Dhimbje barku zorrëve në foshnjat


 • Çfarë është dhimbje barku?
 • Çfarë mund të bëjnë prindërit për të ndihmuar fëmijën e tyre

 • Çfarë është dhimbje barku?

  Në mënyrë tipike, dy javët e para të jetës, fëmija merr vetëm qumështin e nënës. Vëllimi i saj të vogël, kështu që tretje është mjaft e lehtë. Deri në javën e tretë të shumave të jetës të nevojshme për qumësht fëmijë janë në rritje dhe shumë nënave për shkak të pahijshme ose të papërshtatshme duke aplikuar kohën e gjoksit (mbani mend rekomandimet e vjetër - 15-20 minuta -! Jo më shumë) Milk "zvogëlohet" dhe kec merr më shumë "qumësht e parë" tepër i pasur me karbohidrate, të cilat mund të ndihmojnë për të rritur prodhimin e gazit.

  Çdo njeri është i njohur për prindërit këtë foto: kundër të ushqyerit ose menjëherë pas fëmija juaj papritmas fillon këmbët pidtyskaty në bark, për të treguar shqetësim. Dhe pastaj befas kthen të kuqe dhe fillon të qajë, kjo situatë mund të zgjasë kohë të mjaftueshme. Kjo është "dhimbje barku zorrëve."

  Dhimbje barku afat - vjen nga "kolikos" greke që do të thotë "dhimbje në dy pika." Dhimbje barku - Sulmet e dhimbje barku të shoqëruara nga fëmijë të rëndë ankthi. Shkaqet e ndryshme dhimbje barku: kjo është funksional papjekuri neuro - Sistemi muskulor dhe zorrëve enzimë, tendenca për rritjen e prodhimit të gazit, duke rezultuar në rritjen e presionit mbi murin e zorrëve dhe atje është vrull muskujve.


  Ka një ligj në manifestimin e dhimbje barku, i ashtuquajturi sundim i "tre":

 • dhimbje barku fillojnë tre javë të jetës;
 • zgjat rreth tre orë në ditë;
 • gjenden kryesisht në fëmijët gjatë tre muajve të parë të jetës.

 • Çfarë mund të bëjnë prindërit për të ndihmuar fëmijën e tyre

  Para së gjithash, i qetë poshtë. Largimi i stresit psikologjik dhe për të krijuar një atmosferë të besimit ndihmon në zvogëlimin e dhimbjeve. Fëmijë duhet të mendoni se ju jeni të frikësuar dhe nuk është e detyruar ta ndihmojë atë.

  Për pediatër më të lehtë për të kuptuar këtë situatë, ju duhet të përgjigjet pyetjeve të mëposhtme:

 • kur ka dhimbje barku: para apo pas të ushqyerit (kjo do të ju lejojnë të zgjidhni pozicionin më të rehatshëm për një fëmijë dhe e di saktësisht se çfarë është koha më e mirë për të dhënë barna që lehtësimin sulm dhimbje); / Li
 • Kohëzgjatja e dhimbje barku në kohë dhe rritjen e tyre gjatë ditës;
 • dhimbje barku më i rëndë - në mëngjes, në mbrëmje, natën.

  A është gjithmonë e njëjta orë? Reagimi ndaj motit;
 • lloj i të ushqyerit (gjirit, përzierjet artificiale).
 • Nëse fëmija juaj është duke ushqyer me gji është shumë më e thjeshtë: të bëjë lidhje të sigurt të fëmijës në gjoksin e tij dhe le të thith për sa kohë që ai dëshiron - dhe një që mund të zgjidhë të gjitha problemet.

  Nëse nëna nuk ka si qumësht lope dhe rrallë e pa atë para se të shtatzënisë ose pas ajo u shfaq të përzier, bloating, hollim stol, më mirë dhe të dhënit gji të zëvendësuar produktet e qumështit të qumështit.

  Nëse qumështi i gjirit nuk është e mjaftueshme dhe ju keni për të përfunduar të ushqyerit përzierje fëmijës nëse fëmija juaj ka lindur pak më parë se planifikimi në qoftë se lindja ishte e vështirë - këto arsye, për fat të keq, mund të kontribuojë në dhimbje barku më të rënda dhe të shpeshta.

  Ndryshimet e shpeshta të motit mund të përkeqësojnë simptomat e dhimbje barku zorrëve.

  Në pediatrisë për trajtimin e dhimbje barku funksional intestinal dhe lehtësimin e dhimbjes ne foshnjat përdorur hapat e mëposhtëm:

 • Për të lehtësuar peshën dhimbje në kohën e dhimbje barku janë përdorur vazhdimisht (çdo veprim pasues me asnjë efekt nga i mëparshëm): nxehtësisë, ndryshon pozicion, dhe mjeteve mekanike - tub gazit apo klizmë.
 • Nga parandalimit të përdorimit të përshtatshëm të sfondit barnave vitrohonnoyi dhe veprimit të butë spasmolytic në bazë të materialit bimor.
 • Frutat dhe kopër vajra esenciale të stimuluar tretje duke rritur sekretimin e stomakut lëng dhe rritjen lëvizshmëri zorrëve, kështu që ushqimi është i thyer dhe thithen shpejt.

  Përbërësit aktiv të drogës parandaluar vanitet dhe të ndihmojë ata për të shkarkimit të mirë.
 • Diskutoni komuniteteve:

 • Shtërngim stomaku
 • Shëndeti dhe zhvillimi i fëmijëve nën 1 vit