Iskusstvennyk 600 më shumë trashje staradayutKohët e fundit një zbulim i pakëndshëm i shkencëtarëve amerikanë në fushën e ushqimit artificial, ishte fakti se futja e ushqimit të ngurta shishe-fëmijën, nën moshën 4 muajsh, 600% rrit rrezikun e tyre për peshë të tepërt në tre vjet. Në të njëjtën kohë, fëmijët të cilët marrin zëvendësues të qumështit të gjirit, të cilat filluan të ushqehen pas 4 muajsh, nuk e sipërmarrje të bërë trashje.

Në mesin e 847 fëmijëve për të cilët shikuar shkencëtarë, 75% në moshën tre ishin mbipeshë. Ndër fëmijët të cilët kanë marrë ushqimin si qumështi i gjirit, në vlerësimin e shkallës së trashje në tre vjet diferencë në rastet e të ushqyerit të hershëm (4 muaj) dhe normal (pas 6 muajsh) nuk ishte.

Vetëm fëmijët të cilët janë shishe-ushqyer kishte një rrezik për trashje: situatën si të ushqyerit e hershëm dhe normal.

Akademia Amerikane e Pediatrisë, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe shumë organizata të tjera me reputacion të insistojnë fuqimisht se fëmijët duhet të ushqehen vetëm qumështin e gjirit të parë gjashtë muaj të jetës. Për fat të keq, këto rekomandime janë larg nga realiteti. Për shembull, në lidhje me SHBA, vetëm 75% e fëmijëve të marrjes së qumështit të gjirit, dhe pothuajse gjysma e tyre ha ato më shumë se katër muaj.

Sipas statistikave të 2005, përkthim yskusstvennykov gji ul rrezikun e obezitetit me 20%, për të mos përmendur promovimin përgjithshme shëndetësore si një përzierje që përmban një sasi të madhe të sheqerit të rafinuar është jashtëzakonisht e dëmshme për fëmijët, përbërësit gjenetikisht të modifikuara dhe të tjera të privuar nga ushqyesve komponente.


Për më tepër, siç e dimë, qumështi i gjirit, ndryshe nga formula, e mbron fëmijën nga infeksionet, dhe sipas disa studimeve, ajo është shumë më efektive në zhvillimin e imunitetit se çdo vaksinë, veçanërisht që i gjirit qumësht nuk ka efekte anësore .