Çdo xhami për nënën - shtesë


Si rezultat i eksperimenteve shkencore zbuluan se fëmijët e nënave që abuzojnë alkool, nuk mund të marrë vendime të shpejta dhe të veprojnë në situata të panjohura.

Për të kuptoj se sa alkooli është e rrezikshme për gratë shtatzëna dhe fëmijët e tyre të palindur, studiuesit mësoi Pirja e kafshëve laboratorike dhe testet sjelljes me të cilat për të vlerësuar nivelin e pasardhësit intelektuale. Hulumtuesit nga Instituti i Farmakologji të Akademisë ruse të Shkencave Mjekësore "spoyuvaly" minjtë femra nga 1 deri në ditën e 20 të shtatzënisë. Pastaj ka studiuar aftësitë intelektuale të vegjëlit e tyre, kur ata u bënë të rriturit.

Testi i përdorur është shumë e pazakontë.

Rats ishin vendosur në një tas të gjerë të ujit, e cila ishte vendosur në qendër të cilindrit, muret e saj ishin mbi ujë, por nuk e arrijnë pjesën e poshtme. Për të marrë nga kurth, minjtë kishin të zhyten në ujë, pidpirnuty cilindër dhe pastaj duke notuar në buzë të anijes dhe për të marrë jashtë.

E gjejnë veten në një situatë të rats sillen në mënyrë të ndryshme në varësi të zgjuarsi dhe reagim ndaj stresit. Shkencëtarët kanë ndarë të gjitha kafshët në sjelljen e tyre në katër grupe. Në dy të parët hynë individë aktive që, pa hezitim, fillojnë pidpirnaty cilindër. Por minjtë në grupit A bëni atë më shumë sukses në grupin B kryerjen shumë përpjekje të pasuksesshme.


Grupi përfshin R rats "refleksiv": ata spekulojnë gjatë para se të zgjidhej në proaktive. Së fundi, Grupi H - ato që as nuk përpiqet për të ndryshuar fatin e tyre. Krahasimi midis popullatave të ndryshme të kafshëve, studiuesit në përfundimin se raporti i minjve në grupe të kafshëve normale rreth njëjtë.

Nga e njëjta metodë është vlerësuar në rats spoyuvaly nënave të cilit "gjatë shtatzënisë. Ajo u gjet se kjo popullatë është zvogëluar numrin e kafshëve aktive, sidomos në grup B (jo gjithmonë të suksesshme). Më shumë ishte i pavendosur, "pasqyrojnë" kafshët dhe ata që e bënë ishin të gatshme për të trajtuar problemin.

Rats Seed alkoholichek në një farë mënyre mund të ndihmojë ilaçe nëse ato para-date.

Kjo nootropics - substanca që ndikojnë pozitivisht kujtesës, përqendrimin, aftësive mendore. Të gjitha këto barna - si i ri, të zhvilluara në Institutin e Farmakologji dhe të njohur, u rrit numri i aktiv dhe pasiv reduktuar numrin e minjve.

Eksperimentet mbi minjtë, të cilat gjithmonë Model marrëdhëniet në mes njeriut dhe alkoolit, edhe një herë konfirmoj se gratë që është shtatzënë, ajo është e kundërindikuar në mënyrë rigoroze.

Author: Olga Neverova.

Diskutoni komuniteteve:

  • Shtatzënia dhe lindja
  • Alkoolizëm