Qarqet pre spermësNë 60-ta të shekullit të kaluar pije popullore në shumë qarqe të përdorur si një metodë e kontracepsionit. Ajo u besohet se dioksidi i karbonit ka veti spermicidal dhe në këtë mënyrë mbron nga shtatzënia e padëshiruar. Në eksperimentet ajo ishte treguar se varg diete të vërtetë ka veti të caktuara kontraceptive.

Hulumtuesit danezë nga Kopenhagen vazhduar hetimin kur këto ditë dhe arriti në përfundimin se, pavarësisht nga "cen" kur, si një agjent kontraceptive, ndikimi i saj në fertilitet nuk është aq e ekzagjeruar. Sipas hulumtimit të tyre, numri i qelizave mikrobik në tifozët spermes kur pothuajse 30% më të ulëta se sa ato që të përmbahen nga përdorimi i hazuvan shëndetësor padobishme.

Eksperimenti tregoi që njerëzit të cilët rregullisht dhe pinë sasi të madhe të aksioneve në një mililitër e spermë përmban rreth 35 milionë spermës. Në ata që preferojnë ujë mineral, çaj dhe pije të tjera caffeinated, numrin e spermës në spermë Një mililitër të paktën 50 milionë. Shkencëtarët nuk kanë motive se çfarë përbërësit janë shkaku i një ndikimi të tillë të fuqishëm kur është trupi, por nuk është sekret se prodhimi i pijes nuk janë vetëm përbërësit natyral. Ngjyra, shije dhe shtesat ushqimore të përdorura në sasi të mëdha, mund të çojë në shumë sëmundje të rënda.


Shkencëtarët besojnë se njerëzit të cilët si sode, të çojë një mënyrë jetese të sëmurë, të hahet ushqim junk dhe për të shmangur rrezikun sportive kurrë nuk e di gëzimin e amësisë dhe atësisë.

Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.