull, një i rritur thotë (murmuritje një fjalë
  dytë):

  Mountain, kodër, mal, kodër, vrimë, mal, mali.
  Zë, zëri, zë, zëri, veshi, vota zë.
  Fol, fol, fol, fol, myk, fol, fol, dhi.

  Nëse një fëmijë i dëgjon dhe i quan fjalët "ekstra", pastaj me fonematik
  dëgjonin të gjithë të drejtë. Nëse i gabuar, ai ka nevojë për këtë thashetheme
  tren. Shqiptoj rreshtave fjalët ngadalë, i kushtoj vëmendje
  fëmijë të tingëllojë ndryshe.

  Lojë e dytë - "Spell tingëllon." Fëmija Adult pyet për të thirrur së pari dhe
  Dashuri fundit në fjalët "dritë" (të dy të shëndosha bashkëtingëllore), "bari" (i parë

  tingëllojë - Last bashkëtingëllore - me zë të lartë), "turqi" (tingujt e parë - me zë të lartë,
  fundit - bashkëtingëllore), "udhëtim" (të dy të shëndoshë zanore). Nëse një fëmijë shpesh
  është e gabuar dhe nuk i vëreni gabimet e tij, dëgjimin e tij fonematik deri
  zhvilluar.

  Për të parë nëse ai është në gjendje për të ndarë fjalët në rrokje, ju mund të përdorni
  duke luajtur "ndajnë fjalën." Adult thotë një fjalë, dhe fëmija e ndan atë në
  pjesë, duartrokitje duart e tyre. Fjalët për tre palëshe më të mirë "lopë"
  "Legen", "tortë", "karvani" ...


  Fact № 5. A është në gjendje për të kryer operacione logjike: të krijojë marrëdhënie shkakësore, të sigurojë të rëndësishme?

  Kërkojini fëmijës që ta përfundojë fjalinë: "Nëse ju shkoni jashtë në dimër pa rroba, atëherë ..." "The shi, kështu që ...".


  Lojë "i katërt shtesë" seri oferta e 4 imazheve. Çdo
  nëse fëmija ka për të hequr një të tillë, sipas tij, i panevojshëm. Për shembull: një tavolinë,
  karrige, divan, dritare. Ose, pantallona, ​​këmishë, jelek, djalë.

  Lojë "Analogji" do të ndihmojë të përcaktojë se si fëmija i formuar
  Themelet menduarit verbal dhe logjik. Ai e quajti tri fjalë. Dy
  së pari - palë. Nevoja për të marr një çift të ngjashme me fjalën e tretë.
  Për shembull: "ditë - natë, verës - ... (Winter)"; "Clock - Koha termometër -
  (Temperatura) "," sy - pamje, vesh - ... (dëgjimi) ".

  Nëse një fëmijë është i lejuar jo më shumë se 1-2 gabime, të menduarit në mënyrë verbale dhe logjik ai tashmë e formuar.  Fact № 6. A është e zhvilluar sa duhet aftësitë motorike gjobë (duke punuar muskujt e vogla të dorës) dhe
  Koordinimi vizual-motor? Pa këto aftësi nuk janë mësuar fëmijën
  shkrim.

  Vini re se si fëmija ka një laps, stilolaps, gërshërë,
  sa mirë rivendos modele, shkurtime nga forma.

  Nëse fëmija është në 6-6,5 viti gjitha aftësitë që do ai
  për të përballuar me kërkesat e programit mësimor. Nëse pa aftësi, jo
  Merrni kohën tuaj për të dhënë atë në shkollë - ajo nuk është gati ende. Mëso atë
  Tani do të jetë e vështirë, dhe ju kërkoj atij rezultate të mira -
  shumë.