Seksion cezariane redukton fëmijët IQ nënë
Gjinekologë Moderne shpesh pohojnë se cesarean
sot si i sigurt për nënën dhe foshnjen, si dhe lindjes natyrore,
si edhe performancën "thjeshtësi" krahasoni këtë kirurgji për të hequr bajamet. Megjithatë,
më shumë kohët e fundit pas cesarean gjitha brezat pasuese mbajtur
vetëm me anë të ri-operacion, dhe rrezikun e formimit
mbresë i dëmtuar në mitër në rritje me çdo shtatzënisë. Në këtë
Faza e zhvillimit të grave të mjekësisë pas seksion cezariane ende lejojnë lindje të natyrshme dhe kohët e fundit zbuloi se në mungesë të rëndë
gjendje mjekësore nuk është e nevojshme në të gjitha për të përpiqen të mbajnë një mënyrë të tillë

operacion.

Shkencëtarët amerikanë nga Fakulteti i Mjekësisë në Yale
Universiteti tani është shumë i shqetësuar për rritjen e numrit të
fëmijët të cilët janë lindur nëpërmjet seksion cezariane. Ata thonë se fëmijët
lindur natyrshëm kanë një IQ më të lartë, se ata që kanë lindur si rezultat i
operacion. Shkencëtarët thonë se inteligjenca varet nga niveli i proteinave UCP2, i cili është përgjegjës për
zhvillimi i kujtesës afatshkurtër dhe afatgjatë. Kjo është kujtesa kryesore
IQ përbërë. Mjekët
studiuar minj dhe gjeti se përqendrimit të proteinave trupi ka nevojë
rritur ndjeshëm shpërndarjen ditë vetëm nëse miu shtatzënë


lindjes natyrisht. Me këtë rritje seksion cesarean nuk është
vërejtur. Nivelet e larta proteina është vërejtur edhe kur brejtësve
rriten dhe të bëhen të rritur.

Shkencëtarët e pranojnë se studime të tilla klinike në njerëz deri tani
nuk e bëri, por ata janë të bindur se mekanizmi lart operon në
trupi i njeriut. Lindjes natyrore është shumë e rëndësishme për zhvillimin e duhur
Truri fëmijës në fëmijëri dhe më vonë kur të rritet. Për shkak të
këto mjekët rekomandojnë që gratë të braktisë diskutueshme "modës" nga lindja
të ndërhyrjes cezariane, vërejtur kohët e fundit.

Fobi
dhimbje dhe dëshirë për të bjerë në gjumë nën anestezi dhe zgjohen tashmë mbante një fëmijë
mund të shkaktojë dëm të fëmijës. Prandaj, seksioni cesarean duhet të bëhet vetëm nga
rekomandimet e mjekut.