Dhe të ushqyer dhe të mësojnë


 • Kur për të filluar "fushatën e shkrim-leximit ushqim"?

 • Në një metodë e të ushqyerit pediatricians duke folur rreth pesë vjet më parë. Esencë e ajo është se aftësitë e foshnjës ushqyerit të gjirit mësimdhënies sjellje.

  Për ta bërë këtë, jepni fëmijën tuaj një pjesë e vogël e "rritur" ushqim - se që prindërit të ngrënë. Gjëja kryesore që këto pjesë janë jo më të madhe se një kokë ndeshje, dhe fëmija nuk mund të përtypë përtypet ato. Dhe jo më shumë se tre "pjesë" e një vakt! Detyrat ushqime të tilla - nuk e ushqejnë dhe edukojnë, të futur cilësi dhe shije ushqime të reja, të mësojnë të sillen në tryezë, përdorin pajisjet.

  Ushqim kryesor i kursit është qumështi.

  Pije (ujë, lëng i holluar) të japë një filxhan, vetëm në fund - vetëm përpjekje.

  Për të marrë të përdoret për të foshnjës ushqime të ngurta, ju mund t'i japë atij një fetë të dorës mollë, karrota apo tharje - le musolyt, shumë ende nuk hanë. Nëse goja është pjesë shumë e madhe, ajo është e lehtë për mom "vyvudyt" që fëmijë nuk po ia zunë frymën.


  Kur për të filluar " Ushqimi fushatë shkrim e këndim " ?

  Disa ekspertë besojnë se pedprikormu mund të fillojnë në një kohë kur fëmija ishte një i ashtuquajtur "interes ushqim" - që është, kur ai përpiqet për të vjedhur diçka nga pjatë tuaj. Për sinjal tjetër dhëna të pedprikorma - dhëmbit të parë.


  Koha ishte, se përtyp atë, atëherë është koha. Megjithatë, shumë fëmijë dhe dhëmbi i parë, dhe interesi ushqim shfaqen në 4-5 muaj, dhe sistemet enzimë të fillojnë të piqen në gjashtë muaj. Para se ai vetëm bën të tretet një gjuhë tjetër përveç qumështit të gjirit apo ushqim të përshtatur përzierje. Prandaj, ajo është e mirë për të filluar formimin sjellje të hahet prej 6 muajsh.

  Gjatë 3-4 javëve të para të fëmijës njohur me shumicën e ushqimeve janë ngrënë në familje.
  Le fëmija juaj ha bashkë me mami dhe babi i tij. Nëse prindërit ha me shije, madje edhe një fëmije duke imituar ata, gjithashtu, do të hanë me kënaqësi. Kur ai humb interesin në ushqim dhe të fillojnë për të marrë hutuar, e vënë atë në tavolinë, dhe ata të mbajtur të hahet.

  Në vitin e fëmijës duhet të ndahen një vend në tryezë - të ulen në një karrige dhe për të shkuar deri afër tryezë; vënë një pjatë në frontin e tij dhe le të pajisjen. Pavarësisht nga fakti se fëmija nuk është në gjendje për të ngrënë veten e tij, ai duhet të përpiqet për të përdorur një lugë dhe pirun. Një pije nga një filxhan në këtë moshë fëmija tashmë e di. E rëndësishmja, ndërsa të hahet asgjë duhet të shkëputur fëmijën, lodra, libra, televizionit - e gjithë kjo duhet të shtyhet deri atëherë, deri në vakt.

  Disiplinat pedprikorma:

 • Një fëmijë ha në tryezë, së bashku me të gjithë.
 • Veçmas për asgjë fëmijë i përgatitur, ushqim jo bluaj në pure.
 • Të rriturit hani, jo duke u fokusuar në fëmijë.

 • Ushqim në tryezë për të të jetë në sasi të kufizuar.
 • Një fëmijë nuk duhet të shihni se duke shkuar larg.
 • Mami nuk duhet të lejojë që fëmija juaj të luajë me ushqim, e shtriu, duke hedhur pështyj.
 • Nëse hrudnychok asnjë interes për ushqimin e të rriturve, të jetë i durueshëm dhe nuk e detyrojnë atë.