Lojëra për fëmijët me sindromin hyperactivity


 • "Spot dallimin"
 • "Mirë se vini këmbët"
 • "Lëvizje Brownian"
 • "Pass topin"
 • "Lëvizja e ndaluar"
 • "Kite"

 • « Spot dallimin "


  Objektivi:
  të zhvillojnë aftësinë për të përqëndrohet në detaje.

  Fëmija vizaton ndonjë foto të thjeshtë (mace, shtëpi, etj) dhe transmeton
  i një të rritur, dhe ai largohet. Domalovuye Adult më shumë
  pjesë dhe kthimit foto. Fëmija duhet të shikoni se çfarë ka ndryshuar
  në figurë. Pastaj i rritur dhe fëmijë mund të kthehet e tabelave.

  Loja mund të kryhet dhe një grup fëmijësh. Në këtë rast, fëmijët të kthehet
  pikturuar në bord ndonjë foto dhe kthesë (mundësi
  Lëvizja nuk është e kufizuar).

  Adult domalovuye më shumë detaje.
  Fëmijët duke kërkuar në foto duhet të them çfarë ndryshimesh kanë ndodhur.

  « Këmbët e tenderit "


  Objektivi:
  lirimin e tensionit, clamps të muskujve, të reduktuar agresionin, të zhvilluar
  perceptimi ndijor, harmonizojnë marrëdhëniet ndërmjet fëmijës dhe
  të rriturit.

  Adult 6-7 mbledh objekte të vogla të textures të ndryshme: një copë
  lesh, furçë, qelqi shishe, rruaza, pambuku dhe kështu me radhë. d. E gjithë kjo është mësuar
  në tryezë. Fëmija është ofruar zhveshur krahun në bërryl; edukator
  shpjegon se krahu kalojë "kafshë" dhe kontakt
  putrat butë. Ne duhet verbërisht mendoj që "bishë"
  prek dorën - guess subjektin.


  Prek të jetë goditje,
  të këndshme.

  Lojë opsioni "kafshë" do të prekë cheeks, gju,
  dorë. Ju mund të bie në ujdi vende me fëmijën tuaj.

  « Lëvizje Brownian "


  Objektivi:
  të zhvillojnë aftësinë për të ndarë vëmendjen.

  Të gjithë fëmijët janë në varg. Lead vkochuye qendër të rrethit një nga një
  topat e tenisit. Kids njoftohet rregulla: topa nuk duhet të ndalemi
  vykochuvatysya dhe jashtë rrethit, ata mund të shtyjë një dorë ose këmbën.
  Nëse pjesëmarrësit me sukses të kryer rregullat, që çojnë vkochuye shtesë
  Numri i qëllimeve. The Game - të vendosur rekord ekip për më
  topa në një rreth.

  « Pass topin "


  Objektivi:
  hiqni veprimtarinë e tepruar me motor.  Ulur ose në këmbë mbi karrige në një rreth duke luajtur sa më shpejt të jetë e mundur të përpiqen
  kalojë topin, nuk i lënë të afërmin e tij.
  Ju mund të në ritmin më të shpejtë
  hedh topin me njëri-tjetrin ose të kalojë ajo u kthye përsëri në rrethin
  dhe duke hequr duart pas shpine. Ushtrimi mund të komplikojë pyetur fëmijët
  luajnë me sytë mbyllur, ose përdorin lojë të shumëfishtë
  balls.

  « Lëvizja e ndaluar "

  Objektivi:
  lojë me rregulla të qarta organizimin, disiplinimin e fëmijëve, tubim
  duke luajtur, shpejtësi të reagimit dhe është e shëndetshme emocionale
  rritet.

  Fëmijët me të cilat përballet liderin. Muzikë e fillim të çdo cikli ata

  Lëvizjet e përsëritura që tregojnë prezantues. Pastaj zgjidhni një të tillë
  lëvizje që ju nuk mund ta bëjë. Ata që e përsëris ndaluar
  lëvizje jashtë lojës.

  Në vend të treguar lëvizjen mund të quhet me zë të lartë nga numrat. Anëtarët lojë
  dhe të përsëritur të gjitha numrat me përjashtim të njërit, janë të ndaluara, për shembull, numri "pesë". Kur fëmijët dëgjojnë atë, ata do të duartrokas
  duart (ose pokruzhlyaty në vend).

  « Kite "

  Objektivi:
  zhvillojnë vëmendje, koha e reagimit, aftësinë për të ndjekur udhëzimet
  i rritur, të mësuar aftësitë e ndërveprimit me fëmijë.

  Mentor vesh një kapelë pulë dhe të thotë që të gjithë fëmijët - "pula"
  - Ata jetojnë me time amtare-femër në shtëpi ur.

  Coop mund të përshkruhet
  blloqe të buta apo karrige. Pastaj "pulë" me "pulë"
  ecje (duke ecur nëpër dhomë). Pasi mësuesi thotë se, "Kite"
  (Më parë zhvilloi një bisedë me fëmijët, gjatë të cilave ata shpjeguan,
  Kush është chicks qift dhe pse ajo duhet të shmanget), të gjithë fëmijët
  të kandidojë përsëri në "shtëpi femër". Pastaj mësuesi zgjedh
  tjetër "pulë" me numrin e fëmijëve që luajnë. Loja është përsëritur.

  Së fundi edukator i inkurajon të gjithë fëmijët në "kafaz pule"
  dhe ecin në heshtje valëzim armët e tij si krahë, valle së bashku,
  kërcejnë. Ne mund të ofrojmë fëmijë kërkoni "pulë", e cila
  humbur. Fëmijët me mësuesit në kërkim të para-fshehur lodër

  - Pule me gëzof. Fëmijët me mësimdhënësve konsiderohet lodër
  stroking keqardhjen e saj dhe të mbajnë në vend.

  Në mënyrë që të zhvillojnë aftësitë motorike mund të komplikojë lojë për tjetër
  mënyrë. Në mënyrë që të merrni në shtëpi shtëpi, femër, fëmijë nuk duhet vetëm
  vbihty atë dhe zvarritje nën reechky, i cili shtrihet në një lartësi prej 60-70
  cm.